Пролет,лято,есен,зима, бременните от Искам Бебе тук ще се разписват - тема 25

• 26 406
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • shumen
Кашмирче,според мен е бебка.

# 271
Аз всичко изпрах и подредих, застлах с пелени, за да не се прашат.
Взех Сано Максима, ще пробвам и Теото и Персила и каквото друго видя.
Взимам ги от тази борса, доста добри цени дават и памперсите купихме от там, всичко е вносно.
http://www.chistdom.com/
От къде ги внасят, че в сайта не успях да видя?
Казвайте упражнения за обръщане, че бебето е забило пети надолу и не иска и не иска да се обърне. Знам за пълзенето на лакти с вирнат гз, др упражнение има ли? Thinking

# 272
Кашмирче аз имам постоянна болка в дясно на ребрата.на последният ехограф миналата седмица се указа че моят щурчо си е заврял гърба в  десните ребрата и ме ръчка с ръчички.аз имам такава болка в жлъчката дето описват момичетата и ме мъчат понякога киселините,но твоето сигурно е от бебето.
Шушулче разходки и лазене за друго не се сещам.като гледам в нашата отчетна ФБ групичка вече и дати си насрочват.то не остана...
аз цялата се излуничах по лицето заради слънцето  и ползвам дневен крем с фактор,ама явно не е достатъчен  Rolling Eyes
мисля да пробвам първо Тео бебе пък после и другите прахове

# 273
  • София
Аз всичко изпрах и подредих, застлах с пелени, за да не се прашат.
Взех Сано Максима, ще пробвам и Теото и Персила и каквото друго видя.
Взимам ги от тази борса, доста добри цени дават и памперсите купихме от там, всичко е вносно.
http://www.chistdom.com/
От къде ги внасят, че в сайта не успях да видя?
Казвайте упражнения за обръщане, че бебето е забило пети надолу и не иска и не иска да се обърне. Знам за пълзенето на лакти с вирнат гз, др упражнение има ли? Thinking

Онлайн магазин за перилни и почистващи препарати и козметика - директен внос от Западна Европа!
Така пише. Памперсите са май от Турция.

# 274
  • София
 Hug Мерси, момичета! Ще питам док за всеки случай другата седмица.

# 275
Знам, че са хормонални, но имам познати, които дълго време си ги носеха, а някои и си останаха така.  Peace
Шушулче, може да си видяла вече, но тук може да погледнеш Инверсията http://www.estestveno.com/node/42
Тук също, но ти го вадя от контекста, защото преди и след това е описано за опасности от раждане със седалищно прилежание и т.н., а това може да си го спести човек ...
Скрит текст:
Какво можеш да направиш?

Редовните занимания с йога за бременни, плуването и разходките поне по един час на ден помагат много, за да може бебето да се позиционира по най-добрия начин за едно нормално раждане.
Освен това има и специфични упражнения, които помагат бебето да застане главично. Препоръчително е да започнеш да ги правиш след 33-тата седмица. Тогава плодът е достатъчно малък, за да може лесно да променя позицията си. Около 33 г. с. повечето бебета се установяват в някакво положение, което им харесва. При преглед на ехограф акушер-гинекологът ще види как е застанало детето. Ти също с напредването на бременността ще започнеш да усещаш ръчичките и крачетата и така ще знаеш как се е разположило.
Пози, упражнения и техники за обръщане на бебе в най-благоприятната позиция

Упражненията за обръщане на бебето от седалищно в главично положение се наричат инверсиционни. Принципът на повечето тях е свързан с използване на гравитацията, а
именно това, че главата е по-тежката част и е нормално тя да слезе най-долу.
За да насърчиш малкото човече да се завърти, можеш да правиш следното:

Упражнения с инверсияУпражнения с инверсия. Застани с крака върху леглото и ръце на пода с висящ корем.
Добре е леглото или фотьойлът да не са много високи (около 30-40 см). Целта е постепенно сама или с помощта на друг човек бременната да застане на лакти. Тази техника спомага за релаксация на долните маточни връзки, които се отпускат, и бебето може да промени позицията. Упражнението се прави по 15 минути всеки ден.

Котешки гръб. Заставаш на ръце и колена и редуваш извиване на гръб и отпускане. Поне по 40 пъти на ден това упражнение помага за доброто предлежание.

Използване на принципа топло и студено. Постави пакет със замразени зеленчуци, увити в кърпа, в горната част на корема си. Бебето инстинктивно ще потърси по-топлото място в корема ти и, ако има възможност,ще се завърти.

Следване на светлината. По-любопитните бебета могат да бъдат привлечени от движеща се светлина. Ако често светиш с фенерче върху корема си и движиш светлината в посока надолу, детето ще насочи главата си натам.
Разбира се, трябва да използваш тази техника, когато то е будно, а за това ще ти подскаже интензивното му мърдане.

Техники с ребозо мексикански шалИзползване на музика за насочване на бебето. Още в корема на мама малкото има музикални предпочитания и някои деца ги следват още в пренаталния си живот.

Смята се, че бебетата харесват Моцарт и Вивалди. Ако този звук идва от долната част на корема ти, най-музикалните могат да се завъртят в тази посока Simple Smile.

Прилагане на акупунктура. Има специфични точки на малките пръстчета на краката, които при определена стимулация влияят върху положението на бебето.
За целта трябва да потърсиш специалист по китайска медицина.

Техники с ребозо мексикански шал. Прилагат се само с помощта на опитна акушерка! Тя поставя шала под ханша на бременната и след леко полюшване, при което е остигната релаксация на матката, прави рязко движение с цел обръщане на бебето. Тази техника е подходяща и при бебе в задно тилно предлежание (гръб към гърба на майката.)
НО! аз лично не бих била твърде усърдна и може би бих се посъветвала, защото има и опцията пъпната връв физиологично да е по-къса и това да е причина бебето да си седи така. Peace

# 276
Autumn*, изключително много ти благодаря за линка!
Честно казано, изобщо не се бях замислила за пъпната връв. Дъщеря ни се позиционира още в 6м и си стоя така, докато излезне и такива притеснения не съм имала. Дъщерята на една позната пък се обърнала седалищно в 37 седмица и се наложи да ѝ правят секцио, та, гаранция-Франция, но все пак искам да съм спокойна, че съм направила нещо за обръщането.

# 277
  • NE
Autumn* Аз така се бях нашашкала от тези петна, все едно баня не бях виждала. След като родих, момичето с мен и тя ги имаше и после си отминаха от самосебе си. Но е въпрос на пигментация.
vitaminka Турските памперси дори ги предпочитам от тези по магазините.

# 278
  • София
На мен пък турският Памперс ми мирише ужасно силно. Спрях да взимам.
Стискайте палци от 13ч.
Ще пиша после.

# 279
  • NE
Весе Силни палци. Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

На мен всички Pampers-и ми миришат, но само те държат без да пропуснат цяла нощ. Аз си ги вадя от пакета и ги нареждам в шкафа с дрешките и се отмирисват бързо.

# 280
Шушулче, дано ти е от полза. Синът ми беше с по-къса пъпна връв според док, който се произнесе след раждането. До края не се обърна. Обръщаше се по малко главично (в по-късните седмици го усещах) и после веднага си се връщаше седалищно с голяма борба и много вълнения. Започнах да попрочитам по малко за тези упражнения, но правех само котешкия гръб и инверсията, но не от спалнята, защото нашата е доста височка. Еми, на момчето не му беше удобно. После пък се загнезди и леко напречно и ми "реши" проблемът с раждането!  Grinning
Flower Fairy, имам една приятелка, толкова светла кожа има и така се "опетни" горката, но не ползваше никакъв крем на лицето. По принцип не ползвам много козметика, но ще се прежаля, въпреки да знам, че тя няма да спре появяването, евентуално да облекчи до някъде положението.
Весе  fingerscrossed

# 281
  • до едно тепе
Петната са от хормоните да. Обаче моите изчезнаха чак на втората година след раждането. Говоря за едно огромно пигментно петно на челото. На врата пигментацията от която изглеждам сякаш не съм си мила врата с месеци предния път се изтърка след месец някъде. Израстъчетата по врата и те окапаха след 2-3 месеца. Сега пак си пораснаха Rolling Eyes
Мажа си лицето, защото петното пак ще се появи и ако не го мажа ще е доста тъмно на цвят,а така вероятно ще си го има, но ще е по-бледо Rolling Eyes А мажа с детски слънцезащитен и то мед. козметика, защото от обикновената правя някаква ал. реакция и ми се появяват едни огромни, дебели и сърбящи пъпки. Челен опит от първия път ooooh!
Весе стискаме fingerscrossed
Аз утре смятам да пусна контролно ТСХ, кр. захар и гликиран хемоглобин. Олях се със сладкото тези дни и не ми се мисли утре какви резИлтати ще са Confused

# 282
Покрай Великден и аз прекалих, а имам ИР освен всичко друго, но ще пусна захар и тсх на края на месеца, дано не се опуля много. Четох преди малко за Кокона и Майка - имат някакъв избелващ крем, който предотвратява появяването и спомага избелването на такива петна, а цената им е направо смешна. Ще разпитам в аптеката и за тях. Някой с отзиви?

# 283
Като сте заговорили за изследвания, да ви питам. Следващият месец ми предстоят такива. Ясно си спомням, че в началото на бременността тоагвашната следяща ми назначи токсоплазмоза. Аз се преместих при др АГ и не съм си взимала изследванията от нея, а от лабораторията, в която пусках проби помолих да ми издадат дубликат. Да, ама там не пише, че имам резултати от Т. Сега това Аг иска да ми я пуска отново. Имам ли право на нея? Да не стане така да плащам нещо, което не съм искала, защото ѝ казах, че такова изследване ми е правено?

# 284
  • София
Поспаланчо, аз имам израстъчета по гърдите.  Sick Дано опадат после
Весе, стискаме палци и чакаме хубави новини. Peace

Общи условия

Активация на акаунт