Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 718
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря! Чувам две противоположни мнения и не мога да разбера кое е правилно Blush
Ходим през два месеца на преглед, болка няма, но според мен си е кариес, не оцеветяване на зъбчето, както и се искаше на зъболекарката
За смъртта - моето дете /на 4г/ знае, че хората като умрат стават на звездички. Не ме пита за повече подробности. За секс не знае, но знае, че бебетата идват от коремите на майките. Знае и че когато мъж и жена много се обичат стават бебетата, но техниката още не сме я обсъждали Laughing

# 61
Г-жа Рамацоти, сменете зъболекара в този случай.
Кариеси се правят на млечни зъби, защото стават пулпити след това, както и на постоянни зъби.

# 62
  • София
Благодаря! Чувам две противоположни мнения и не мога да разбера кое е правилно Blush
Извадка от статия по повод лечението на млечните зъби:
"Млечните зъбки задължително трябва да се лекуват и да не се вадят преждевременно, защото те пазят мястото на постоянните зъби. Ако детето има кариес на млечен зъб е необходимо да се постави пломба, за да не се стигне до инфекция и образуване на гнойна торбичка на венеца. Но дори и в такива случаи зъбчето може да бъде излекувано и да се запази в устата до пробива на постоянния зъб. Нелекуваният млечен зъб може да засегне зародиша на постоянния зъб. Освен това при преждевременна екстракция на млечен зъб, който не е бил лекуван навреме, подлежащия постоянен зъб излиза на криво и това води до промени в цялата зъбна редица. Ето защо, родителите не трябва да пренебрегват състоянието на млечните зъбки на децата си, а да ги лекуват навреме, за да се избегнат бъдещи проблеми със здравето и подредбата на постоянните зъби."

# 63
Празникът на буквите за класа на дъщеря ми беше преди седмица. Организираха го в художествената галерия, с водеща, игри със състезателен характер, пиеска, почерпка, подаръци. Всичко беше много хубаво.

Дребс е с тъмносиви очи. Въпрос на време е да потъмнеят, както стана и със сестра му, когато беше бебе.

Лечението на млечни зъби ми е болна тема.  Cry

# 64
Другата седмица ще ходим на преглед и ще имам предвид това, което ми казвате

# 65
  • sofia
При подобни съмнения, зъболекарката ми е казвала да изчакаме. Т.е. и тя не е сигурна дали само петно или е кариес.

# 66
Тонка, точно в подобна посока са и моите обяснения.  Peace
Шаги, ние не сме вярващи вкъщи, като изключим майка ми, която не знам доколко е вярваща, но понякога ходи на църква и пали свещи, но не се кръсти. Обаче Кати много обича да влиза в църкви и иска да й купуваме свещи, отгоре на всичко се и кръсти. И понеже ние с татко й направо онемяваме (но си мълчим, това си е право на детето), поне й обяснихме правилния начин, по който трябва да се прекръсти, защото тя бъркаше посоките. Веднъж беше награбила свещи и беше запалила за мен и татко й, обаче ги забола долу, където се пали за умрелите.  Blush Е, обяснихме й, че има значение къде и за кого се паляат свещите. Също така когато сме във Видин настоява майка ми да я води с нея на гробища на гробовете на баба ми и дядо ми.

Уф, малко една такава тема подхванахме, но поне съм доволна, че Кати приема съвсем нормално нещата. И също така много вярва това дете - то Дядо Коледа, Фея на зъбките... А труженичките покрай пътя са Горски феи и им маха, когато минаваме покрай тях и много се радва, когато и те ни махат (според нея правят заклинания). Единствено се чуди защо някои от феите са облечени така, че да им се виждат дупетата и гърдите...

Горски феи.  Joy
Мисля, че съм споменавала, но дъщеря ми привличаше феите със захарен сироп, поставен в шапчицата на жълъд. Още и я пазя.  Laughing

# 67
  • София
Ох, много се смях с тия феи Joy Тонке, да знаеш, че ми направи деня Hug Още сутринта го прочетох, нямах време да пиша, но много се смях!

Аз не помня дали съм ви разправяла моят мъж веднъж как щеше да изправи един завой hahaha Това по повод разговорите за секса. Пътуваме за Гръция преди 2-3 години. 5 часа сутринта, дребното спи в столчето, баткото се вълнува от предстоящата си среща с морето и е буден. Решавам, че моментът е подходящ да си побъбрим, че иначе брат му все ни прекъсва и най-невиино му предлагам - каква тишина и спокойствие, маме, дай да се възползваме и да си поприказваме Grinning И очаквам някакъв важен въпрос като например за живота, за приятелството, за училището или нещо за семейството...Той се замисля и изтърсва в абсолютната тишина - А вие с тати ОЩЕ ли правите секс? Аз щях да се залея с кафето, а баща му изглеждаще сякаш  е глътнал бастун hahaha И забележете въпроса - "още"?! Алоу, ние да не сме по на 70?! Диването му с диване Laughing

На Белла исках да пиша за цеденето, но гледам вече са ти отговорили, така че аз този път ще пропусна, но да знаеш, че ако имаш нужда от нещо, насреща съм Hug Все пак съм била Мисис Карамел Му, 2-ро място Wink Mr. Green

Рамацоти, според нашата семейна стоматоложка кариес на млечен зъб не се прави само, ако предстои скорошна смяна. Няма смисъл от пломба, ако ще пада след два месеца - което може да се установи примерно, ако същият от другата страна вече се клати. Но ако детето ти да речем на 5 години има кариес на кътник, който ще сменя на 12, според мен дори и без болка задължително се прави, защото появата на болка е само въпрос на време, защо да чакате да се влоши? Да стане пулпит?

# 68
Аз може да стана досадна, но пак да препоръчам лазерното лечение на зъбите за малки деца.
Няма стрес, няма напрежение, не се усеща нищо, не бръмчат машините и т.н. Основно това е, което притеснява малките деца.
От 4годишна сме тръгнали с дъщерята по зъболекари и ако по-рано имаше лазерен апарат в града ни, никога не бих я подложила на конвенционалното лечение на тази възраст.
В София, Варна, Пловдив поне има достатъчно възможности и избор на различни специалисти и клиники.

# 69
  • София
При подобни съмнения, зъболекарката ми е казвала да изчакаме. Т.е. и тя не е сигурна дали само петно или е кариес.
Преди седмица водих дъщеря ми за сефте да й правят пломба. Аз самата видях, че има нещо нередно на зъбчето. Зъболекарката ми обърна внимание на друг зъб, който да наблюдавам. Ако не ми го беше показала, никога нямаше и да помисля, че има някаква нередност - прилича си на естествен релеф. Каза, че ако се уголеми или добие някакъв цвят, да отидем отново. Иначе чак след половин година на профилактичен преглед.

Белинда
, хахаха, нА ти неангажиращи разговори като за разбуждане. И ти какво отговори на любопиткото?  Joy

Прави ми впечатление, че Кати досега никога не е определила нито една Горска фея като циганка. Според нея повечето са мургави, защото стоят дълго време изложени под слънчевите лъчи.  Mr. Green Много ми е смешна, когато минем покрай труженичка и благоговейно възкликне "Ах, тази фея е много красива!". Обикновено с татко си ги коментират, аз само цъкам и въртя очи като някоя намусена лелка в критическата.

# 70
  • югозапад, под "Марков камък"
Ха, добър ден!
Аз си дадох малко почивка от работата. После ще ми излезе "солено", но имам нужда.

# 71
  • sofia
Белинда  Joy Joy

Тонка, те тия мааалки дупчици, като ги видиш на огледалцето изглеждат като кратери....как да не го видиш. И аз имам още два за правене...добре, че съм още на кариеси.

Оф, на обяд ходих да купувам някаква тръба и сега видях, че стоковата разписка е 20,40 лв, а на касата съм платила 27,98.....ще трябва пак да се разхождам на майната си. Щото тази разлика не е ДДС. Много съм заспала, значи  Tired

# 72
Ох, с тия кариеси...  ooooh! ooooh!
Вчера видях, че пак й е паднала пломба. Писна ми вече! Постоянно висим по кабинетите, понеже пломбите падат през месец. Направо ми се реве! Няма ли да има край? Така ли няма нещо, дето да се задържи? То вече не остана за пилене.  Sad

# 73
А, здравейте и от мен! Аз нямам никакво време да пиша, но горе-долу успях да ви следя тези 4-5 дни  Mr. Green

При мен е лудницата на века, адски недоспала съм, но пък за сметка на това вчера си купихме килим за хола, най-накрая. Оказа се малък, щели да поръчат по-голям да върнем този, обаче после ни съобщиха, че го нямало този, а бил друг, малко по-скъп, ще го докарат, да го пробваме, ако не ще го върнем и него. Голяма сага с един килим, честно. Но си искам килима, стана толкова хубаво с него!  Heart Eyes

Още не съм купила подарък за мъжа ми, а наближи доста, по-тъпото е, че винаги си взимаме отпуски по рождените ни дни, а аз днес разбрах, че няма да стане, защото ни идва още една проверка  Crazy

Белинда, въпросът с "още" ме разби от смях  hahaha

# 74
  • sofia
Утро, сменете зъболекаря. Не е нормално да падат толкова често.

Общи условия

Активация на акаунт