Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 44 007
  • 407
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
Нямаха хавлии в тях, а кухненска ролка.

То пък това страхотно икономично.

# 136
  • ГО
Спомням си един, не знам дали сте го коментирали, дето беше облепил цялата къща с прозрачно фолио, защото искаше да я запази и продаде на цената, на която я е купил. Спеше в дрешника, беше облепил и тоалетната и мивката, дръжките, всичко. Дойдоха брокери да огледат имота, не им даваше да стъпват извън олепените пътечки. Бил е женен, ама на жена му й било обидно да живеят по този начин и го напуснала.

# 137
Кухненската ролка беше за гостите, забравих да уточня. За да не се чувствали твърде като у дома си и да останат повече.
Сега се сетих и за една млада майка, която печеше курабийки в колата си на таблото. Развивала се еди-си-ква-си температура там и за час и половина били готови. Разреждала сока на децата и те много го харесвали. Тогава мъжа й каза, че те го харесвали, защото никога не са кусвали нормален. Купили си къща и продали един етаж на родителите й, за да спестят от разходите. Купиха си коза или кокошки не помня. Ходеше по къщите при съседите и искаше да й дадат ненужна храна, такава която ще хвърлят.

# 138
  • Пловдив
Спомням си един, не знам дали сте го коментирали, дето беше облепил цялата къща с прозрачно фолио, защото искаше да я запази и продаде на цената, на която я е купил. Спеше в дрешника, беше облепил и тоалетната и мивката, дръжките, всичко. Дойдоха брокери да огледат имота, не им даваше да стъпват извън олепените пътечки. Бил е женен, ама на жена му й било обидно да живеят по този начин и го напуснала.
Това ми е странно, като не можеш да си позволиш къща като хамбар, с кон да препускаш вътре защо не си купиш по-малка и по-евтина? Даже при тях има малки къщи или апартаменти с една спалня.

# 139
[Идеята е да ходят по малка нужда в буркан, за да не хаби вода. После използва събраното като тор в градината.

Отврат!!!!  Sick

За мен хората от това предаване имат психически отклонения.

Каква икономия е да живееш като скот?!?! И защо изобщо си купил къща, щом ще я фолираш и ще спиш в килера!?!?!  newsm78

# 140
  • ГО
Това ми е странно, като не можеш да си позволиш къща като хамбар, с кон да препускаш вътре защо не си купиш по-малка и по-евтина? Даже при тях има малки къщи или апартаменти с една спалня.
Предполагам за престиж, не знам. Всички виждат в каква хубава, голяма къща живее, но не виждат как живее.
99,9% от показаните са ми гнусни.
Този, който се къпеше и переше на плажа, берящият треви покрай бордюрите, провеждаше готварски курсове. Използваше тревите, както и изхвърлените от един ресторант щипки от раци, обираше месото и с тези продукти водеше курса си. Като ходеше на плаж, събираше в една туба остатъците от вино, които плажуващите са изхвърлили и после ги предлагаше на курсистите си.
Естествено, те за този целия "кеф" си бяха платили.  Sick

# 141
 Joy има, има такива чешити

една позната, жена на около 50 години е, с голяма дъщеря, която не живее при нея. въпросната живее с втория си съпруг. отиваме с моя торбест на гости, на обяд  Mr. Green и тя ни сервира с пластмасови прибори  Laughing да не миела после  ooooh!, за десерта попита може ли в една чиния да ни сервира  Laughing изпраща го нейния на другия край на града за 5ст. икономия  Joy ooooh!

леля ми беше стара мома, дълги години от социален патронаж й караха храна  ooooh! събираше консервите русенско варено и ни ги пращаше  Sick та го намразих. отделно се пишеше голяма гледачка  Mr. Green събираше по 2-3-ма да им гледа на кафе, пари не знам дали и колко е взимала, но различни зимнини, сладка и други беше посъбрала за племенниците си  Joy покриваше мебелите с найлони, за да не се налага да се чистят, един път седмично се къпеше, съответно и дрехите си сменяше толкова често.

тези по тлс съм ги гледала, не всички  hahaha бая странни кукумицини има

# 142
Офф, майка ми е такъв плюшкин-нищо не дава да хвърлям, все събира найлонови торбички, вестници и прочие. Преди само чаках да замине нанякъде и с чувалите хвърлях  Twisted Evil Баща ми и той поразтребваше. Но откакто той поодъртя, а аз вече съм отделно е нещо ужасно Sad Само в моята стая не събира, но иначе... Идва ми с един самосвал и багер да ида и да изрина, а после да извикам фирма за чистене  Twisted Evil
Свеки пък е пък спестовниците-преди все ни дебнеше колко се къпем, защо съм ползвала толкова много мокри кърпички и прочие  Close Върхът беше когато извади от кофата краве масло, което бях хвърлила, заради изтеклия срок на годност! Доводът ѝ беше, че понеже било замразено в камерата и нищо му нямало!  ooooh!

# 143
Преди време живеех на квартира и хазяйката махаше кранчетата на чешмите, че много вода сме хабели и не ни даваше да перем. Ужас!  Sick

# 144
Знам един такъв. Имаше дългогодишна приятелка и когато излизаха вечер само на кафе естественно ресторантите са скъпи поръчваха една кола с две сламки и после си деляха сметката. Един два пъти месечно си позволяваше и торта пак една с две вилички. Подаръци ако праваше беше нещо от майка му, я парфюм който не харесва, я козметика пак нехаресана. Накаря се разделиха защото не искаше да се жени, че така било по добре всеки да си се прибира в къщи. А имаше страшно много пари, родителите му не бяха такива стиснати.
После взе че се влюби завалата в една девойка такива харчове направи за нея на ресторанти я води и то с колата, и подаръци и купуваше пък тя не го "сайдиса" и месеце наред беше като болен, дали заради несподелената любов дали заради харчовете не знам. Вече е над 40 и все още не е женен не вярвам да се ожени, просто е прекалено стиснат.

# 145
  • Пловдив
Понеже темата стана по широкообхватна и коментарите са вече за няколко различни предавания ад си кажа:
TLC гледам доста редовно и почти всички изкоментирани съм ги гледала, че някой и по повече от веднъж (тази с буркана и тези с общата вана и вестнците вместо тоалетна хартия и тези с парцалчетата вместо хартия).
Първо ще кажа за себе си. Предаванията ме плашат малко, защото откривам в себе си признаци на начална кукувщина и не знам дали някой ден няма да стигна до такова положение. Спестовна съм - бойлер само на нощта, пестя от отопление, следя промоции и т.н., никога обаче не принуждавам други хора да мръзнат, заради мен или да откажа, ако у дома има гости с приспиване да включим бойлера и през деня, за да има топла вода за всички (все пак с 1 бойлер не можем да се изкъпен и ние и гостите) дори аз им казвам да не се притесняват (обикновено те са ми близки и знаят, че по принцип аз пестя от ток). Не събирам и никога не съм събирала неща от или дори до кошовете за боклук ( Sick), но купувам намалени стоки с изтичащ срок на годност, купувам и дрехи и вещи втора употреба. Плаша се и да не стана, като кукувците  "събирачи на животни", защото сега имаме 2 котки и куче и морско свинче. Осъзнавам, че това е, за което мога да се грижа и също така съм решила, че това ще са ни любимците на този етап, но ако бях у дома и имах времето на повечете, дето ги дават по ТВ сигурно щях да се изкуша да имам още някой любимец.
Чувствам се и малко наследствено обременена  Laughing Laughing Laughing Баба ми беше много чист, спретнат и подреден вещоман, а майка ми е много по-тежък случай, защото тя е разхвърлян вещоман с хиляди хобита и идеи и е запълнила почти целия си дом със свои хоби материали, започнати идеи, незапочнати но замислени идеи и т.н. Тя наистина е доста тежък случай и аз и брат ми и го казваме периодично.
Спестовността ми беше внушена също от майка ми и странното е, че сега аз май се опитвам да я надминавам в това и тя пък съответно ми прави забележки, че не бива да съм такава сметкаджийкя и да се тревожа за всичко, защото самата тя сега се справя добре със средствата, но имахме периоди, когато ни е било доста тежко и аз май не мога да се отърся от това, че трябва да се внимава за разходите.
Последно, че стана дълъг пост - за купоните. Аз опне не знам в България с каквито и комбинации да може да се получи нещо практически безплатно в магазина, както го дават по ТВ за Америка. Там комбинирайки промоция на магазина, на вестника и на производителя можеш да получиш стаката безплатно. Тук всяка промоция или купон или ваучер е с надпис "не се комбинира с други намаления". Имам чувството, че умишлено, когато търговската верига (напр Бриколаж) пусне промоция  - 20 % на всички стоки (не важи за тези с промоционални цени) се оказва, че всъщност всичко, което е от по-достъпния ценови клас на даден артикул точно в дните -20% на всичко е в промоционален каталог с цена -10% и не можеш да ползваш обявените -20%.

# 146
  • София
poohito това което описваш за себе си може би всички го правим в някаква степен не толкова от "кукувщина", а поради ограничените средства. В повечето предавания хората са с добри доходи и хиляди долари в сметките - вече тях не мога да ги разбера защо го правят и живеят така  Rolling Eyes

# 147
  • Другата България
Не всички са с добри доходи, този за който разказах беше без работа и с ипотека, започнал заради спестявания, после вече се е превърнало в нещо като хоби и трупане на огромни количества от продукти.

# 148
  • София
Ще живее в къща за милион, а проси по хората и икономисва тоалетна хартия, сега го дават.

# 149
ох, големи чешити сте описали, момичета, чак сълзи ми избиха от смях.
имах колежка, с доста добри доходи (над 2000 лева на месец). казваше, че повече от 1 лев на ден за храна на обяд не дава. ядеше солетки, 50 гр. фъстъчки или кроасанче от най-евтините. когато някой донесеше бонбони или почерпка, тя не си купуваше обяд, а хапваше от бонбоните и почерпката. останалото от почерпката ядеше на следващия ден (прибираше в хладилника остатъците). ходеше пеша на работа, от лозенец до центъра, вечер наобратно. ползваше само офисните телефони. ако някой от домашните ѝ звъннеше, му затваряше и го набираше от офиса. чистачката се възмущаваше, че я е виждала да взима от тоалетната хартия и препаратите, но ние имахме подозрения, че и чистачката си взима, та го обърнахме на смях и не се вторачихме много.
наскоро я видях. ще купува трети апартамент  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт