Моят град - Русе!

• 67 903
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
С голяма част от казаното от рамлим съм съгласна, само дето според мен не са ни виновни чужденците, че да ги мразим, ние сами се тикаме да им чистим тоалетните и другите неща, които почти никой не иска да чисти. Но пък всеки може да си мрази когото си иска Simple Smile

# 106
Защо винаги като си изкажа мнението значи за вас, че се заяждам? Длъжна ли съм да мисля като вас? Длъжна ли съм да си мълча?
Ако Хасанка има право да задава въпроси, които се задават много пъти и ние като малоумни да четем едно и също, аз нямам ли право да отговоря?
И кое ми е заяждането-че съм казала да се сложи на първа страница, за да можете вие, модерните МОЛски майки да знаете къде да си водите децата на парти ли?
Значи щом мисля и се изказвам различно от вас, значи се заяждам, така ли? Колко елементарно...
Научете се да приемате различните. Различните от общото ви стадо, говоря за всичко - различните хора, различните деца, даже и тези със заболявания-само се тупате в гърдите колко сте хуманни, а в автобуса ако срещнете шизофреник - ще кажете, че е луд и ще стоите по-далеко от него, даже и ще искате да го смъкнат от автобуса. Вие сте нормалните, а другите, различни от вас са ненормалните.
Колко от вас тук като писах помогнаха да купят линия и триъгълник за децата в Каритас?
Колко от вас отделиха нещо минимално, за да има друго дете нещо мъничко, което няма кой да му даде? Давате 200 лв за *парти*, а 10 лв ви стискат за гушата? Какво ви интересуват другите деца ли?
А каква гаранция имате в живота, че няма да ви се падне такова дете? Или че на вашето винаги ще бъдете крилата?
Докато всички се фръцкате по моловете, купувате си маркови анцузи, пропагандирате партитата и така възпитавате децата си, други ще страдат от липса на морал, което води до едно изчанчено общество, в което ще живеят децата на децата ви. Малко мащабно помислете.

# 107
  • Русе

Peace

С голяма част от казаното от рамлим съм съгласна, само дето според мен не са ни виновни чужденците, че да ги мразим, ние сами се тикаме да им чистим тоалетните и другите неща, които почти никой не иска да чисти. Но пък всеки може да си мрази когото си иска Simple Smile

Значи си съгласна със всичко  Grinning. Аз не мразя чужденците, на тях някой им е дал баница и те апват, какво да правят? Техния поглед е различен, те са важни и гледат от високо, очевидно имат основание за това. Жалките сме ние и сякаш държим на това. Но още по-жалко е че нашите приятели и роднини чистят каквото там чистят за 700 или 800 евро и при това са доволни и предоволни по една известна жалка причина, че и други стойки по-удобни заемат, това ме дарзни и обижда.

# 108
⅞ ...and Happily Ever After, понеже с мен започна този спор, да кажа. Не изказването за слагане на първа страница ме подразни, а това:

Цитат
Едно време все партита по барове ви правиха...

Едно време си е за едно време. И аз искам да живеем като в едно време, ама не става.  

А да определяш някого като МОЛска майка, че се фръцка из мола с медерен анцунг, трябва да го познаваш този човек. По това дали ще дам 200 лв за рожден ден, не можеш да съдиш каква майка съм и какъв човек съм.

За децата в Каритас, съжалявам, но нищо не знам за тях. Знам за други деца, на които помагах според възможностите си, но не съм влязла да пиша тук. Писах на друго място, но единици бяха тези, които се отзоваха, което наистина е жалко. Дъщеря ми е на 4 години, но много добре знае и може да отдели дори и от личните си дрехи и играчки за деца в нужда. Миналата година двете с нея разделихме целия й гардероб на 2 части - една част за нея, друга част за друго момиченце на нейната възраст. Дори беше доволна от това, което направи.

# 109
...
Докато всички се фръцкате по моловете, купувате си маркови анцузи, пропагандирате партитата и така възпитавате децата си, други ще страдат от липса на морал, което води до едно изчанчено общество, в което ще живеят децата на децата ви. Малко мащабно помислете.
Ъ?  newsm78

# 110
Смятам че те доста добре са си подредили живота, което за съжаление ние не можем или не искаме да направим, затова и ходим по въпросните тоалетни. Пък открай време едно от най-неприятните същества е новобогаташа, които е неук, некултурен и приницопно би правил същото и ако си беше стоял в България, но нямаше даполучава въпросните 7-8-9....стотин евро. Далеч съм от мисълта че всичко по чужбина е такова, но има  и доста примери. Както и да е.
Ходя в мола да напазарувам, рядко вече и на кино, детето ми е ходило веднъж в детски център, искрено се надявам да не му е от любимите занимания и да не ни канят, макар че не вярвам да ми се размине. Аз не мисля да правя празници там, не ми харесва просто. Предпочитам да правя празници вкъщи, макар да се скъсам от готвене и чистене. Хората сме различни, искаме различни неща и възпитаваме различни неща в децата си, което също е нормално.

# 111
...
Ъ?  newsm78

Върху какво мислиш тук?
Ако не схващаш какво искам да кажа, то жалко.

А за "едното" време е условно казано. Не можете ли да измислите различно и интересно забавление за децата? Защо рожден ден да се свърза задължително с празнуване в бар?
Деска, аз спор не съм започнала, вие скочихте срещу едно различно мнение.
А помощта на деца и хора в нужда не се отнася само в това да си дадем ненужните дрехи, но това е друга тема.
А що ходим да чистим кенефи в Англия ли? Ами обществото - това сме всички ние и като всеки си мълчи и търпи случващото се в държавата, то естествено ще търсим повече доходи навън.

# 112
...
Ъ?  newsm78

Върху какво мислиш тук?

А за "едното" време е условно казано. Не можете ли да измислите различно и интересно забавление за децата? Защо рожден ден да се свърза задължително с празнуване в бар?
А помощта на деца и хора в нужда не се отнася само в това да си дадем ненужните дрехи, но това е друга тема.
А що ходим да чистим кенефи в Англия ли? Ами обществото - това сме всички ние и като всеки си мълчи и търпи случващото се в държавата, то естествено ще търсим повече доходи навън.

Не разбрах как финансовите възможности на едни лишават други от морал.

# 113
  • Русе
...
Ъ?  newsm78

Върху какво мислиш тук?

Не разбрах как финансовите възможности на едни лишават други от морал.
Като подтикнат някого да "изкарва финаси" по неморален начин примерно  Simple Smile.

Малко ли са случаите в които деца "наказват" задръстените си родители, дето нямат пари като еди кои си и запрашват по улиците, вместо в университета да речем?

# 114
Който не е разбрал си е негова работа. Примери много. Разбира се има и изключения, но те са рядкост. Не виждам защо да давам обяснения на обяснимото. Всички гледате новини, вижда се накъде върви света и т.н.
Парите движат всичко, кое не ви е ясно?

# 115
⅞ ...and Happily Ever After, или пиша неразбираемо, или ти четеш каквото си искаш. Казах, че спора го започнах аз.

Не казвам, че имам навика да нося една чанта с излишни дрехи, че да си изчистя съвестта. Просто описах една част от това, което съм направила. Не е тук мястото да казвам какво правя и какво не, нали така. Не обичам да се хваля. Когато мога и имам възможност на драго сърце ще помогна.

А пък когато едно дете е голо и босо, това че съм дала половината дрехи на дъщеря ми, които не са били ненужни у нас, също е помощ за другото, което няма нищо.

А щом толкова те влече, ще ти напиша защо ще празнуваме в бар.
1. Аз искам на открито, но повечето родители няма да дойдат защото времето е още студено. В същност за тогава може и да се стопли, но не ми се рискува. Миналата година си беше студено на рождения й ден.
2. Мястото, което аз харесвам за игри на открито е извън града. Повечето родители няма да имат желание да дойдат, защото им е далеч, защото е не знам си какво и т.н.
3. В детския кът рожденият ден ще приключи за 2 часа. Плащам и имам свободата да си тръгна, дори и ако другите деца решат да останат да играят още. Ако сме на открито ще трябва да чакам всички гости да си тръгнат, не за друго, а от уважение. Да ама аз не обичам твърде дългите празненства.
Не смятам да продължавам повече, смятам, че това е достатъчно.

# 116
  • Русе
И ние ще сме от празнуващите в детски център. Бихте ли ми обяснили как да поканя 12 деца у дома в двустаен апартамент? Нали все пак по някакъв начин трябва да се отпразнува, да поиграят, да хапнат торта. Ако знаете по-интересен начин за отбелязване на рожден ден, приемам идеи всякакви.

Относно морала и помагането. Често превеждам парички за болни и нуждаещи се деца, но не мисля, че подобни неща трябва да се афишират. Всеки разбира помагането по различен начин, едни даряват дрехи и вещи, други помагат с безвъзмезден труд, трети с пари, дори тук във форума се организират благотворителни базари и много от нас се включват с каквото могат. Моля, не хвърляйте така обвинения без да сте сигурни, че сте прави  Hug

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 11:14 от парашутани

# 117
Искам само да вметна, че в нашата градина е приоритет празнуването на почти всичко с аниматори и обикновени тържества няма. Резултат  - моето дете каза "Аз не искам на моя рожден ден да има възрастен, който да ни забавлява".

За съжаление няма как всички да имаме еднакви приоритети - нали това беше борбата за демократичното ни общество?

Ще ви кажа, че миналата година исках празник на 1 юни на открито на село с аниматор за малко, неограничено време на зелена поляна, майки и татковци под навеса на приказка ... но времето беше лошо и се преориентирахме в Роял-а. От там съм крайно разочарована, но нямах избор. Обаче на детето му хареса и иска пак там. Наистина парите са много, времето е малко и става една лудница - нито можеш да обърнеш внимание на някого, нито децата се наиграват.
Разбира се, както писах и преди - зимата е по-трудно.

7/8, конкретно за различните мога да пиша и споделям много. Това, че не коментирам тук не означава нищо и няма как да се вади заключение че някой не е толерантен или не помага и прочее. Това е отделна тема и всъщност само мога да споделя, че РД на моят племенник е също в детски център с аниматор и както си му е реда и той участва милия... трудно е, но не невъзможно.

Май се увлякох, но някак ми бръкна в душата написаното.

А това да сме едно материално общество и децата да издевателстват върху родителите е наистина ужасно. Това, разбира се е следствие на демокрацията, на липсата на пари, на делегираните бюджети и на затварянето на очи и мечешките услуги. Ако съм доволна, че дъщеря ми е в МГ то е само затова, защото чалгата там не се толерира!

# 118
Деска, защо трябва да се съобразяваш с "повечето родители"? И в 1 и 2, които си написала аргументите ти са - повечето родители няма да дойдат, защото може би ще е студено и повечето родители няма да дойдат, защото ще е извън града...Аз съм почти сигурна, че децата ще искат да дойдат и да потичат на открито (стига да го позволява времето). Защо трябва да се съобразяваш с родителите? Организирай го така, че в центъра на съобразяването да са децата; те родителите винаги ще ти намерят кусури - където и да го направиш  Peace

# 119
bella MI, нали тези деца някой трябва да ги докара. Те са на по 4-5 години, не могат да присъстват без родителите си, а и аз не мога да нося отговорност за 10-12 деца. Най-малкото няма как да ги извозя до там с една кола. Мога да взема по-близките с мен, без майка/баща, но това са деца, които ме познават и нямат проблем да стоят с нашето семейство.

Общи условия

Активация на акаунт