Моят град - Русе!

• 67 766
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
Интересен парадокс в края на предната тема.
Значи сърдите се, че се пуши в заведенията, т.е. пушенето е вредно и трови околните. И същевременно недоволствате, че нямало къде да се паркира около центъра. Значи газовете от автомобилите не ви ли тровят? Искате навсякъде автомобилите да имат достъп...
А най са ми интересни тези, дето гледат да паркират колкото може по-близо до входа си и даже ако е възможно и в Кауфланд с колата си да влязат да пазаруват.
Малко пеша не можете ли да походите?

Аз съм пушач Laughing и също сама се тровя.Останах изумена от факта, че органите на реда нарушават закона.Нищо друго.

# 31
  • Русе
Да се вмъкна и аз при вас.
Благодаря за темата   bouquet
Исках да напиша за детския център в Ситихаус, но KaRoLa вече ме е изпреварила. Чудесна комбинация между заведение за възрастни и детски център, където можеш да си оставиш спокойно наследника и да се насладиш на една спокойна вечер навън. Нека не звучи като реклама, посетихме го и съм доволна.
За пушенето по заведения не следят ли от РЗИ? Ето тук можете да подадете сигнал http://www.rzi-ruse.com/complaints.php
Явно не влиза в правомощията на "органите на реда" да следят за нарушаване на забраната за пушене в заведенията newsm78 Пък що да не си пушнат и те щом другите го правят.

# 32
Много хубава първа станица, браво

# 33
  • Русе
И аз тук с пешкирчето чакаща ред за фонтанчето   Mr. Green

bouquet за Дев. Прекрасно оформена тема.

# 34
  • София
А някой тук може ли да ми даде номер на който да се обадя, когато един голям мерцедес вътре с един тифлек, спре на място предназначено за инвалид и ме гледа лошо, като му кажа да си разкара катафалката??  Close
Най-често пред Кауфланд на кръговото...ако може и вътре ще влезе тифлека...

# 35
Аз съм войнствено настроена само като чета, че някой се оплаква за място за паркиране. Признайте си, че всеки гледа лесното, всеки иска да спира както му е удобно, не че и аз не съм била така. Но трябва малко да се променим, глобално погледнато Земята е наш дом и нашите действия са наследство за нашите поколения. Всеки и с малко да допринесе, ще има промяна. Аз ползвам автомобил вече само ако ми е наложително.
Ако съм паркирала например и трябва да запаля да тръгна, първо се оглеждам - често ми се е случвало като пресичам зад стартиращ автомобил оня да запали и аз да му дишам ауспуха или да се изфорсира, това пък е голяма глупост, но ако се замислим е често срещано.
Скоро даваха изследване и питаха хората по улицата "Какво според вас най-много замърсява околната среда?" Отговорът не е автомобилите. А кравите, на които изпражненията отделят метан. Не се сещам какъв процент беше, но е доста по-голям от автомобилните изпарения. С две думи - ако се консумира по-малко телешко, допринасяме за по-пречистен въздух.
Аз телешко не харесвам, ама в световен мащаб то се консумирало най-много.
И да прехвръкна на друга тема - не си обяснявам как в една тв реклама гордо се казва "свърших мъжка работа - отсякох дърво". Кое е похвалното да отсечеш дърво?!
Абе толкова философии, че може да нищим до безкрайност.
Моят недостатък е, че реагирам остро, ама това ми е натурата. Дразни ме човешката глупост, даже и аз съм глупава, все гледам да не съм част от стадото, ама понякога няма как.
Но ако поне някой от вас малко се замисли-как да пазим природата, може нещата да са по-различни.
И пак да се върна към парадокса. Тук повечето в русенската тема сме минали отдавна пубертета, даже русенци пишем доста грамотно в сравнение с 20 годишните майки, които трескаво търсят био храни за децата си, пакетирани в био опаковки и био беберончета по 10 лв, а после си сядат на барчето с цигарката, опушват си бебетата, хранят ги с чипсове и пръчици направени от незнайно какво и на триците скъпи, пък на кво беше там евтини  Mr. Green

# 36
  • Русе
 Така е, но кравата отделя познат на прородата газ. А не олово, серен двуокис, сяроводород и всякакви други по-"безопасни" неща  Simple Smile. То зависи с какво е хранена кравата де...

# 37
  • Русе
Аз пък да питам - и кръговото ли разкопаха вече?
Гледах преди малко снимки на Русе инфо - кмета днес бил на оглед на пробива при Кауфланд и на кръговото.

# 38
  • Русе
 От доста време вече го копаят.

# 39
  • Русе
От доста време вече го копаят.
Благодаря! От Коледа не сме си идвали в Русе, изпуснала съм  Simple Smile

# 40
Съгласна съм с мнението на 7/8. Как се оказа че малко по-разширена еднопосочна улица е място за паркиране? Много се дразнех като видех всички наредени една след друга паркирали и задръстващи движението коли точно пред Космополитън и недоумявам как училищата оказва се следва да са направени за да може родителите да прибират отрочетата от входа на училището в мига, в които носа им се покаже навън. Много ми харесва центъра, не знам какви са материалите, но идеята е много добра, имаме един страхотен център, всъщност наистина малко са такива. И центърът е място за разходки, а колкото и да е неудобно за всички с коли, мястото на движението е по обиколните задни улички, а не по главната. И е много грозно признание от типа - цитирам по памет - признавам си че наруших знака и минах от там. Нашата лична култура за съжаление никога няма да се промени и винаги ще смятаме че правилата не са за нас и когато ни е изгодно и лесно ще ги нарушаваме. Има един израз от Римското право, и той е Лош закон, но закон. И докато смятаме че щом закона е лош, имаме право да го нарушаваме, нищо няма да ни е като хората.
Вярно е че из града има ужасно много разбити улици, не знам дали някога някой ще се заеме да ги оправи, но това не е причина за мен да недоволствам срещу това, че централната улица е прекрасна. И това че движението и местата за паркиране са ограничени за мен е още един голям плюс. И когато излизам до центъра по работа, придвижването пеша всъщност е доста по бързо от придвижването с кола, защото докато правиш маневри по задните улици и паркираш, доста по-бързо ще стигнеш пеша докъдето искаш. Всички си имаме крака, да ги изпозваме по предназначение.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 09:29 от brummmm

# 41

⅞ ... следващия път като имаш време стига се кара тук  Simple Smile  ами ми драсни на лични, че още чакам Hug

# 42
# 43
Здравейте!
~Dev~, прекрасно оформление.   bouquet
Да се включа и аз по темите. Синът ми е първолаче, точно в Ботев. Предложих на родителска среща преди първия учебен ден - със съдействие на училището и органите на реда - да се спре движението на автомобилите по улицата пред училището (ремонта на площадката отпред беше в разгара си и се носеше прахоляк на талази) за няколко часа на 15.09. (тържеството за всички ученици не трая повече от 2 часа). Повече от половината родители бяха готови да ме екзекутират. Съответно на 15-ти се блъскахме като говеда, за да пресечем по-бързо пред прелитащите коли. Тогава нямаше и тротоари и загражденията започваха и свършваха на улицата.  Rolling Eyes
Откакто има тротоари - вече 2 седмици - оставям моето дете пред Старата поща - да пресече само - да се научи. Милото чака 2 пъти по 5 минути (първо пред пощата и после пред училището) да се извърви редицата с коли, за да пресече. Добре, че сме от прилежните и винаги сме по-рано там, че да не закъснее за училище. Как пък нито една кола не спря да му направи път.  Crossing Arms Е, вярно, че още не са "нарисували" пешеходната пътека, ама...

# 44
  • Русе
 Аз наблюдавам пък все повече търпеливи и разумни шофьори, не са много, но мисля че стават повече.
 Именно тези улички по центъра ще ни научат да сме толерантни, който се поддава разбира се  Simple Smile.
 Дали си шофьор или пешеходец, има време на деня и места, в които ако колоната не спре, няма как да се вредиш. Аз съм свидетел, как все повече колеги от колоната се сещат да спрат, за се "уреди" някой пешеходец или кола от път без предимство. В обратния случай, когато не се сещат и лека-полека се набутам в колоната с риск да ме блъснат, все по рядко "изработеният" свири като идиот, защото имал бил предимство  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт