Моят град - Русе!

• 67 961
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Направленията за деца са неограничени с код за педиатър. Останалите направления за специалисти (УНГ, гинеколог, кардиолог и т.н.) мисля се водят стандартните както са при възрастните. Аз поне така знам, може и да греша. Ще се радвам ако някой ме поправи ако съм в грешка. По принцип децата се изпращат с направление за педиатър и после педиатърът на свой ред тогава може да даде без проблем направление за друг вид специалист. Сложна е работата, не се и напъвам да я разбирам. Не е моя работа да знам всичко. За това казвам, че може и моята информация да е грешна.

За педиатър не мога да помогна. Големия ми син е при моята ЛЛ, която не е педиатър!!! но докато беше по малък му даваше направления за педиатър и ходехме в Стоматологията в Медика, от където съм изключително доволна. Сега вече е по голям и ЛЛ си го преглежда и изписва лекарства при нужда. Малкия е при педиатър вече, понеже ми беше неудобно да ангажирам моята ЛЛ и с допълнителна документация за ваксините. При нея няма малки деца по принцип. Малкия е при д-р Йончева. Аз съм доволна. Да, изписва АБ, но не се улива. Аз не съм против АБ, но когато се изписва рационално, а не за всяко червено гърло. Имаме леко разминаване в мненията за ваксините, но това да е проблема.

# 151
Аз съм много доволна от педиатъра на моите деца. Антибиотик изписва като краен вариант. Моите са пили по два пъти до сега в живота си. Направления дава без проблем за специалист.
Само по първото условие не отговоря. Има 99999999999 пациенти и винаги се чака. Чакалнята претъпкана, бебетата реват, по-големичките търчат... Даже преди две години я питах дали ще запише децата на колега, а тя отказа поради многото си пациенти.
Сега не знам какво е положението, но ако някой се интересува ще пиша на ЛС.

# 152
И при нашата има много пациенти и не записва нови, аз съм доволна засега от нея. Не знам дали е педиатър, но открай време пациентите й са предимно деца. Антибиотик изписва с условието да го дам ако до три дена нямаме подобрение. Става така че досега не е имало случай да дам. Минаваме досега само с температуропонижаващи и разни там хомеопатични и не толкова сиропи и други боклуци Simple Smile.
От личния си лекар също съм доволна, не ми е отказвал направление досега, а за друго при него не съм ходила. Чакам около 20 тина минути, че пациентите му обикновено са баби, за които посещението при лекаря за попълване на рецептурната книжка е социално събитие от висок клас. 

# 153
Чакам около 20 тина минути, че пациентите му обикновено са баби, за които посещението при лекаря за попълване на рецептурната книжка е социално събитие от висок клас. 

Якоооооооооооо!  Joy

# 154
  • На брега на реката
Еее, до сега само един си назова ЛЛ по име. Как да гадая сега. Особено доволните. Разбирам, че не искате още наплив и да висите по опашки заради други доволни  Joy Ама все пак поне на ЛС драснете.
Нашата сага започна от както се роди дребната. На 3 месеца изкара миналия февруари грипа, защо да не й драсне един АБ. Тогава подпалих и се разярих, отидох си като пич на частно при Бурмова и ни назначи лечение, далеч от антибиотичното. После октомври-ноември се подкараха с кака си, единия път леко, втория път понеже скоро била боледувала реши, че е редно да пие едно Бисептолче. Аз пак не се съгласих и хвърлих рецептата. В понеделник вече ми преля като чаках 3!! часа, за да влезем. Накрая защото било много червено гърлото и нямало да мине леко, трябва антибиотик. Стегна ме шапката и бях на косъм да крещя. Че и сестрата й пригласяше, да съм я питала?? Поисках си направление за ПКК и ЦРП. Излезе си вирусна инфекция по учебник, обърнах се директно към Наков и той спаси положението. Одисеяа продължи още няколко дни, но ми е болно, че на толкова малки деца изписват за щяло и нещяло АБ. С каката тоя период отмина към 3-4 години, бях тъпа и млада и й вярвах на педката, докато не влязохме в един омагьосан кръг от ежемесечно боледуване. ПАк Наков ни оправи. Стиснах зъби тогава, укрепна детето и спря да боледува. Ходехме при лл само да удари евентуално една слушалка, за документите за санаториума в Трявна, абе дреболии. Но с това презастраховане към най-малките ми дотегна. Искам адекватен лекар, който да знае какво прави. Надявам се не е мисията невъзможна, защото пък не смятам, че децата са ми опитни мишки.
Маргаритка, благодаря ти за информацията. Факт, броени пъти ми е давала направление за специалист. На очен си я водих на частно, на УНГ си ходим при Наков по принцип, кръвните изследвания им са в реда на профилактичните прегледи... Crossing Arms
Да не говорим, че за едни сополи и кашлица вече сама се оправям и не ги водя.

# 155
Ееее ама и ти пък не каза коя е твоята, може да е някоя от нашите дето сме доволни  Joy

# 156
Fervor,  да ти кажа аз - детето е при Желязкова. Не е като да няма хора, ама в общи линии - като навсякъде. Хубавото е, че децата и дъртите (демек ние) са разделени, т.е. при Желязкова са си само деца и не чакаш с 15 ранобудни пенсионера, които са за книжки с лекарства само. Нямам голям опит с боледуващо дете (и СЛАВА БОГУ!!!); до сега само 1 път му е изписала антибиотик, но тогава кара скарлатина и каза, че няма как. Иначе когато гърлото е червено, има някакъв сопол, но гърдите са чисти, казва - Суметролим (разбрах, че било като бисептола едновремешния). Миналата зима 2 пъти е пил, тази - 2 пъти; даже тая зима не съм го и водила при нея, давам си му самосиндикално  Thinking...като цяло мисля, че не е привърженик на антибиотиците.

# 157
Суметролима го изтеглиха от пазара. Пак ли са го пуснали?

# 158
И аз така знам, че го няма....а си има Бисептол сироп за деца.

# 159
Мисля, че пак са го пуснали.

# 160
Аз съм алергична към Бисептол, племенницата ми също. Много внимавам с децата, много. Големият е пил Суметролим веднъж, но с уговорка с ЛЛ при проблем да спирам веднага и пак на лекар. Проблем нямаше слава Богу!

# 161
Не знам кога е бил изтеглян, тази година купувах.

# 162
  • Русе
Пак е пуснат суметролима, сигурна съм. Бисептола е много гаден и голяма борба пада докато го изпием. Затова се зарадвах на суметролима Blush (знам, че звучи гадно да се радваш на лекарство, но като се налага)

# 163
  • Русе
Fervor,  да ти кажа аз - детето е при Желязкова. Не е като да няма хора, ама в общи линии - като навсякъде. Хубавото е, че децата и дъртите (демек ние) са разделени, т.е. при Желязкова са си само деца и не чакаш с 15 ранобудни пенсионера, които са за книжки с лекарства само. Нямам голям опит с боледуващо дете (и СЛАВА БОГУ!!!); до сега само 1 път му е изписала антибиотик, но тогава кара скарлатина и каза, че няма как. Иначе когато гърлото е червено, има някакъв сопол, но гърдите са чисти, казва - Суметролим (разбрах, че било като бисептола едновремешния). Миналата зима 2 пъти е пил, тази - 2 пъти; даже тая зима не съм го и водила при нея, давам си му самосиндикално  Thinking...като цяло мисля, че не е привърженик на антибиотиците.
Суметролима при Желязкова е задължителен. Laughing От раждането на сина ми, докато дойдем в Ловеч бяхме при нея. Що Суметролим е изпил за 8 години. Факт е, че АБ само веднъж му изписа Оспексин, когато беше на 6 месеца при едно възпаление на ухото, но той се обрина и аз го спрях на втория ден.

# 164
  • На брега на реката
Ами аз и на суметролима/бисептола не съм фен. Че пусни посявка или ПКК и ще видиш дали е за противовирусни или антибактериални препарати.
Неделчева е нашата, надявам се, че няма да съжалявам, че споменавам име. Преди години си патих така с яслата на голямата, когато споделих мнение за определен човек и ясла. Голям го ядох  hahaha Вие ще сте виновни ако пак го изям!
В чакалнята разбрах, че Йончева щяла да се пенсионира и Неделчева да поеме пациентите й...може би не всичките. И ми се изправи косата като си представих как всички в това помещение висим като сополи със сополи за преглед при Неделчева
 ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт