БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 9 462
хеххе ето, хляб не правя.  В Лидъл (този на Радецки поне) често има пресни кори за лазаня в хладилника. Следващия път като видя, ще ти пиша.  Сега видях прясната паста, но за кори не съм гледала

# 361
  • Мнения: 18 840
Опитай със замразените кори, много по- вкусна ми е на мен, отколкото със сухите  Peace
За пръв път чувам за замразени кори за лазаня.Къде ги има?

В Била, Кауфланд и често са на промоция. Аз ползвам тези
https://www.google.bg/search?q=%D0%9A%D0%9E%D0%A0%D0%98+%D0%97%D … .html%3B448%3B283

В нашата Била стоят при замразените блатове за пици, тесто  и др, над сладоледите точно  Peace

# 362
  • Мнения: 6 308
Като ги видях се сетих, че и аз съм ги виждала. Никога не съм вземала от тях, сега ще ги пробвам.На Барила ползвам основно.

# 363
  • Мнения: 2 253
Агнешки бут трябва ли да се накисва във вода преди печене?

# 364
  • Мнения: 9 462
не  Peace намазваш, обтриваш с подправки и печеш

# 365
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
Цитат
Агнешки бут трябва ли да се накисва във вода преди печене?
За пръв път чувам такава идея. Какъв е смисъла от подобно накисване?
Добре е да се маринова сухо (подправяне със суха смес) или мокро и да престои известно време, но това си е добре за всяко месо.

# 366
  • Мнения: 18 840
не  Peace намазваш, обтриваш с подправки и печеш

Забравих да похваля моята плешка с ориз със спанак, стана уникална  Crazy
Та ако не искате на сухо, и това е вариант, с гарнитура даже  Wink

# 367
  • Мнения: 2 253
Благодаря. И аз никога не го накисвам, ама етърва ми тука ми дава акъл, че се накисвал и то в топла вода за 3-4 часа, за да не било толкова мазно. Тя сигурно ми е говорила за преден бут, защото към него слагат и ребрата, където е по-мазно. Но при мен бута е заден.  Няма да го правя тогава.

# 368
  • Мнения: 18 840
Благодаря. И аз никога не го накисвам, ама етърва ми тука ми дава акъл, че се накисвал и то в топла вода за 3-4 часа, за да не било толкова мазно. Тя сигурно ми е говорила за преден бут, защото към него слагат и ребрата, където е по-мазно. Но при мен бута е заден.  Няма да го правя тогава.

Не ги слушай, и свекърва ми все го попарва, припенва, че чак тогава пече.
Няма никакъв смисъл, агнешкото си е крехко, за 2 часа във фурна е готово  Peace

# 369
  • Мнения: 9 462
Благодаря. И аз никога не го накисвам, ама етърва ми тука ми дава акъл, че се накисвал и то в топла вода за 3-4 часа, за да не било толкова мазно. Тя сигурно ми е говорила за преден бут, защото към него слагат и ребрата, където е по-мазно. Но при мен бута е заден.  Няма да го правя тогава.

Не ги слушай, и свекърва ми все го попарва, припенва, че чак тогава пече.
Няма никакъв смисъл, агнешкото си е крехко, за 2 часа във фурна е готово  Peace

все едно говориш за моята  Mr. Green винаги го "обварява" месото.

и аз ти казвам да не ги слушаш  Peace  Печи си го под фолио, на ниска Т* и ще ти стане хубаво 
виж тези двете http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0% … D1%82%D1%87%D0%B5 дори да спестиш някоя подправка - това е идеята - бавно, под фолио и да не плува в течности, като го печеш.

# 370
  • Мнения: 2 815
Като се припени и подвари няколко пъти, месото не мирише така силно, ако месото е шилешко или овнешко, вместо агнешко, затова се прави  Peace.
Това което ти дава като акъл етървата звучи странно, няма как само с накисване да не е мазно месото,  да не е имала предвид да се накисне във вода  с оцет, лук......както се прави с червата  Thinking

# 371
  • София
  • Мнения: 10 825
Искам да направя сос холандез Гледам тук картинките и се чудя стъклената купичка плува ли във водната баня или е стъпила на дъното на съда? И задължително ли е да е в стъклена купичка?
Когато топя шоколад на водна баня ползвам една метална, но може и да не са ми по канон нещата. Не съм имала издънки с шоколада, но тези жълтаци малко ме притесняват..... да не взема да се сдобия внезапно с бъркани яйца вместо със сос  Laughing



И още една молба специално към пеп-4о : моля за рецепта за моцарелата, която си пуснала в темата със снимките  Praynig Hug

# 372
  • Мнения: 9 462
ъмммм днес е курабии ден и имам още поне час моткане, ще напиша малко по - късно. Само да кажа, че лесно се прави, стига да имаш хубаво м ляко, истинско.

Поли, моята свеки го прави, щото все я страх, че няма да се изпече и така си знае. Иначе агнета сме яли и съвсем млади, дето на мляко миришат още, не на лой - ама пак така.  в стил - едно си баба знае, едно бае.

# 373
  • Мнения: 2 152
Досега съм сготвил лично поне едно стадо агнета, а сигурно съм изял доста повече, но за пръв чувам, че агнешкото месо трябва да се изкисва с вода. Дори простото миене е противопоказно.
Дори при печене в тава гледам да нямам пряк контакт с течността - имах си скара за тавата и месото го слагах върху нея, а течност (вода, бира, бяло вино, че и ракия даже) под него. В последно време се "изхитрих" - нареждам в тавата ред цели картофи, малко вода - до средата им и отгоре им месото. Хем печено, хем страхотна гарнитура ...
И понеже сам си суша джоджена и си виси на връзки на сайванта, като му ошушкам листата, слагам клонките върху картофите.
Майсторлъка е, както е казала Пепи, първо да се задуши под фолиото (капака и т.н.) и сетне да се запече за коричката ....

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 17:49 от Батето

# 374
  • София
  • Мнения: 10 825
Сетих се за още един въпрос от серия тъпи ( не че на предишния имам отговор.... да ви подсетя само Blush) : 150 грама пудра захар дали съответства на 150 грама кристална като подслаждащи качества?

Общи условия

Активация на акаунт