Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 860
  • 407
  •   1
Отговори
# 30
Аз понякога си нося храна от вкъщи в работата и си купувам дрехи втора употреба, но съм далеч от тези факири в спестяванията. Спестените пари харча за курсове по детето или спа уикенди - така че не спестявам де.

# 31
  • София
Нищо лошо не виждам в носенето на храна на работа. По-добре да изядеш нещо вкусно и домашно приготвено, вместо две кучешки кебапчета примерно.  Mr. Green

# 32
  • София
И за какво спестяват? Може би някои го правят за да станат известни? И на мен ми е гнусно предаването.

# 33
  • София
Според мен спестяват заради самата идея, а не толкова заради парите, които трупат в сметката си. В крайна сметка те не им трябват.

# 34
  • Другата България
Интересна тема. Peace
Имам колежка, която използва водата, която изхвърля пералнята за да я сипва в тоалетната после.
Някак с маркуч е пригодено, не знам как точно.
Иначе предаването и аз го следя, и най-много ме впечатлява как обикалят и събират купони, изрязват, събират в едни класьори, следят къде какво може да се купи с тях и се презапасяват, дори цели помещения пригодени за това си имат. Дори отделно предаване май си има за тези с купоните.

# 35
  • Пловдив
Иначе предаването и аз го следя, и най-много ме впечатлява как обикалят и събират купони, изрязват, събират в едни класьори, следят къде какво може да се купи с тях и се презапасяват, дори цели помещения пригодени за това си имат. Дори отделно предаване май си има за тези с купоните.
Тия с купоните отделят часове всеки ден. Най-екстремните от тях се занимават по 7-8 часа на ден.

# 36
Тези с купоните са други образи  Simple Smile Там, всички, които съм гледала, имат ОКР.

# 37
Предаването с купоните е "Изгодно пазаруване".ОКР е отделно предаване.
Има ли тема за TLC?

# 38
  • София
Мери, тия с купоните са в друго предаване, но не се сещам как се именуваше. И то ми е много интересно. Една се беше запасила с дамски превръзки за 200 години напред. Много ме кефи с какви складове разполагат, където си държат трофеите от часовете усилен труд.  Wink

# 39
  • Другата България
Тия с купоните отделят часове всеки ден. Най-екстремните от тях се занимават по 7-8 часа на ден.
Абе не знам колко и какво отделят, но аз бях така  Shocked от количествата, с които се презапасяват. Например нещо от сорта на 547 четки за зъби, 76 опаковки тоалетна хартия, 109 кутии прах за пране....кога ще изхарчиш това? За какво ти е?
Тези с купоните са други образи  Simple Smile Там, всички, които съм гледала, имат ОКР.
Нищо чудно, не знам дали абсолютно всички, но това си е ....вид лудост. Laughing
Мери, тия с купоните са в друго предаване, но не се сещам как се именуваше. И то ми е много интересно. Една се беше запасила с дамски превръзки за 200 години напред. Много ме кефи с какви складове разполагат, където си държат трофеите от часовете усилен труд.  Wink
Именно.
Да, явно е било друго, но за мен все си е .... Crazy. Peace

# 40
Много откачени предавания дават по TLC. Аз гледах и "Маниаци-чистофайници". И там имаше тежки случаи...

# 41
Имаше и едно предаване за плюшкиновци. Нищо не изхвърляха тия хора, даже имаше една, която купи нова къща, защото старата беше изцяло запълнена с неща, но се притесняваше, че и новата къща ще се напълни.

# 42
  • София
Цвети, това с чистофайниците са тежки случаи. Знам за една дама, която всеки божи ден мие прозорците и полира приборите за хранене. Съответно няма време да готви за семейството си и карат на каквото и откъдето дойде.

# 43
Тони, вярно са тежки. Но и онези, на които ходеха да чистят домовете бяха без коментар. Бунища отвсякъде. Такава мръсотия и неподреденост също не е нормална.

# 44
  • Другата България
Имаше и едно предаване за плюшкиновци. Нищо не изхвърляха тия хора, даже имаше една, която купи нова къща, защото старата беше изцяло запълнена с неща, но се притесняваше, че и новата къща ще се напълни.
Да, и тия са тежък случай.
Един събираше вестници и списания и си беше оставил място колкото да се промъква, лазейки по стаите. Спеше полуседнал на някакъв дюшек, защото нямаше място за нормално легло.
Тези случаи вече не са до спестовност, а до заболяване според мен.

Общи условия

Активация на акаунт