Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 678
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 45
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Руми, искрено се посмях с младия логик. Joy Joy

# 46
  • София
Добро утро на всички,дано не е дъждовна седмицата. Grinning

# 47

Доста съм разочарована от училището....оказа се, че след като разпитах класната вчера (обади ми се по повод услуга), тържество на буквите няма да правят с присъствието на родителите. Щели да правят някакъв пролетен празник, за който и пари ни събират....но без родители.
Да не се чувствали децата като на изпит, видиш ли на. Е какъв изпит, да научиш едно стихче от 4реда за дадена буква и да го кажеш....но както и да е.

Аз какво да кажа като никога на никакви тържества не канят родителите, родителските срещи са два пъти годишно и се състоят в обикаляне по стаи с различни преподаватели, а да говориш когато си искаш с класен ръководител или друг учител е абсурд. Не им дават даже телефонните номера, забранено било. Аз попитах за този на класната и директорката така ми отговори. Всъщност даже името на класната не знам, добре че веднъж я срещнахме случайно във Валета и се запознахме.

# 48
Да не изпусна новата тема. Simple Smile

За смъртта, някак естествено се получи при нас, не мога да кажа и точно кога.
Едно време като деца отглеждани летата на село, все се случваше някое погребение и бабите да ни заведат. Да не са луди да оставят 6-7г. само в къщи, да объне къщата. ) Та и мъртвец съм виждала в ковчег и т.н., грам не ми се е отразило на психиката, напротив.
Сега някак твърде много се пазят децатата....пък да не се травмирали, пък не знам какво си. Не го разбирам, не е нормално за мен.

Доста съм разочарована от училището....оказа се, че след като разпитах класната вчера (обади ми се по повод услуга), тържество на буквите няма да правят с присъствието на родителите. Щели да правят някакъв пролетен празник, за който и пари ни събират....но без родители.
Да не се чувствали децата като на изпит, видиш ли на. Е какъв изпит, да научиш едно стихче от 4реда за дадена буква и да го кажеш....но както и да е.

Сесил- много тъпо обяснение от страна на учителката за празника. С паво се ядосваш.
Нашия празник е в четвъртък. Естествено с родители. То иначе какъв е смисъла. Имаме си покани, имат си реплики и специални танци даже.

# 49
Еми какъв да е смисълът, смисълът е за децата. Днес даже имат някакво тържество, никакви родители. То на първия учебен ден единствените родители в двора бяхме аз и две сръбкини, какво остава за останалото време от учебната година.
Не знам каква е точната идея, но родителите се държат далеч от училището. Иначе има избори за родителско настоятелство и после можеш да пишеш имейли на членовете му. Преди няколко дни попълвах анкетна карта с доста въпроси относно това дали сме доволни, как чустваме нещата, какво предлагаме и т.н., но тя е анонимна и не знам какво точно значение има. От министерството на образованието ми я пратиха. Въобще цялата комуникация е по пощата, даже резултатите от тестовете така ми пращат.

# 50
Чек- за мен няма смисъл. Може би, защото съм свикнала още от детската градина на тържества със родители. Един вид споделяне на празника. Да видим какво могат и до къде са стигнали. Коледното им тържество беше супер и за родители, и за деца. Мое мнение.  Peace

# 51
  • София
Аз съм мнителна и не ми прави добро впечатление ако се опитват да ме държат далече от нещо, което пряко засяга детето ми Confused

# 52
Ето ме пак. Благодаря ви за съветите. Купих си помпа и е доста по-добре положението.  Hug

Видях ,че питате. Тото е синеок, но с толкова тъмносини очи, че се надявам да изсветелят да не стане после да обяснявам, че нямам сестра  Joy едната му баба е с морско сини очи ама неговите...
С интерес чета подхванатите теми ще ми трябват за в бъдеще  Hug

# 53
  • Euskal Herria
Че то май това е най-важния празник в първи клас - Празника на буквите. Още помня моя и на децата ми. Общо взето мотото им беше "Вече сме грамотни, можем да четем". С родители, снимки, почерпка накрая, символични подаръци. Може пък само в нашето училище да е така. Пиша нашето, защото там сме учили и мъжът ми, и аз, и децата ни, сестра ми, племенника... Дори и свекър ми е учил в същото училище  Grinning.

Потресена съм - прочетох това: http://news.plovdiv24.bg/547798.html
В такива моменти съм доволна, че съм израснала в ера без интернет, дори и децата ми, докато растяха, не беше ежедневие нета.

# 54
  • София
ще му се сменят Бела .

# 55
  • Перник
Доколкото знам, на всички новородени очите са сини, после се променят. Щом са толкова тъмно сини, със сигурност ще станат друг цвят, въпреки че си представям колко са красиви - това ми е любимият цвят за очи. Малката също беше с по-тъмно сини, които се променяха към зелени, в зависимост от светлината, а сега е нещо средно между зелени и кафяви - абе пъстри са й.

# 56
За мен лично е странно, в крайна сметка децата ходят цяла година на училище с цел да се ограмотят.
Друг въпрос е ако на цял начален курс учителки не им се занимава.
Поне в предучилищната си имаха и коледно тържество и такова за завършването. Децата цели сценки разиграваха, с реплики и всичко. При това училището беше с 90% ромски контингент.
Ами може....
В същото време в училище с българчета, не могат да си мръднат д...та да научат децата на нещо.

Очите на бебетата до 1г. доста си променят цвета.
Ако са обаче тъмни, в повечето случаи си остават тъмни. Така че трудна работа да станат сини.
Но трябва поне 6-7месеца да минат, за да се установи по-трайно някакъв цвят.

# 57
Не всички новородени са синеоки!
Искам да ви попитам за кариес на млечен зъб - прави ли се или не се прави пломба, ако няма болка?

# 58
  • София
Искам да ви попитам за кариес на млечен зъб - прави ли се или не се прави пломба, ако няма болка?
Категорично се прави.  Peace

# 59
  • sofia
Моята зъболекарка ме посъветва да правим пломби. Те бяха на млечни, които ще смени след 2-3 години. Просто не трябва да се стига до болка и тогава да се ходи на зъболекар - това си е мое правило.

Общи условия

Активация на акаунт