Моят град - Русе!

• 67 908
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • в огледалото на живота
Аз пък не разбирам какъв е проблема изобщо,който някой се опитва да изкара като такъв тук.... Rolling Eyes

Всеки е свободен да прави и решава най-доброто за себе семейството и децата си.
Какво ми бърка в работата,че еди кой си решил да празнува РД на наследника си  в клуб?Ами така си е преценил човека,такъв му е кефа,защо трябва все да се гледа в чуждата паница?!
Нито съм длъжна да давам обяснение,нито ме интересува чуждия човек!
И аз искам да правя празниците на дъщеря ми на открито и сред природата,ама през декември трудно може да ми се получи.... Laughing освен да е на някой топъл остров... Whistling
Вече втора година намирам начин да отпразнуваме такъв повод и без да е в клуб или пък у дома...въпрос на разбиране,приоритет или друга гледна точка.И да,каним гости и приятелчета и  имаме торта за повода,всичко останало е въпрос на гледна точка ......или обстоятелства  Wink

И друго исках да напиша..Трябва ли гръмко да се оповестява всичко това ,което индивидуално всеки може да направи като помощ за друг?Аз например не обичам да споменавам за всякакви такива мероприятия,кампании и прочие други неща с повод и  без повод в които участвам.Това прави ли ме по лоша от другите?Или трябва да се гордея от подобно нещо.... Tired
Не чакам определени моменти или дни,когато реша просто го правя.Така,че малко се индивидуализират нещата по тази тема..
Просто бъдете толерантни,останалото се забелязва и без да се казва.
Достатъчно е един поглед без думи,стисната ръка и вътрешното удоволетворение,че си направил добрина....

И спирам до тук..... Stop

# 121
....
 Като подтикнат някого да "изкарва финаси" по неморален начин примерно  Simple Smile.

Малко ли са случаите в които деца "наказват" задръстените си родители, дето нямат пари като еди кои си и запрашват по улиците, вместо в университета да речем?

Вярваш ли си? По какъв път ще тръгне детето и какви ценности ще има зависи от родителя. (От моите съученички/МГ-то/ 1-2 имаха по-големи финансови възможности, повечето средни, други почти никакви, но нито една не тръгна по лош път. Среда, интереси, възпитание.... )
Но ако това ви успокоява, вярвайте в духовното извисяване и морал на всеки нереализиран човек...  Peace

# 122
bella MI, нали тези деца някой трябва да ги докара. Те са на по 4-5 години, не могат да присъстват без родителите си, а и аз не мога да нося отговорност за 10-12 деца. Най-малкото няма как да ги извозя до там с една кола. Мога да взема по-близките с мен, без майка/баща, но това са деца, които ме познават и нямат проблем да стоят с нашето семейство.

Нямах предвид да се ангажираш ти с всички деца, разбира се. Мисленето от типа"ама този няма да доведе детето, защото му е далеко" - това имах предвид под съобразяване не с децата. Един вид разновидност на въздесъщото "какво ще кажат хората". Идеята ти обаче ми хареса и бих я използвала за детски празник извън града:)

# 123
  • Русе
....
 Като подтикнат някого да "изкарва финаси" по неморален начин примерно  Simple Smile.

Малко ли са случаите в които деца "наказват" задръстените си родители, дето нямат пари като еди кои си и запрашват по улиците, вместо в университета да речем?

Вярваш ли си? По какъв път ще тръгне детето и какви ценности ще има зависи от родителя. (От моите съученички/МГ-то/ 1-2 имаха по-големи финансови възможности, повечето средни, други почти никакви, но нито една не тръгна по лош път. Среда, интереси, възпитание.... )
Но ако това ви успокоява, вярвайте в духовното извисяване и морал на всеки нереализиран човек...  Peace
Въпросът можеш да си го зададеш и на себе си.
 МГ-то не знам какво е било преди, но в момента имам инфо  Grinning. Добре, че още чалгата не са започнали да толерират. И проблемът не е в самото училище, или в управата, а защото добрите учители са кът, а и лека-полека в крак с демокрацията децата задават стила, а не учителите. По-бавно, но и там нещата са в известната посока ....

# 124
там е една друга дълга тема, но поне има наплив и може да се въведе ред ... докато на другите места всяко дете го носят на ръце ...

# 125
  • Русе
там е една друга дълга тема, но поне има наплив и може да се въведе ред ... докато на другите места всяко дете го носят на ръце ...
Peace
Специално в МГ има учители, чиито заплати и по3 да ги умножат ще е малко. Радвам се, че за тях финансите не са единственото важно нещо на света (както стана въпрос в темата за баровете), иначе отдавна МГ щеше да е център на чалгата   bouquet.

# 126
bella MI, ами то не е от типа какво ще кажат хората, ама нали трябва да имаме и гости на рождения ден  Peace Не съм сигурна майките на децата от детската градина къде биха дошли и дали биха се разходили по-далеч от широк център, но за част от моите познати съм сигурна, че няма да са ентусиасти. Едно е да си пиеш кафето пред телевизора в детския кът и да гледаш какво става вътре, съвсем друго е да вървиш по тревиста полянка и да участваш в игрите на децата, нали?

Спирам да пиша вече за този рожден ден, докато не съм станала досадна, че явно това е болна тема тук  Laughing

# 127
# 128
Не съм сигурна майките на децата от детската градина къде биха дошли и дали биха се разходили по-далеч от широк център, но за част от моите познати съм сигурна, че няма да са ентусиасти. Едно е да си пиеш кафето пред телевизора в детския кът и да гледаш какво става вътре, съвсем друго е да вървиш по тревиста полянка и да участваш в игрите на децата, нали?

Peace и да знаеш, че ако останеш без гости, аз бих дошла  family newsm41  Joy

# 129
bella MI   bouquet

# 130
  • Русе
bella MI, ами то не е от типа какво ще кажат хората, ама нали трябва да имаме и гости на рождения ден  Peace Не съм сигурна майките на децата от детската градина къде биха дошли и дали биха се разходили по-далеч от широк център, но за част от моите познати съм сигурна, че няма да са ентусиасти. Едно е да си пиеш кафето пред телевизора в детския кът и да гледаш какво става вътре, съвсем друго е да вървиш по тревиста полянка и да участваш в игрите на децата, нали?

Спирам да пиша вече за този рожден ден, докато не съм станала досадна, че явно това е болна тема тук  Laughing

Ами тук съм съгласна с Деската. Да, като времето е гадно, студено, къде да прави рд? И да, съобразяваме се с гостите ни, нали все пак са приятелчета на децата ни и те искат да са там. Скоро ходихме на 2 пъти по различни поводи до Пиргово. И първо родителите ни попитаха дали бихме отишли въобще и чак когато казахме Да, тогава решиха със сигурност да е у тях. Ами, ако стане така, че родителите кажат: Да, благодаря, но после не дойдат, остави подготовката. Как би се почувствало детето да не му дойдат гостите? Пък и нали в крайна сметка детето 1 път имат рд, може да им позволим да направят нещо, което те искат. Достатъчно въобще не им угажда, не ходим по молове, но да, ходим на детски център, когато ни поканят. По тази логика - да не ходим, защото не е хубаво. А те са толкова щастливи после. А в хубавото време сме навън на двора, компютър не бутат моите, тв-то им е ограничено. Но поне игрите не са.
Ние сме декемврийски деца, приемам предложения за рд извън детски център и у дома за догодина. С радост бих направила такъв.

# 131
Момичета, спешно ми трябва тел. за контакт с д-р Цонзарова - кардиолог.
Кабинетът и се намира на кръстовището на Скобелев с Муткурова.
В нета циркулират два номера, но единият е изключен, а с другия няма връзка.

# 132
  • Русе
Момичета, спешно ми трябва тел. за контакт с д-р Цонзарова - кардиолог.
Кабинетът и се намира на кръстовището на Скобелев с Муткурова.
В нета циркулират два номера, но единият е изключен, а с другия няма връзка.

089 928 4677
 Този номер е актуален, звънях (за радост не по мой проблем) преди няма седмица.
 Звъни след 9'30 и преди след обяд  Grinning, ако мога така да се изразя ...

# 133
Благодаря!
Успях да се свържа...

# 134
Следя разгорелия се спор с голям интерес  Simple Smile  Всеки има право на мнение и може да прави каквото си иска. Едни предпочитат в къщи, на други не им се мажат садвичи и режат пици цял ден и предпочитат в клуб, трети - на открито. Какъв е проблема?

А за "едното" време е условно казано. Не можете ли да измислите различно и интересно забавление за децата? Защо рожден ден да се свърза задължително с празнуване в бар?

Би ли дала някакви идеи? Защото аз, при все, че се имам за креативен човек, нещо не мога да измисля забавление, извън дома, извън детски център или някакъв вид организирано събитие, което да е приложимо при студено време и да е подходящо за детски рд.

вие, модерните МОЛски майки

Това не го разбрах  newsm78 Накаква нова обидна фраза ли е?

Общи условия

Активация на акаунт