Моят град - Русе!

• 67 772
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе
 Аз съм с кола винаги по тези места и въпреки това  нямам нищо против стесненията, много ми харесва идеята центъра - за пешеходци  Grinning.  Че материалите са калпави така е. Но аз бях свидетел на разкопките по центъра и трябва да ви кажа, че по-здрава основа не съм виждал. Под плочките е изцяло бетон  Peace. Изненадвам се от себе си, веднъж да не съм критичен към нещо .....

Всъщност да: като изринаха оня тенекиен боклук с рибните капанчета между бибилиотеката и Cosmopolitan и направиха градинка с пейки, бях супер доволен. После се появи "план Б"  Confused. Просто няма начин да остане свободно място  Sick

Уч. "Христо Ботев" - има малко такава работа с децата и паркирането на родителите, но аз не съм си записал децата в това училище, вие защо го направихте, като няма как да паркирате  hahaha?

# 16
  • Русе
Дев, адмирации! smile3501 Отлично оформена тема  Heart Eyes

Zl-76, знамената последно като пътувах от там в такова състояние бяха, че... Съдрани, обърнати от вятъра на обратната страна. Може да изчакват и сега като се запролети да сложат нови.

# 17
Когато излизаш по работа по институции, които са в различни точки на града и плащаш за паркиране би следвало да има къде да паркираш и да успееш да си свършиш работата, нали? Когато съм на работа не ми признават време за ходене пеша от единия край на центъра до другия Sad иначе бих се поразходила с удоволствие.

# 18
  • в огледалото на живота
Aктуализирах всички налични линкове за детски клубове на началната страница.Във всеки един има адрес за връзка.
Това е налично  което успях да намеря  за момента.Ако има промяна в следствие пишете да допълвам.

# 19
  • Русе, България
Провокирах дискусия, сега ще отговоря. Simple Smile Детето ми е далеч от ученическата възраст все още и не е мой кахър липсата на паркоместа пред "Христо Ботев". Гледната ми точка е по-скоро откъм придвижване. Когато броят на преминаващите автомобили не се променя, а мястото, в което се придвижват - намалява площта си, задръстването е най-вероятният резултат. Когато няма място за маневра, конкретно - да заобиколиш спряла на аварийни кола на пътя, стоиш и чакаш, а опашката зад теб расте много бързо. Това пък естествено води до повишаване на количеството на отделяните отровни газове от автомобилите. Дори като пешеходци, които само ще пресекат участъка със задръстване (и ще продължат по пътя си), пак дишаме мръсотията
Мисълта ми е, че освен ако не се затвори целият участък, там коли няма да спрат да минават - мястото е ключово, но задръстванията и всичко следващо от тях - ще се увеличат. Често, дори шофьорът да не държи да спре до прага на сградата, където отива, той няма алтернатива за сравнително близко и сигурно паркиране. Нека има синя зона! Но да има и паркоместа.

И ще зачекна още нещо - за какво мислите, че се разшири точно по този начин тротоарът от Куинса до ДСК? За да може Космополитън да нареди лятото масички - ето защо!

# 20
  • Русе
 Само в едно нещо грешиш напълно, мястото за преминаване на коли пред Cospopolitan не се е стеснило и милиметър, просто сега има място за пешеходци и няма такова за паркиране. Но за движение си е същото.
  Пошегувах се за уч."Христо Ботев", в никакъв случай не злорадствам. Освен това нашите училища : Вазов и МГ също не са с паркинг отпред, да слезеш, да заведеш детето до уч. му стая и да се върнеш. Спираш на аварийни, детето е готово и скача, става за секунди. Колегите шофьори обикновено са търпели и културни  Wink.

........

И ще зачекна още нещо - за какво мислите, че се разшири точно по този начин тротоарът от Куинса до ДСК? За да може Космополитън да нареди лятото масички - ето защо!
   ooooh!
Е-е-е, стига бе, ако това стане ще е супер нагло, не че ще се изнендам.

А вие разбрахте ли че пред операта строят съблекални и външни закачалки за хавлии и пешкирчета  Mr. Green Laughing, само тази тема не сте зачекнали още. От сега знам кой ще е първия желаещ от темата да ги плзва  hahaha.

# 21
  • Русе, България
Само в едно нещо грешиш напълно, мястото за преминаване на коли пред Cospopolitan не се е стеснило и милиметър, просто сега има място за пешеходци и няма такова за паркиране. Но за движение си е същото.

Съгласна съм, че мястото за движение е запазено. С тази разлика, че е забранено за автомобили. Peace Без бой си признавам, че веднъж вече наруших знака и минах оттам напряко. Едва ли ще съм само аз обаче!

А за пешкирчето и къпалнята... Wink Пред Операта се изтърка вече, новата е пред Балкан! Laughing

# 22
  • Русе
 И аз да се запиша в новата тема и да задам едно въпросче. Някой купувал ли е от града ни хърватски куни и ако ДА, от къде?

# 23
Аз искам да дишам по-чист въздух и изобщо не ме интересува че не ви плащали да вървите пеша.
Даже се кефя, че няма къде да паркираш на центъра. Това не застрашава живота ти, нали?
Децата си като ги оставяте на училище, също не е нужно да влизате с автомобила си в училището, нали? Няма да ви се счупят краката да повървите малко.

Добре, че по-рядко виждам вече граждани, че аман от вашите ревове за пушене и паркиране, все едно това е най-важното в живота!
И ако разширят паркоместата около центъра и като слезеш от колата си, за да си свършиш жизнено важната работа, тогава ще си пешеходец и къде ще вървиш, а? Щото ако всеки като теб мрънка, че няма къде да паркира и се направят паркоместа за всички, то тогава няма да има пешеходна зона. И съответно пък тогава ще ревеш, че не можеш да вървиш от коли.

# 24
7/8, постът ти виждам е към мен ... да ти кажа и аз искам чист въздух. Когато обиколя два пъти докато си намеря място ще отровя повече въздуха отколкото ако спра където трябва и си платя и си свърша работата, нали?
Другите дето стоят със запалени двигатели на аварийни също тровят - единия стои и чака, другия тича да свърши нещо някъде.
Няма как да се противопоставим на това, по-скоро трябва да се организират добре движението и паркирането.
Ако човек има две деца, които трябва да заведе сутрин на две различни отдалечени места и да отиде на работа просто няма как да се оправи без кола.

# 25
  • Русе
 МОЛ-а до болницата, когато го съборят, или се събори сам, да го превръщат в паркинг. От самото начало съм казвал, че няма как да просъществува, сигурно е трябвало да стана мениджър или гадател ...
 За пешкирчето изтърка ли се вече, тю, язък  Crazy. Обаче не мисля така за жалост...

# 26
Здравейте!
Да се запиша и аз в темичката . От Русе съм,но от 2 г. живеем в гр. Ямбол.
Ще ми е интересно да ви чета да  чета какво се случва с нашият град.
Да ви кажа за паркирането като не искам и няма място за сравнение между двата града.... просто от опит да споделя....... Тук всеки спираше където му падне .... НО!!! от 1г по целия център и не само... е въведено синя зона, да направиха повече паркоместа.... и сега да видиш как има място за спиране. Всеки си спира плаща си и никои не мрънка  ,всеки е доволен защото  спокоино можеш да си оставиш колата и да си свършиш работата. Така е тук.
Пожелавам ви хубава вечер  и ще следя темата с интерес !!!

# 27
  • Русе, България
7/8, проблемът е, че въздухът в района няма да е по-чист по новия начин.
Дразнещо е, че ударно се усвояват пари, прави се, струва се, но не се търсят дългосрочни решения. Паркинг за 60 коли до театъра е чудесно, но подстъпът до него е труден, има все още неизвестни по организацията му на работа. Припомням, че преди години се говореше за подземен паркинг на мястото на старата пожарна - няма да повтарям пак името на заведението, което изникна там.
Не бъди тъй войнствено настроена. Hug Има много истина в това, което казваш - че мястото за движение на колите отнема от мястото за движение на пешеходците. Трябва да има баланс, разбира се, че не може и за всяка кола - паркинг. Но с оглед на средствата, които се влагат при такъв мащабен ремонт, грехота е, да не се развие малко повече идеята, да бъде удобно и на шофиращи, и на вървящи.

# 28
Рамлим, пешкирчето се мести пред Балкан, не разбра ли?  Mr. Green Паркинга на Балкан стана новата градска баня.
В района на Ботев има поне два паркинга, където може да се остави колата. Единият е на площад Дунав, безплатен е и смятам достатъчно голям, а другият е пред старата поща, макар че след ремонта не съм обръщала внимание дали все още има паркинг там. Срещу Космополитан мисля пак има паркинг. Не мисля, че има липса на паркоместа. Винаги като ходя към центъра намирам къде да паркирам независимо дали платено или безплатно. Има достатъчно задни малки улички и почти винаги има места.
7/8 вие на къде се преместихте?
Наистина си е кофти достъпа до инстанциите, но поркрай повечето също има обособени паркинги. Но трябва да се гледа къде се паркира, че паяка дебне и не прощава  #Crazy Включително и редовно го срещам да обикаля и по ул.Гоце Делчев в Дружбите и най спокойно си вдига автомобили. Не знам колко са паяците вече в Русе, но примерно вчера по Борисова се движеха два един след друг.

За мен най трудното намиране на място за паркиране си остава около университета.

О и за праха да кажа  Mr. Green Не мисля да си купувам. Не съм доволна от Персил, но ми стана странно как СБА пускат оферта в Грабо. Не очаквах да видя някога такова нещо. СБА остана в Здравец само. Май са два магазина само в града. Единият до Империал, а другият до кино Здравец.

До изгорялата пожарна пак си има паркинг  Mr. Green него мисля го ползват предимно работещите в района. Не ми се е налагало да спирам там. Дори за сладкарницата си спирам в двора и, въпреки, че пише "частна собственост" и "влизането забранено". Не че ходя всеки ден до там...

# 29
Мисля, че говорите за 2 различни неща. Да сравняваш пушенето на цигари и колите си е доста странно решение. Мисля, че предвид, че вече много повече хора са мобилни просто няма как да упрекваме, че се движат с колите си и искат да има къде да паркират. И вместо да се заяждаме помежду си по-добре да си кажем нещата както са си-центъра си е за разходки,но когато отнемаш едни паркоместа, то трябва да осигуриш други в района. Паркирането е станала толкова болезнена тема в близките няколко години,че не знам защо още управляващите се правят,че не чуват и не виждат нищо..Хората се карат за едно парко място. Когато се спира на място за инвалид се гледаме лошо . аз вече съм решила да си наредя всички изследвания по стъклото на колата ми,че да не ме гледат всеки път като спра на такова място и да ми обясняват как щели да ми вдигнат колата, пък нищо,че имам картонче издадено подписано и подпечатано от г-н Кмета.

И като говорим за детски центрове, ето още едно заведение с хубав детски център: https://www.facebook.com/cityhouseruse

Общи условия

Активация на акаунт