Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 858
  • 407
  •   1
Отговори
Аз съм фен на разни хоби канали и на един от тях има такава поредица,казва се Невероятните спестовници.Чудя се дали и в България сте се натъквали на такива,изключвам ровенето из кошовете за смет от страна на малцинствата или хората,които поради нужда правят това.Това го пиша,защото много от участниците в поредицата правят именно това.
.Просто манията им да спестяват стига до крайности...това не са просто хора в нужда,а е начин наживот.Не ли е това поведение налудничаво?

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 09:33 от Редактор*

# 1
Чак такива няма, но дори и обикновеният българин прави неща, които биха минали за екстремна спестовност в тия шоута...

Като например да си наливаме ракията в бутилки от безалкохолно:)

# 2
Е у нас тате така прави  Mr. Green Има навика и вода да си слага в хладилника лятос.Поне 3-4 пъти съм се наливала яко нощно време през лятото когато ми е жадно.Неприятно е,при все че обичам високоалкохолните напитки.

# 3
  • София
Имам един познат. Ужасно богат е. Не си знае парите. Влачи се с нас по морета. Ние лакомия, поръчваме яко за вечеря, той само салатка. Дебне на кой какво му остане и яде от чиниите ни. Ходи един път в най-голямата жега по нагорещилия пясък да си купи с 50 ст по евтина вода. Най-големия шок беше за мен когато го хвана един вирус на морето, повръща му се обаче на мен ми останаха два сафрида. Изяде ги и отиде  Sick да повръща. Много е стиснат, ама много.

# 4
Не е точно по темата,но съм забелязала,че българина е изключително по авантата.Говоря за тестване на мостри и т.н.Имам позната,която прави точно това,събира си мостри на кремове и така спестява от крем.

# 5
Гледала съм няколко епизода от въпросното предаване. Не познавам толкова екстремни скръндзи като участниците. Но например имам познати, които се къпят само и единствено в неделя. Просто за да пестят вода. Майка и дъщеря са. Влизали са и заедно да се къпят, но тогава момичето беше по-малко.

# 6
Гледала съм няколко епизода от въпросното предаване. Не познавам толкова екстремни скръндзи като участниците. Но например имам познати, които се къпят само и единствено в неделя. Просто за да пестят вода. Майка и дъщеря са. Влизали са и заедно да се къпят, но тогава момичето беше по-малко.
Shocked
Понякога се опитвам да разбирам такива хора,на фона на беднотията у нас. Simple Smile Но за мен е немислимо да се къпя веднъж в седмицата,дори и лятото.От каквито и други неща мога да си направя труда да спестя,но когато става въпрос за хигиена или здраве... Naughty
Не съдя никой,не се подигравам,а просто разсъждавам. Simple Smile

И аз съм гледала предаването,но такива приятели нямам.Може би най-голямото спестяване или аванта,която съм правила е да се пръскам с тестери на парфюми в някой магазин, и то в студентските ми години (т.е. акъла ми е бил наполовина  Laughing) .Не говоря обаче за всеки ден,а веднъж в годината. Mr. Green

# 7
Да,голямо пестене на вода,няма що.Да,но от предаването научих някои трикчета,почистване на тоалетната с оцет и сода.
Или на обувки с кора от банан,не знам дали последното изобщо ще почисти нещо.Но върха беше,когато едни си бяха замразили кредитната си карта във фризера,само да не харчат от нея.

# 8
  • sofia
Една комшийка всеки Великден, вадеше от мазето букани с ланшна(и по-по-ланшна)боя за яйца...

# 9
И аз не съдя и не се подигравам. То е жалко, по-скоро. Не говорим за някакви крайно бедни хора.

От предаването съм запомнила една двойка, която освен, че се къпеше заедно, ползваха и една четка за зъби. Sick

И една, дето направи рождения ден на детето си в старчески дом. И бащата, дето организира рождения ден на дъщеря си в стриптийз клуб. ooooh! Такива тъпаци като последните искрено ме ядосват.

# 10
Познавам такива. От Габрово са. Съвсем оправдават славата на габровци, които режат опашките на котките за да не изстива стаята докато мине котката през вратата Laughing

# 11
Но върха беше,когато едни си бяха замразили кредитната си карта във фризера,само да не харчат от нея.
Joy

Гледала съм предаването, но не успявам да изгледам цял епизод, защото по някое време ме хваща гнус.
Веднъж гледах някакъв епизод  - екстремни спестовници на почивка  Simple Smile Спомням си четиричленно семейство, което отиде на почивка и наеха част от стаята в бунгало  Mr. Green само двуетажното легло в една от стаите. Измолиха 5 долара отстъпка от цената на нощувката, защото няма да ползват завивките и чаршафите на хотела, а си носят техни. Отидоха да яздят кон и цената беше примерно 20 долара за половин час и те се договориха да платят 20 долара и четиримата да се редуват да яздят в рамките на половин час.  Simple Smile
Показаха и майка и дъщеря, които пътуваха до Вегас. Майката наля някаква течна храна в бутилки, за да не плащат за храна. Навлякоха дрехите, които бяха решили да вземат, за да не плащат за багаж.
Онзи ден гледах за някакъв, който се къпе и пере на душовете на плажа. Береше някакви треви отстрани на пътя и ги ядеше. А, имаше един, който ходи да се къпе и пере в някакъв фитнес, но самата фитнес зала не я използваше.  Mr. Green

# 12
Не говорим за хора,които са бедни,а такива,които са скрънзи и цепят стотинката на две.Имам една позната съседка,която е точно такава,обикаля де що има магазини из града и търси евтиното.А не е бедна да кажеш,че няма пари.

Имаше един образ,които за да спести от салфетки ги използваше три пъти,като ги суши на простора всеки път  Sick
Друг пък отиваше с жена си на кино и в тоалетната намери празна опаковка от пуканки и за да спести от цената на пуканките накара момчето му да е я напълни.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 19:02 от gitadam

# 13
Аз съм фен на разни хоби канали и на един от тях има такава поредица,казва се Невероятните спестовници.Чудя се дали и в България сте се натъквали на такива,изключвам ровенето из кошовете за смет от страна на малцинствата или хората,които поради нужда правят това.Това го пиша,защото много от участниците в поредицата правят именно това.
.Просто манията им да спестяват стига до крайности...това не са просто хора в нужда,а е начин наживот.Не ли е това поведение налудничаво?

Te спестовниците живеят с по 300 долара на месец, нашите пенсионери с по 140 лв. В най-смелите си мечти тези спестовници, не могат да стигнат нивото на нашите спестовници по неволя. Да не говорим за безработни и хора живеещи в крана бедност. Тяхното е куковщина, нашето българска реалност.

# 14
  • Най-красивата страна
Познавам такива хора. Не са бедни ,не са лоши  хора,но са много стиснати.
Откакто са женени/вече 17 години/,те на кафе не са излизали.Защо да дават пари по заведения?Обясниха ми,че  им излиза по-евтино да си го пият вкъщи.
Ако искаме да се видим трябва да е вкъщи.
Дъщеря им е на 16 години,но тя нови дрехи получава само два пъти в годината-за Коледа и за рожден ден.Аз и давам мои дрехи,които не ми стават.
Никога не са купували торта ,винаги майката я прави.
Никога не са ходили в мола /ей така от любопитство поне/.Варненци са/
Никога не са ходили на почивка .Почивката е на село при свекърите.
Купуват само най-евтините продукти .А имат добри доходи/над 2000лв/
Случвало се е да дойдат вкъщи ,да видят пакетче масло и да се възмутят ,че е немско.
Ако някой от тях ползва тоалетната,после ме критикува защо съм дала пари за ароматизатор....
Започнах да се дразня и вече не ги каня.

Общи условия

Активация на акаунт