Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 869
  • 407
  •   1
Отговори
# 45
Скрит текст:
Иначе предаването и аз го следя, и най-много ме впечатлява как обикалят и събират купони, изрязват, събират в едни класьори, следят къде какво може да се купи с тях и се презапасяват, дори цели помещения пригодени за това си имат. Дори отделно предаване май си има за тези с купоните.
Тия с купоните отделят часове всеки ден. Най-екстремните от тях се занимават по 7-8 часа на ден.
Абе не знам колко и какво отделят, но аз бях така  Shocked от количествата, с които се презапасяват. Например нещо от сорта на 547 четки за зъби, 76 опаковки тоалетна хартия, 109 кутии прах за пране....кога ще изхарчиш това? За какво ти е?
Запомнила съм една, която купила с купони 300 каишки за кучета, а дори няма куче. Simple Smile

# 46
  • Другата България
 doh
Е то и с четките за зъби същата работа - при все, че те не спират - събират и купуват постоянно, кога например ще...използваш 276 или 547 четки за зъби, дори и на ден по четка да хвърляш? Което не ми се вярва.
Странни птици има, много странни.

# 47
Аз се чудя, защото имам навика всичко, което няма да го използвам, да го хвърлям. Та изпиваме по 1 буркан нескафе на 1-2 седмици и се трупат. Изхвърлих няколко, приятелят ми не му било хубаво така да ги хвърля. Викам му, ще ги изхвърля в контейнери за разделно събиране - бурканите в контейнера за стъкло, капачките - в контейнера за пластмаса. Трябва ли да се белят от етикетите бурканите или се изхвърлят както са си?  newsm78

# 48
Скрит текст:
Познавам такива хора. Не са бедни ,не са лоши  хора,но са много стиснати.
Откакто са женени/вече 17 години/,те на кафе не са излизали.Защо да дават пари по заведения?Обясниха ми,че  им излиза по-евтино да си го пият вкъщи.
Ако искаме да се видим трябва да е вкъщи.
Дъщеря им е на 16 години,но тя нови дрехи получава само два пъти в годината-за Коледа и за рожден ден.Аз и давам мои дрехи,които не ми стават.
Никога не са купували торта ,винаги майката я прави.
Никога не са ходили в мола /ей така от любопитство поне/.Варненци са/
Никога не са ходили на почивка .Почивката е на село при свекърите.
Купуват само най-евтините продукти .А имат добри доходи/над 2000лв/
Случвало се е да дойдат вкъщи ,да видят пакетче масло и да се възмутят ,че е немско.
Ако някой от тях ползва тоалетната,после ме критикува защо съм дала пари за ароматизатор....
Започнах да се дразня и вече не ги каня.
Любопитна съм - какво правят с тези пари?

Не мога да пестя. Успявам за известно време и после пак толкова успешно профуквам всичко. От 5 години съм се навила да си купувам ново колело, 2-3 пъти заделях пари колкото една средна заплата и после дори не помня как съм успяла да ги изхарча. Най-вече дрехи и обувки, които съм слагала по веднъж, и домакински джунджурии. Смешното е, че вкъщи домакинските джунджурии се смятат за чупливи боклуци, а на третия ден вече не мога да ги докопам, защото са станали най-ползваната вещ  ooooh!
Напоследък реших, че ще си правя рустикални помощни средства от буркани и бутилки - стъклени естествено. Гледам, толкова са модерни, че едното го продават срещу теглото му в злато  ooooh! Но не го отчитам като спестовност, а като липса на занимание в свободното време.

# 49
 Hug
Аз телевизия не гледам,но имам колежка,която прибира остатъците от някое събиране и си ги носи в къщи.Ходих в тях на гости и видях,че имат страхотна къща и около 40 декара прилежаща земя,ливади.Това в Тирол.След като изядохме салатата тя прибра останалия на дъното сос за друг път  ShockedКазах и,че няма вече витамини и няма смисъл да я пази,ноо..... Crazy

Лично аз не мога да правя икономии по такъв начин и май изобщо Embarassed

# 50
Хващаме го този канал и ми е интересен по начина,  по който ми е интересен зоопаркът -  виждам неща,  които иначе няма къде да срещна.  Не го гледам често обаче,  защото цялостното му усещане е едно такова невротично и не ми понася в големи дози.

Запасяването с количества от определени продукти и поддържането на т. нар.  Vorratskammer много улеснява ежеседмичните пазарувания и има смисъл да се следи за промоции при тези продукти,  но това,  което се показва,  е екстремно до безсмисленост.  

# 51
Като цяло много изчанчени предавания има по този канал,мен лично ме кефи Голямото пазаруване,в което победителката си тръгва с всички избрани дрехи.Колкото до купоните и аз гледам как ги режат,трупат в класьори.Вземат се индустриални количества,само заради това че са с отстъпка или на аванта,реално дават само 20-30 долара,а всичко друго се плаща с купоните.
Има и още едно крейзи предаване-моит пет съпруги и още едно семейство с 17 или 19деца...Все неща,които ми се виждат странни.

# 52
# 53
  • София
Ох, много са ми превзети някои от тях.Пестят от дребните неща, а живеят в огромни къщи.Като един дето не ползва чешмяна вода, да не плаща, но ходи с пикапа на не знам колко си километра да налива вода от извор в бидони.Ми той само за бидоните и бензина повече харчи.

Или другия дето опаковал огромната къща и колата в найлон, да им запазел продажната цена.

# 54
Аз съм фен на разни хоби канали и на един от тях има такава поредица,казва се Невероятните спестовници.Чудя се дали и в България сте се натъквали на такива,изключвам ровенето из кошовете за смет от страна на малцинствата или хората,които поради нужда правят това.Това го пиша,защото много от участниците в поредицата правят именно това.
.Просто манията им да спестяват стига до крайности...това не са просто хора в нужда,а е начин наживот.Не ли е това поведение налудничаво?

Това е патология.  Sunglasses

# 55
  • Тра-ла-ла
По TLC някои предавания са fake. Участват непрофесионални актьори. А дали историите са истина....

# 56
  • Най-красивата страна
И аз гледам предаванията по TLC.
Невероятните спестовници-гледах как  перат дрехите си в басейна за да не пускат пералня.
И как 6 човека използват едно пакетче чай .
А другото предаване се казва" Пристрастени към изгодно пазаруване".
Чудих се защо превръщат къщите си в складове ,но това явно е някакъв вид психично заболяване Thinking

# 57
Какво се чудите на хората, като и този форум е пълен с най-невероятни спестовници?  Laughing
Малко ли теми е имало за икономиите вкъщи и икономичните домакини, падала съм от стола направо. В Кулинарния също често се навъртат такива: "Имам половин хляб, корав като камък и малко мухлясал, какво мога да приготвя с него?". И момичетата дават съвети...  Whistling

# 58
И аз понякога го гледам това предаване. Ужасничко е, меко казано.

В единия епизод майка с няколко деца посетиха магазин за стоки с изминал срок на годност - купиха сирене и разни други неща,  за да посрещнат гости вечерта. После на една полянка набраха някакви треви за салата. Вечерята им излезе малко над 10 долара за две семейства. Приготвиха пица с купеното.

Обаче върхът беше, когато показаха как не ползват тоалетна хартия, а текстилни парцалчета, които след употреба се перат. Бяха грижливо изгладени и подредени в симпатично панерче.  Sick Sick Sick

В реалния живот също съм се сблъсквала пряко или косвено със спестовни екземпляри. Единият живее сам /ерген е на средна възраст/ и зимата плаща ток, колкото за една ел. крушка. Все сме се чудили с ММ този човек не ползва ли някакво отопление, не гледа ли тв, хладилник, печка, бойлер...  Shocked Rolling Eyes  
Дригият пък никога не обядва на работа, а веднъж наполнил на колега, че му дължи 5 стотинки.  Rolling Eyes Иначе жена му и децата облечени, направени. Явно си е нещо като патологично състояние. Аз така си го обяснявам. Щото от заплати колко да спестиш в днешно време?

Но най-много се дразнех на една колежка, която за нищо на света не излизаше в болничен. И грип е карала и какво ли не. Все пак не съм длъжна да й дишам микробите и после аз да си разболявам мойто дете вкъщи!  Crossing Arms Само за варицела си остана вкъщи и то вече като се видя, че няма накъде с тези пъпки.  Sick Sick

# 59
И аз го гледам,даже вечерно време си пускам TLC,като няма какво да се гледа друго!Има интересни предавания! Simple Smile Не пропускам серия! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт