БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 878
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Ясно, значи трябва само да е повече доматения сос, благодаря ви   bouquet

# 346
  • Пловдив
Здравейте, един въпрос от мен. Токущо си купих телешки стек дебел около 1 см. По розовия цвят си му личи, че е от младо теле. Искам да го направя на тиган. Намазах пържлите с олио сложих подправки и ги оставих да постоят. Въпроса ми е как да ги направя на гладък или оребрен тиган и по колко минути на всяка страна да ги готвя?
Благодаря ви!

# 347
Здравейте  Hug
Децата искат лазаня, но на мъжа ми със сос бешамел му била тежка  Confused
Помня, че някъде съм гледала без сос, но не намерих рецепта. Може ли малко помощ  Hug
Ако мислите, че няма да стане или става гадна, по-добре да не рискувам .

Аз също не обичам сос бешамел, затова смесвам доматения сос с прясно мляко и така поливам корите.

# 348
  • София
Моята рецепта за лазаня е следната: пилешко филе нарязано колкото се може по на ситно, гъби,лук, морков, чесън - задушени и добавям домати от консерва и босилек. Това е плънката за най-отдолу и между корите. Заливам отгоре с бешамел от 4 с.л. масло, 4 с.л. брашно, 0,5 л мляко - като се сгъсти слагам вътре около чаша настърган кашкавал. Това убива млечния вкус. Първия път го правих без кашкавал и бешамела не ни хареса хич. Така вече е доста по-добре.

# 349
Здравейте, един въпрос от мен. Токущо си купих телешки стек дебел около 1 см. По розовия цвят си му личи, че е от младо теле. Искам да го направя на тиган. Намазах пържлите с олио сложих подправки и ги оставих да постоят. Въпроса ми е как да ги направя на гладък или оребрен тиган и по колко минути на всяка страна да ги готвя?
Благодаря ви!

тъкмо и аз влизам да питам, ама аз искам да знам марината. Чела съм за кисело мляко  newsm78

# 350
Благодаря ви!
уффф , преди време и аз купих такова розово месо от 8 месечно теле. имах чувството , че баба му щеше по-бързо да се сготви  Laughing  дано твоето месо наистина да е от теле.

# 351
  • София
Благодаря ви!
Ако е от бълг .теле, няма да стане така както ги виждаме по картинките и тук-там сме хапвали. Ако е чужбинско, например аржентинско ще  стане на обикновен тиган леко намазан с олио и бързо се обръщат. По няколко минути на страна . Така хваща коричка, а отвътре е сочен стека. По принцип марината никога не правя на такъв стек.  Peace

# 352
  • София
Някакви интересни банички да ми предложите? И аз не знам какво точно търся. Да не е обикновена баница. Бях чела някъде из фейса, някакви на тиган, но не запомних нищо  Laughing

# 353
Направих лазанята, варих корите 1-2 минути, че ме беше страх само с доматите дали ще станат. Направих си класически сос Болонезе, само че по-рядък отколкото за спагети. Кашкавал и масло сложих само отгоре, децата я харесаха много, мъжа ми явно не е любител, но каза че така определено му е по-вкусно.

# 354
Опитай със замразените кори, много по- вкусна ми е на мен, отколкото със сухите  Peace
От всички видове лазаня най- любима ми е със спанак  Crazy

# 355
Опитай със замразените кори, много по- вкусна ми е на мен, отколкото със сухите  Peace
За пръв път чувам за замразени кори за лазаня.Къде ги има?

# 356
във фризерите на някои магазини. Прясна паста, но замразени. Като имам предвид, че в Била  и Лидъл от по-големите ходя често, може би там е било някъде, дето съм виждала.

Пастата се прави лесно, пробвайте да си направите. Отнема не повече от 15 мин, а щом е за лазаня, не се изрязват - няма проблеми и на ръка да се разточва.

Някакви интересни банички да ми предложите? И аз не знам какво точно търся. Да не е обикновена баница. Бях чела някъде из фейса, някакви на тиган, но не запомних нищо  Laughing

банички на тостер сандвича http://pep-4o.blogspot.com/2015/02/blog-post_28.html

# 357
  • София
пеп-4o благодаря ти за рецептата, изглеждат страхотно. Но аз имам от другия вид тостер, оребрения. Там няма да станат, според мен.

# 358
ще станат, само че няма да са на триъгълници, а правоъгълници  Peace (доказано  Laughing но прецени корите да завиеш повече (двойно на една от моите) щом ти е оребрения

# 359
във фризерите на някои магазини. Прясна паста, но замразени. Като имам предвид, че в Била  и Лидъл от по-големите ходя често, може би там е било някъде, дето съм виждала.

Пастата се прави лесно, пробвайте да си направите. Отнема не повече от 15 мин, а щом е за лазаня, не се изрязват - няма проблеми и на ръка да се разточва.

Купувам от лидъл прясна паста, но кори за лазаня не съм виждала. На теб всичко ти е лесно Пеп-4о. Grinning Никак ме няма с тестата. Колко продукти съм хвърлила само аз си знам. С последния ми опит за хляб можех да пратя някой в болница ако го бях ударила по главата.

Общи условия

Активация на акаунт