Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 973
  • 407
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Леле, това с Бъди съм го гледала поне 3 пъти. А аз гледам и ТЛС през деня.
Всъщност се надявах да дадат нови серии на Спестовниците.
Помня една серия, която също ме отврати - едно семейство събираха умрели/блъснати/ животни и ги ядяха.

# 181
  • софия
L'Agent, верно ли Shocked

# 182
  • София
Аха, освен това шиеха от кожите разни портмоненца за подарък на съученичките на децата.
Имаха доста деца, обаче си личеше, че някои от момичетата умират от срам в училище.
Ходеха пеша да училището също.
Дрехите се носеха до скъсване, кърпят се и пак се носят от по-малките.

# 183
  • Пловдив
Миналата събота за пореден път даваха "блъснатите животни" и чантичките, които домакинята шиеше от кожите им, в същия ден беше и жената с азиятска външност, която носи 20 годишна тениска и шорти и кани приятелите си на вечеря, събрана от контейнерите и ако им е малко това, от къде е добита храната за по-вкусно всички събрани неща се изисипват в една тенджера и се объркват и притоплят заедно /това може и да е предложение за спестяване - ако имате останали 2-3 рязлични яденета в хладилника да не се лъжете да ги топлите по отделно, омешете ги в една тенджера, все пак всичко е храна  Sick/. В същия ден /миналата събота/ повтаряха и жената с бурканите с урина и негъра треньор на баскетболен отбор, който имал 10 банкови сметки, но за сметка на това нямаха мебели в дома му и т.н. и т.н. За 3 или 4 път. А има предавания, които не мога да се насиля да гледам - Ранди  Sick, психо булки, малките кралици на красотата  Sick. Оказва се, че напоследък или дават неща, които съм гледала или тези, които не бих гледала.

# 184
Кои са тези психобулки?

# 185
  • София
Много рядко улучвам нещо,което не съм гледала или нещо ново.

# 186
  • Пловдив
"Психобулки" условно... Всичките в "Кажи "да" на роклята", "Ранди идва на помощ" и други подобни предавания.

# 187
Днес чух една потресаваща история и веднага се сетих за тази тема. Наскоро моя позната зъболекарка е трябвало да извади всички зъби на мъж и жена, около 30-годишни, защото искали да пестят пари от ходене по зъболекари. Решили да слагат протези за по-евтино. Не знам обаче дали подбудата е била чисто и просто пестеливост или немотия...

Чиста проба глупост по мое мнение. Колко ще ти излязат цялостни протези за двама човека?! Много повече, отколкото поддържането на зъби със сигурност. Аз ходя веднъж годишно на зъболекар, давам 30-40 лв примерно. За десет години да са 500 лв, за 20 години- 1000 лв. Протезите едва ли са по- малко. Отделно, че и с протези пак си стават проблеми- баща ми наскоро му се беше възпалил венеца под протезата, беше станало страшно и никак не му излезе евтино.

Тук ще опровергая-аз постоянно се грижа за зъбите си, но понеже емайлът ми е слаб и оголен на места, постоянно правя кариеси. Пломбите също не са вечни, тъй че финансово при мен по-евтино би излязло наистина чене  Mr. Green Ама мерси!

А пестенето като купуваш храни с изтичащ срок, за мен не е пестене-защото не дай Боже се натровиш и лежиш в болница, ами то ти излиза после определено по-скъпо!
( Да вървиш пеша, да купуваш дрехи, втора употреба, да не пиеш кафе-ок, ама това с храната е риск! Разбира се не говоря за пенсионери или крайно бедни хора.)

# 188
  • Пловдив
А пестенето като купуваш храни с изтичащ срок, за мен не е пестене-защото не дай Боже се натровиш и лежиш в болница, ами то ти излиза после определено по-скъпо!
Чакай, изтичащ не значи изтекъл. Примерно в магазина пилето е със срок на годност до днес. Ако си мисля "Прибирам се и го мятам във фурната", според мен е естествено да го взема след като е намалено. Не е нормално за мен обаче да си купя пилето ако е със срок от преди.... да речем три дни, ако ще и без пари да го дават.

# 189
  • Другата България
 Laughing Те някой хора в чужбина основно от това се изхранват - като изнесат вечер големите хипермаркети стоки с изтичащ срок на годност и след час вече няма нищо. Надали са се изпонатровили всички. Именно такива - на които след няколко дни им изтича срока, а не вече им е изтекъл.

# 190
А и зависи за какви стоки с изтичащ, щзтекъл срок става въпрос. Гледах едно предаване, където казаха, че спагети, консерви и подобни имат много по-дълъг срок от указания.

# 191
А и зависи за какви стоки с изтичащ, изтекъл срок става въпрос. Гледах едно предаване, където казаха, че спагети, консерви и подобни имат много по-дълъг срок от указания.
  Peace и бисквити разни.. миризма,вид подсказват по- добре дали става за ядене. например домашните туршии и лютеници как да им измислиш точния срок на годност- то си личи. въпреки това съм резервирана към неща с изтекъл срок на годност дори да не им личи по нищо- на психическа основа  Grinning

# 192
Laughing Те някой хора в чужбина основно от това се изхранват - като изнесат вечер големите хипермаркети стоки с изтичащ срок на годност и след час вече няма нищо. Надали са се изпонатровили всички. Именно такива - на които след няколко дни им изтича срока, а не вече им е изтекъл.
А тук срока на годност се удължава,докато продуктът има някакъв вид,като просто се чистят щампите с лакочистител и след това се набиват нови,или махат стикерите и се слагат нови..

Но то и повечето продукти са с толкова Е-та и консерванти,че спокойно биха издържали и на дълъг космически полет..

# 193
Аз гледам срока на годност винаги, но наистина повечето продукти траят доста след указаната дата/месец.
Не и пастите и тортите, които се водят пресни! Те се развалят дори преди срока на годност.
Иначе някои продукти и в срок, и извън срок на годност просто не стават Simple Smile

# 194
  • София
Никога не гледам срок на годност.Ако е нещо охладено го помирисвам, ако е нещо сухо взимам.

Общи условия

Активация на акаунт