Спирала за мигли - 11 тема

• 74 800
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
  • гр.Пловдив
На мен спирала от 10мл при ежедневно нанасяне ми стига точно за 4м ,след което самата миризма на туша се променя и отива в коша...,а такива да ми заседяват по 1 година и после да не са мръднали и да си ги употребявам с кеф не ми се е случвало Mr. Green

Освен това навсякъде е упоменато 6м след отваряне да се ползват Peace

Аз и повече от 1 спирала нямам ,  взех Dior Extase  za 65lv ще си я употребя съвсем до край и после съм решила за Коледа да си подаря Шанелската Волюм Mr. Green

# 751
  • Street of Dreams
Това за миризмата - не е нормално.

# 752
  • Вестерос
Аз една спирала я ползвам около година. А относно изсъхването на ланкома, установих, че имам подарена хипноза януари месец, която е отваряна и ползвана 1,2 пъти и вчера я ползвах-нищо й нямаше.
Tiffany май се има предвид при ежедневно ползване и отваряне на спиралата. Тази спирала, която ти издържа около година, ежедневно ли я ползваш наистина? Thinking
Е събота и неделя, ако не излизам не си слагам. Аз по-горе съм писала, говоря за на Есенс спирали. В момента , с която съм, е купена февруари някъде, ако не и януари, като консистенция не е мръднала, но пък мисля, че скоро ще свърши.
Никога не ми е мирисала спиралата на нещо различно от нейната си миризма. Дори и да пише 6 месеца нищо не ми е ставало, а съм с много, ама много чувствителна кожа, такава, която се обрива от продукти за чувствителна кожа и дори от мехлеми против обриване  Peace

# 753
Tiffany, признавам, необяснимо ми е как цяла година, при ежедневно ползване, спиралата не е изсъхнала  Crazy
Желая ти и занапред никога да нямаш проблеми или обриви  Hug Все пак си мисля, че това са очи, а консервантът действа (уж) до 6 месеца. Струва ли си риска ... Мисля на глас, не натрапвам никому, нищо   Stop

# 754
Случвало ми се е да ползвам спирала повече от година, но не съм я ползвала всеки ден. Очите ми са страшно чувствителни, но до сега инфекция от едногодишна спирала не съм хващала.

# 755
  • Вестерос
Честно казано даже и не бях заглеждала срока на годност на спирали  Grinning Ако не бяхте споменали нямаше и да знам колко е. Мислех си , че е около година. А относно дългото ползване- аз по-назад бях писала, че имам дълги и гъсти мигли и реално само 1 път си слагам, не правя напластяване, може от това да е  използването ми по-дълго време.  Thinking

# 756
А относно дългото ползване- аз по-назад бях писала, че имам дълги и гъсти мигли и реално само 1 път си слагам, не правя напластяване, може от това да е  използването ми по-дълго време.  Thinking
Напълно е възможно при такова икономично ползване, спиралата да стига за по-дълго време Peace И друг път съм казвала, че това би оказало влияние.
При теб - цяла година  Shocked Crazy
Вярвам ти разбирасе  Hug, а дали занапред ще я сменяш на 6 месеца или на повече/по-малко, ти си решаваш.

# 757
  • Вестерос
Е определено вече ще го имам предвид  Laughing  Hug

# 758
# 759
Въобще не гледам срокове на годност. Това за мен са маркетингови номера. Как пък няма да си хвърля неизсъхналата спирала и да тръгна да купувам нова.  Stop Че аз по 10 наведнъж трябва да хвърлям, никога нямам 1-2-5 спирали само.

# 760
  • Вестерос
Аз гледам само на кремове, мазила, фдт, коректори, но казах защо. Не гледам хич на червила, моливи, сенки  Grinning

# 761
Тези продукти ги изразходвам много преди да им изтече срока, но ако са стари и аз не бих ги ползвала.  Peace

# 762
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Една тайничка да ви кажа- сроковете на годност се слагат не за продукта като такъв, а за опаковката. След един определен период от време пластмасите стават по-чувствителни на околни влияния и започват да отделят нискомолекулни включвания (сиреч да се разпадат). И пак не е задължително да се разпадат, ако да речем се държат на студено и тъмно, защото нямат инициатор на деградацията при такива условия. Пласмасите на тубите от спирали са доста стабилни. Ако не ги държите до парното, преспокойно ще са ОК и след срока на годност.

Самите продукти с толкова консерванти, наблъскани в тях, са практически вечни. Ако си отсипете крема в стъклен буркан, ще установите, че не мирише на гадно и след 3 години даже.

# 763
За протокола, въобще не съм маниак на тема срок на годност Crazy Такива обикновено са хора, които са имали проблеми с козметика или са със силно реактивни/алергични кожи.
---
Джо, сигурно е вярно, че пласмасовите опаковки отделят вещества, вярно е и че ги блъскат с консерванти  Peace

Самите продукти с толкова консерванти, наблъскани в тях, са практически вечни. Ако си отсипете крема в стъклен буркан, ще установите, че не мирише на гадно и след 3 години даже.
Нз колко са вечни обаче. Вчера намерих спирала на Буржоа, която е отваряна преди мн време (9-10 -11 месеца? не помня, трябва да си видя постовете в темата, че съм я коментирала). Имаше още доста продукт в нея, но определено миришеше. Беше изхвърлена веднага, много ясно.

Имала съм остатък от крем в стъклено бурканче, пак така открит след време, с променен мирис и консистенция....
Кремообразни продукти с променен мирис/консистенция хвърлям веднага.

Спиралите ми свършват мн преди това да се случи и далеч преди 6 месеца (освен, ако нямам някоя забравена в несесер, като буржоата)

За останалото се водя от common sense, личната ми преценка и кога са купувани/ползвани. Както Ckeck Please каза, ако знам че са стари, не ги ползвам. Но аз и не обичам да се затрупвам с неща, които да залежават  Peace
На лаковете за нокти нищо им няма след изтичане срока на годност, на пример. Ползвам ги съвсем спокойно - това аз! Другите са свободни да правят както преценят  Hug

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 12:55 от Figs

# 764
  • Street of Dreams
Точно така е, figs. Освен това,  срокът започва да тече от момента на отварянето на продукта, тоест първия му достъп с околната среда, а не с опаковката.
Знам как мирише развалена спирала, червило също. А последният ми крем, който се вмириса (че и предварително май), беше в стъклено бурканче.
Много рядко използвам продукт до края, но спиралите са сред тях.

Общи условия

Активация на акаунт