БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 864
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
според мен пудрата не е толкова сладка. Може пък да я смесват я с брашно, я с нишесте, че са по-евтини, знам ли  Rolling Eyes
на предния, що пък тъп  Laughing купичката е стъпила в тенджерата. Или ти трябва да го правиш направо в тенджерка с дебело дъно/касерола, на ниска Т* на котлона.

# 376
  • София
според мен пудрата не е толкова сладка. Може пък да я смесват я с брашно, я с нишесте, че са по-евтини, знам ли  Rolling Eyes
на предния, що пък тъп  Laughing купичката е стъпила в тенджерата. Или ти трябва да го правиш направо в тенджерка с дебело дъно/касерола, на ниска Т* на котлона.

Благодаря, пеп-4о  Hug Дали ще се получи в млековарка?

# 377
ще, тя си е водна баня там  Peace

# 378
Пеп-4о мисля да правя един твой пастет от дроб и месо. Черния дроб от агнешките карантии го хвърлям, но сега реших да го оползотворя.Ти на свински или телешки черен дроб слагаш свинско. В случая аз с агнешко ли да го смеся?

# 379
Благодаря. И аз никога не го накисвам, ама етърва ми тука ми дава акъл, че се накисвал и то в топла вода за 3-4 часа, за да не било толкова мазно. Тя сигурно ми е говорила за преден бут, защото към него слагат и ребрата, където е по-мазно. Но при мен бута е заден.  Няма да го правя тогава.
нали идеята е след постите човек да се облажи. и по това време е момента на агнешкото. ако не им харесва мазното да го отделят от суровото месо. може и да ми го дадат - ще му намеря мястото  hahaha

# 380
  • София
Благодаря. И аз никога не го накисвам, ама етърва ми тука ми дава акъл, че се накисвал и то в топла вода за 3-4 часа, за да не било толкова мазно. Тя сигурно ми е говорила за преден бут, защото към него слагат и ребрата, където е по-мазно. Но при мен бута е заден.  Няма да го правя тогава.
нали идеята е след постите човек да се облажи. и по това време е момента на агнешкото. ако не им харесва мазното да го отделят от суровото месо. може и да ми го дадат - ще му намеря мястото  hahaha
Агнешко никога не накисвам предварително във вода, то и без това си има достатъчно и при печене доста се свива. Купуваш едно бутче кило и осемстотин примерно, а после излиза от фурната много малко парче. Но за сметка на това преди да го печа го почиствам от мазнините, да си кажа честно, направо ги изхвърлям...тайно. Заливам с 50 г ракия + подправките и така не се чувства този наситен аромат на месото.   Peace

# 381
Но за сметка на това преди да го печа го почиствам от мазнините, да си кажа честно, направо ги изхвърлям...тайно.
те за това получаваш  #2gunfire
кокалите ще ги изхвърлиш, мазното и него ... какво ще ти остане  newsm78

# 382
  • София
Но за сметка на това преди да го печа го почиствам от мазнините, да си кажа честно, направо ги изхвърлям...тайно.
те за това получаваш  #2gunfire
кокалите ще ги изхвърлиш, мазното и него ... какво ще ти остане  newsm78

Остава си едно хубаво изпечено агнешко месо. Не съм по агнешкото....ич, ама пуста традиция. Wink

# 383

Остава си едно хубаво изпечено агнешко месо. Не съм по агнешкото....ич, ама пуста традиция. Wink
традицията не повелява да се изхвърля мазното.
кажи кога ще го печеш , дай координатите на агнето и ще те оттърва от мъката да чистиш и гледаш мазнината  hahaha

# 384
Пеп-4о мисля да правя един твой пастет от дроб и месо. Черния дроб от агнешките карантии го хвърлям, но сега реших да го оползотворя.Ти на свински или телешки черен дроб слагаш свинско. В случая аз с агнешко ли да го смеся?

на свински и телешки черен дроб слагам свинско, защото е шарено месо, тлъсто, а дроба носи на тлъсто. С агнешки дроб не съм правила, на него му трябва по-малко време за готвене. Пробвай, но пак си сложи свинско, не си хаби агнешкото месо, пък и от няма да е толкова мазно.

# 385

И още една молба специално към пеп-4о : моля за рецепта за моцарелата, която си пуснала в темата със снимките  Praynig Hug

заповядай моцарелата http://pep-4o.blogspot.com/2015/04/blog-post_93.html домашна моцарела 

# 386
Здравейте! Снощи сложих козунака да втасва в хладилника и сега не съм сигурна как да прдължа. Да го извадя на стайна температува за малко и после да го омеся отново за второ втасване ли? Благодаря ви!

# 387
  • По-близо до звездите
Здравейте!
Имам въпрос относно агнешкото.
Досега съм ползвала или домашно (заклано вкъщи),  или донесено от близки.
Сега, за пръв път, ми се налага да купувам и ми прави впечатление разликата в цените на предна и задна четвърт.
С какво е по-лоша предната четвърт, за да заслужи по-ниска цена?!

# 388
За една торта ми трябва натурално крема сирене, каква марка да взема? До сега не съм ползвала и не знам какви модели има, притеснявам се да не взема някакво солено. Също ако може съвет каква заквасена и подсладена течна сметана да взема? Praynig

# 389
  • София
Благодаря за рецептата пеп-4о!  bouquet  Когато (ако) успея да се сдобия с хубаво мляко обезателно ще пробвам.

За една торта ми трябва натурално крема сирене, каква марка да взема? До сега не съм ползвала и не знам какви модели има, притеснявам се да не взема някакво солено. Също ако може съвет каква заквасена и подсладена течна сметана да взема? Praynig

Ползвам Филаделфия, Esqiusa или Лидълското Peace

Общи условия

Активация на акаунт