Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 860
  • 407
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Познавам такива хора. Не са бедни ,не са лоши  хора,но са много стиснати.
Откакто са женени/вече 17 години/,те на кафе не са излизали.Защо да дават пари по заведения?Обясниха ми,че  им излиза по-евтино да си го пият вкъщи.
Ако искаме да се видим трябва да е вкъщи.
Дъщеря им е на 16 години,но тя нови дрехи получава само два пъти в годината-за Коледа и за рожден ден.Аз и давам мои дрехи,които не ми стават.
Никога не са купували торта ,винаги майката я прави.
Никога не са ходили в мола /ей така от любопитство поне/.Варненци са/
Никога не са ходили на почивка .Почивката е на село при свекърите.
Купуват само най-евтините продукти .А имат добри доходи/над 2000лв/
Случвало се е да дойдат вкъщи ,да видят пакетче масло и да се възмутят ,че е немско.
Ако някой от тях ползва тоалетната,после ме критикува защо съм дала пари за ароматизатор....
Започнах да се дразня и вече не ги каня.

И какво правят със спесените пари? Ще купуват на щерката апартамент ли? Simple Smile Ние с мъжа ми доста пътувахме преди да се роди детето. Пестяхме с нискотарифни полети. Наемахме кола и спахме на палатка. Без хотел. Понякога пестя от нещо, напр. не си купувам нови дрехи, но всички пари ги гвърлям в нещо друго. Просто не се задържат Simple Smile

# 16
  • София
Тези от американските риалитита са ми силно гнусни. Понякога се чудя как не ги е срам така да просят и да врънкат (майката с момичетата във Вегас). Не ги е срам и цял свят да ги гледа как принуждават семейството си да не пуска вода в тоалетната след малка нужда, да броят кой колко лъжици мляко си сипва в закуската и колко точки паста за зъби използва.

А иначе ми прави впечатление, че тези, които имат най-много пари, са най-стиснати. Не знам дали това е причината или това е резултатът, но е факт.

# 17
  • видин
Гледала съм един или два епизода - не мога да си спомня точно, имаше направо гнусни моменти - например събираха храна от контейнерите и даваха на децата си за вечеря. Аз не съм спастовна, защото пари не мога да спестя, но вече не си позволявам да изхвърлям храна , а събирам всичко, което остане и нося на на работа, защото имаме 4 кучета. Друго спестовно не съм постигнала.

# 18
  • Пловдив
Тези от американските риалитита са ми силно гнусни. Понякога се чудя как не ги е срам така да просят и да врънкат (майката с момичетата във Вегас). Не ги е срам и цял свят да ги гледа как принуждават семейството си да не пуска вода в тоалетната след малка нужда, да броят кой колко лъжици мляко си сипва в закуската и колко точки паста за зъби използва.
Имаше и по-екстремни с тоалетната. Аз хванах една, която пикаеше в буркан, че и новото си гадже караше. Тя, че луда - луда, ама тоз глупак къде се нанесе при нея му се чудя на акъла!?! След като се изпикае в буркана го изливаше в градината.

# 19
Това за събиране на храна от кофите е меко казано  Crazy
Имаше една,която организираше парти за деня на благодарността и накара гостите да си носят столове и посуда.От магазин за преоценени стоки беше взела замразено пилешко и направи пуйко пиле.Друг пък изяде 11 мостри сладолед и накрая не си купи нито един.

# 20
По коя програма дават това предаване?

Иначе по темата...наскоро бяхме на гости при семеен приятел. Майка му изгасяше телевизора и лампата в хола, когато и се налагаше да отиде до кухнята за 5-10 мин. Разбира се, не когато има други хора в хола, а когато е сама. Направи ми впечатление, че докато сме в стаята за гости, телевизорът в хола се спира и пуска, та погледнах какво се случва. Жената готвеше нещо и при всяка проверка на яденето телевизорът се загася, осветлението се спира.  Simple Smile Но това не е чак толкова странно, колкото нещата за които говорите.

# 21
  • София
По TLC.

Една влюбена двойка спестовници си направиха сватбата в пицария, с продукти от кофите сами си сготвиха нещо пицоподобно и някакъв ориз, а ритуалът беше изпълнен от сина на младоженката, който беше получил пълномощно да извършва венчавки по интернет. Разбира се, и музика нямаше, гостите сами изпяха сватбения марш.

# 22
  • София
С интерес гледам това предаване, когато го нацеля. Не мога да повярвам обаче, че този начин на живот прави някои хора щастливи. Аз съм от широкопръстите и ненавиждам скъперници.

# 23
Една майка пък поръча за сватбата на дъщеря си изкуствена торта. Отдалече можеше да мине за истинска, но не и отблизо. Свещеник нямаше, венча ги майката, тъй като била завършила курс или нещо подобно и можела да жени хора.

И едно семейство, където всички спяха в една стая. Майка, баща и две деца. Използваха вестници, вместо тоалетна хартия.

# 24
И аз съм хващала това предаване. Имаше една, която береше листа от дърветата и някаква трева за вечеря  Grinning Или пък тази, която не пускаше водата в тоалетната. Също така мъжа ѝ имаше около 5 мин. да се изкъпе и като изтече времето, тя му спря водата  Laughing

Иначе тези хора го правят от някаква мания, не от немотия. Повечето от тях разполагат с доста пари.
Имаше и милионери, ако не се лъжа, в предаването.

Аз такива хора не познавам. Има хора, които си правят доста сметка на парите, гледат кое къде е на промоция и от там се пазарува, дори да е 10-20 ст. разликата, но чак вманиачени не са  Peace

# 25
Аз също с интерес го гледах предаването. За съжаление не съм от най-спестовните и ми се иска поне за парно и за ток да си правя повече сметката, но не мога. Повечето от разказаните случки съм ги гледала. Най-много съм се потрисала от едни, които ходеха по шосето да събират убити животни и после да ги готвят; имаше едни други, които вместо тоалетна хартия ползваха парцали, които после перяха. В България не мисля, че излиза по-евтино като сметнеш ток, амортизация на пералнята и препарати (и психологически травми) от това да купиш тоалетна хартия. Спомням си, че като видях онзи, който си сушеше разни хартиени салфетки, за да ги ползва неколкократно, веднага се сетих за една история от бг-мама, където някакъв муньо сложил да суши използваните памперси на детето си, за да ги ползва пак същите.

# 26
Често гледам TLC, но само едно предаване хванах от тези.
Такъв чешит познавам. Един дядка скъперник си ползваше филтърчето чай не знам колко пъти.
Сутрин със закуската, вечер си правел попара с него (леко оцветена вода, де), пък и по няколко дни изкарвал с едно.
Чух го да дава акъл на други, как пестял от чая. Имаше и други идеи, но не помня. От неговия апартамент се разнасяше воня. Веднъж го съжалих и му занесох малко препарат за чистене. След като почина, научихме за спестяванията му в банката.
Паднах. Joy ooooh!

# 27
  • Бургас
Имах колежка която сама си ни казваше какво правят в къщи.Сутрин в тоалетната само последния пуска водата, тя не ползваше дамски превръзки а разни парцали които изпира за следващо ползване.
Даже роди трето дете защото и опростиха заема за апартамента и плати само 500 лв. за жилището си.Имаше и други изпълнения ама съм ги забравила беше преди доста години.

# 28
Мисля си, че тези така наречени спестовници, се радват на добро здраве.
При стомашни проблеми или проблем с имунитета, едва ли биха живели с тази си мания. newsm78

# 29
То и аз следя промоциите...но чак за пет десет стотинки да обикалям града, както бабите пенсионерки не правя.Хайде да разправям какви бутаници и блъсканици стават на намаленията в Кауфланд и по магазините втора употреба.

Имаше в предаването един,който за да спести пари наливаше вода,наливаше вода от някскъв извор в едно дере и я използваше не само за къпане,миене на съдове,но и за къпане.

Общи условия

Активация на акаунт