Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 985
  • 407
  •   1
Отговори
# 165
Не съм запозната в детайли с цените на зъболекарските услуги, но това няма ли да им излезе скъпичко?

той с едно кюфте можел да изяде 2 филии хляб.
Ако е за количеството, аз мога и половин хляб да изям и без кюфтето, но ако е като хлябовете отпреди 20 години - пресен и с хрупкава коричка  Mr. Green

# 166
  • София
Спрях климатика и парното днес и обикновено ги спирам в слънчеви дни. Но ние сме в малък, вътрешен, юго-източен апартамент.

# 167
  • Mediterraneo
Днес чух една потресаваща история и веднага се сетих за тази тема. Наскоро моя позната зъболекарка е трябвало да извади всички зъби на мъж и жена, около 30-годишни, защото искали да пестят пари от ходене по зъболекари. Решили да слагат протези за по-евтино. Не знам обаче дали подбудата е била чисто и просто пестеливост или немотия...

Чиста проба глупост по мое мнение. Колко ще ти излязат цялостни протези за двама човека?! Много повече, отколкото поддържането на зъби със сигурност. Аз ходя веднъж годишно на зъболекар, давам 30-40 лв примерно. За десет години да са 500 лв, за 20 години- 1000 лв. Протезите едва ли са по- малко. Отделно, че и с протези пак си стават проблеми- баща ми наскоро му се беше възпалил венеца под протезата, беше станало страшно и никак не му излезе евтино.

# 168
Спрях климатика и парното днес и обикновено ги спирам в слънчеви дни. Но ние сме в малък, вътрешен, юго-източен апартамент.

hahaha ...и ти ли се слагаш в темата! Цъ, не важиш! За тук трябва да си невероятен спестовник, не само вероятен.... Mr. Green

# 169
  • София
Всъщност не съм особен спестовник - обичам да ми е топло и държим вкъщи 22-23 градуса. Вечер, в най-натовареното време, пускаме всичко - пералня, миялна, печка, телевизор, климатик - абе ужас! Mr. Green

# 170
Всъщност не съм особен спестовник - обичам да ми е топло и държим вкъщи 22-23 градуса. Вечер, в най-натовареното време, пускаме всичко - пералня, миялна, печка, телевизор, климатик - абе ужас! Mr. Green

Говори ми.... Mr. Green
Сушилнята и миялната така надуват сметката. Но предпочитам да давам за ток, отколкото да мия на ръка или пък да изнасям на простора в студа.  Mr. Green

# 171
  • софия
Старите хора в България направо на "плюшкини "го дават, нищо не изхвърлят, включително и баба ми беше такава, тя ми го обясняваше че е живяла в немотия и всяко нещо го е купувала с много лишения трудно и се откъсва от сърцето.
Аз от какво пестя, нося си кафе от вкъщи, хем ми е по вкусно, хем 1.20 пестя на ден.
Гледам някой неща да купувам когато са намалени, ох май др не се сещам newsm78

# 172
Мисля, че нормалната пестеливост не влиза тук. Да изключваш парното/климатика през деня, като няма никой или да купуваш на промоция са нормални неща.

Но да се къпеш с дрехите и да ги переш върху себе си или да не пускаш вода в тоалетната.... Sick
Пък това с буркана - нямам думи.  Crazy Sick

# 173
  • софия
Аз разделям хората на три групи, такива който са крайно бедни, като нашите пенсионери, който са принудени да "икономисват" както казваше баба, богати хора който живеят като скотове, необяснимо от мен, но има такива и третата е хора на средна възраст който си планират много добре бюджета всичко им е предварително разпределено, което не е лошо newsm78. На скоро приятелка се върна от Германия и беше потресена от семейството на което беше на гости, доста добре материално хора на хубави заплати, събирали някакви вауери за покупки минавали сумати километра със служебната кола за да купуват стоки на промоция най ниския клас такива, закусвали гевреци, това било най евтино, вкъщи нямало една с една мебел да си подхожда всичко било втора употреба, но същото време мъжа бил колекционер на някакви плочи за който давал луди пари. И те не били изключение на повечето в това градче това им бил начина на живот.

# 174
Аз лично това последното не го разбирам и не ми допада. Разбира се, всеки си живее, както намери за добре.
Ако е от бедност, то е ясно, нямат избор хората. Но при добри доходи, да ядат най-евтиното, да не се топлят зимата и да се къпят веднъж в седмицата, за да пестят, мииии......... newsm78

# 175
Като чуех рекламата на Медиамаркт в Германия Geiz ist geil /скъперничеството е готино/ и ми призляваше.  Иначе не харесвам както разсипията, така и прекалената спестовност и вещомания.
Сега се сещам за една съседка на майка ми. Ходеше с една леща 1-2месеца, защото другата я загубила или се развалила нещо. Не можела да си купи нова, но не защото няма пари, а защото ги даваше за парцалки.

# 176
  • Другата България
но има такива и третата е хора на средна възраст който си планират много добре бюджета всичко им е предварително разпределено, което не е лошо newsm78.
Никак даже, дори е препоръчително.

# 177
  • софия
Да хубаво е, но аз не мога да го приложа Rolling Eyes, имаме приятели, който имат перо в бюджета за забавления и, ако са си го изразходвали, не излизат никъде, бяха ходили на концерт на Цеца и после 2 месеца казаха че няма да излизат. Shocked Въпросните са от провинцията и сега взеха 2 апартамент в София на изплащане, първия си го изплатиха вече, а вземат хубава, но не чак толкова висока заплата, а ние какво " дупе знае 2 и 200", Grinning колкото имаме толокова можем да похарчим.

# 178
  • София
На нас бюджетът ни е разчетен за определена сума и паднат ли приходите под нея, става лошо. Просто няма от какво да спестя вече. Освен да спра децата от извънкласни занимания, а те са им по 1 и то възможно най-евтиното.

# 179
  • Пловдив
Относно повторенията на предаванията... Аз имам чувството, че непрекъснато ги повтарят. Както казах съм гледала повечето от споменатите тук повече от веднъж. В делнични дни от 8 до 18 не съм в къщи, т.е. всички тези неща съм ги гледала в събота и неделя или вечер. Понякога вече това ме изнервя в TLC, че май непрекъснато гледам едно и също. Днес за пореден /може би 3-ти път/ гледах как Бъди облече братовчед си, като елф, за да достави торта за Коледа на някакво женско парти, а зет му пък трябваше, като травестит да раздава сладки в търговската част на пекарната.

Общи условия

Активация на акаунт