С какво ви дразнят майките ви?

• 41 178
  • 180
  •   1
Отговори
# 45
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Моята  напоследък ме нерви яко.

Преди  две  седмици покани  детето  да  и  погостува за  няколко часа.
Малката  ядяла  портокал нарязан  на  парченца, баба  й  нещо й  казала, а  тя в знак  на отрицание  размахала вилицата  близо до  очите  си, с което  изкарала  акъла  на баба  си  така, че била порицана   с възклицанието" Как може  да  си  такава  глупачка?!". Естествено, детето сподели  това, аз културно  направих  забележка  на майка  ми да  се въздържа  да  използва  квалификации  от  този род.Понеже  тя  и  без това съжаляваше, че го е казала, приключих с темата  дотам.

Вчера  малката  пак  беше   на гости  при баба  си. Като  се  върна  и дойде  време  за къпане, я оставих  да   се  поплиска малко  сама. Като влезнах в банята, заварих детето  съсредоточено  да  си  оглежда крачетата. Попитах  я  какво има, да не  би  да   се е натъртила  някъде. А тя ме заби с въпроса:"Мамо , вярно  ли  е, че крачетата  ми  са  напълнели   ей-тук, горе?". "Не"- отвърнах и  я  попитах това  пък  откъде й е  дошло  на ум. "Ами, баба  така  каза", отвърна  дъщеря ми.
Побеснях. Обадих се  на майка  ми   и  я посъветвах  да  внимава  какво  и  как коментира  пред детето, защото  му е твърде  рано  да   го пълни  с комплекси. "Ами наистина  е понапълняла",  изрепчи  се майка ми.  С  доста  твърд   тон  я посъветвах  да внимава  за  собствените  си   килограми; че това е  вторият  път, в който  ще преглътна   неприемливите  й   коментари и  иоценки   и  след третия път  ще   вижда  детето  само в мое присъствие. Twisted Evil

Пояснявам-детето  е  почти  на  6, високо е 1.20, тежи  24 килограма, тренира  редовно  и  е   с добре оформени  за  възрастта  си  мускули. Силна, подвижна и  пъргава е. В никакъв случай не е  слабичка, но  също  така, не е  и  дебела. Коремчето й  стърчи по детски, но е  твърдо и  няма сланини  по  него.

И още  нещо- двете  се обичат много. По никакъв  начин не мога  да  си  обясня  поведението  на  майка ми, освен  с  възрастови  промени Rolling Eyes А е само  на  59.

# 46
Как всички майки си приличат!
Винаги ме дразни с криворазбраната си задълженост към сина, продължител на рода!?

# 47

Пояснявам-детето  е  почти  на  6, високо е 1.20, тежи  24 килограма, тренира  редовно  и  е   с добре оформени  за  възрастта  си  мускули. Силна, подвижна и  пъргава е. В никакъв случай не е  слабичка, но  също  така, не е  и  дебела. Коремчето й  стърчи по детски, но е  твърдо и  няма сланини  по  него.

Бронте, при 6 години и 24 килограма, дори и да не тренира изобщо, не може да мине за "понапълняла". ooooh!

Аз чакам сега да видя баба ми какви ще ги натвори (малко оффтопик). Мама има РД след седмица и баба ще идва на гости по повода. Не ме е виждала откакто и казахме, че съм бременна, а аз все пак съм качила някое и друго килце. Още преди 4 месеца като разбра се започнаха едни тиради - колко много трябвало да внимавам да не качвам килограми, че после нямало да мога да ги сваля Crazy В тази връзка и другата баба се изцепи - не се бяхме виждали 4 месеца и с нея (от Коледа, та за Великден Embarassed) и първото нещо след "Здравей" беше "Доста си напълняла" ooooh!
За протокола - сега влязох в седми месец и съм +7кг. На мен не ми се струват чак толкова много, но явно приличам на слоница Crazy

# 48
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Бронте, при 6 години и 24 килограма, дори и да не тренира изобщо, не може да мине за "понапълняла". ooooh!

Аз чакам сега да видя баба ми какви ще ги натвори (малко оффтопик). Мама има РД след седмица и баба ще идва на гости по повода. Не ме е виждала откакто и казахме, че съм бременна, а аз все пак съм качила някое и друго килце. Още преди 4 месеца като разбра се започнаха едни тиради - колко много трябвало да внимавам да не качвам килограми, че после нямало да мога да ги сваля Crazy В тази връзка и другата баба се изцепи - не се бяхме виждали 4 месеца и с нея (от Коледа, та за Великден Embarassed) и първото нещо след "Здравей" беше "Доста си напълняла" ooooh!
За протокола - сега влязох в седми месец и съм +7кг. На мен не ми се струват чак толкова много, но явно приличам на слоница Crazy

Кира, ето  затова  побеснях, че й  набива комплекси. И то безпричинно Peace
Не, че ако   имаше причина,  щеше   да е оправдано  да й  говори така, тъй като именно  тя имаше  навика  да  мъкне  вкъщи  сериозни  количества  сладкиши  за детето, включително  и  торти  всеки път,  та  на езика мазол ми беше излезнал да й обяснявам, че   това не  е  начинът  да  покаже  любовта  си  към детето.

А  ти  със  твоите  седем килограма отгоре  в 7- ми месец си в перфектна  форма. Нормално  е  да се  качат  до  12.
Много  ме  е  яд, когато  някой коментира  по  този начин външността  на  друг.  Бе що всеки  не  си  бере  грижа  за собственото  тегло, ами   се   драка  с другите ooooh!
Аз по време  на  бременността наистина  бях като  хипопотам. Когато  ме изписаха, тежах  90 кг.  и се чувствах като  манекенка , тъй като  влезнах  да раждам  103 Laughing Не че  и  сега  съм от най- стройните , де, ама  вече  съм  на 40  и   метаболизмът  и   хормоните  ми  нещо се гъбаркат  с мен.

Та, ако бабите  те задъвчат  на  тази тема, просто  пускай коментарите  им покрай ушите  си Peace

# 49
Скрит текст:

Кира, ето  затова  побеснях, че й  набива комплекси. И то безпричинно Peace
Не, че ако   имаше причина,  щеше   да е оправдано  да й  говори така, тъй като именно  тя имаше  навика  да  мъкне  вкъщи  сериозни  количества  сладкиши  за детето, включително  и  торти  всеки път,  та  на езика мазол ми беше излезнал да й обяснявам, че   това не  е  начинът  да  покаже  любовта  си  към детето.

А  ти  със  твоите  седем килограма отгоре  в 7- ми месец си в перфектна  форма. Нормално  е  да се  качат  до  12.
Много  ме  е  яд, когато  някой коментира  по  този начин външността  на  друг.  Бе що всеки  не  си  бере  грижа  за собственото  тегло, ами   се   драка  с другите ooooh!
Аз по време  на  бременността наистина  бях като  хипопотам. Когато  ме изписаха, тежах  90 кг.  и се чувствах като  манекенка , тъй като  влезнах  да раждам  103 Laughing Не че  и  сега  съм от най- стройните , де, ама  вече  съм  на 40  и   метаболизмът  и   хормоните  ми  нещо се гъбаркат  с мен.
Та, ако бабите  те задъвчат  на  тази тема, просто  пускай коментарите  им покрай ушите  си Peace

Благодаря  bouquet Така и смятам да правя. Просто ми станаха множко нещата, дето си ги пропускам покрай ушите Mr. Green

Никак няма да е лошо ако всички се научат да си гледат повече собствените задни части и в собствените паници, вместо винаги първо да надничат в чуждото.

# 50
  • София
Да се оплача, че направо е станала нетърпима напоследък.
Снощи: Утре имам работа.
Аз: ОК.
Днес: Ще мина за малко преди работа.
Аз: Ми ок.
Тя дойде за 15 минутки и почна: Изкъпа ли го, намаза ли го, той напоследък нещо не се храни, направи му супа, направи му чай, да се обадя ли на баща ти да го изведе...

Вчера - същите изпълнения!
Ей, не може да диша ако не държи всико под контрол и ако не ме обвини, че не си гледам добре децата и къщата!!! #2gunfire
Как не и писна 10 години, не знам!

# 51
Дясната си ръка давам, ако ще може мама да ми се обади да ме подразни нещо.

# 52
Да се оплача, че направо е станала нетърпима напоследък.
Снощи: Утре имам работа.
Аз: ОК.
Днес: Ще мина за малко преди работа.
Аз: Ми ок.
Тя дойде за 15 минутки и почна: Изкъпа ли го, намаза ли го, той напоследък нещо не се храни, направи му супа, направи му чай, да се обадя ли на баща ти да го изведе...

Вчера - същите изпълнения!
Ей, не може да диша ако не държи всико под контрол и ако не ме обвини, че не си гледам добре децата и къщата!!! #2gunfire
Как не и писна 10 години, не знам!
Разбирам те, те са от това поколение, което вечно дава напътствия и вечно трябва да контролира, и те така са расли. Но щом ти е майка, не можеш ли да й кажеш, че това те дразни или няма ефект.

# 53
  • София
Понякога провеждам разговори по темата, но ефектът им трае около седмица и пак се почва.
Все пак ми е в голяма помощ за децата.

# 54
Моята днес ми се нацупи, че не искам да я взимам на контролен преглед при личната лекарка със себе си.  Shocked
Тя: "Искаш ли да дойда с теб?"
Аз: "Не, няма за какво."
Тя: "Защо не искаш да дойда с теб?! Какво толкова!"
Аз:  Shocked

После се цупи в другата стая близо час... Елементарна работа, нито съм била на някакви важни изследвания, нито нищо. Не е имало някаква причина за притеснение. А при лекарката и без това мразя като чакам, предпочитам да си играя на телефона, за да убия времето. Шокира ме с това сърдене.
Ей така като почне да се цупи, хич не я разбирам. И вечното по телефона (в случай, че не пърхам  от щастие, а обикновено се чуваме вечер, като съм изморена от работа):"Какво ти има? Нещо станало ли е? Всичко наред ли е? Ама кажи ми, ако има нещо..." Всеки път й обяснявам, че съм се трупясала след работа, да не ме пита друг път, ако има нещо ще кажа. Не, та не. Редовно е това. Имало е случаи, в които съм била крива и сме се карали за това.  Embarassed  Гадно е, но аз много мразя да повтарям едно и също нещо...

# 55
  • София
Моята майка има някакъв много странен метод на разговор, освен всичко друго.
Нали знаете, понякога не ви се говори, казвате едно изречение за информация и това е.
Повечето хора ме разбират.
Обаче тя започва: Ама къде? Ама защо? Ама как? Ама кога?Ама какво?
И започна ли да обяснявам, започват да се правят забележки, да се дават акъли как да се направи нещо и т.н.  Close

# 56
Моята е същата. Всичко да знае, дори и да съм й казала, че готвя вмомента. И после се цупи като й кажа, че ще й звънна след 1 час, примерно.  Rolling Eyes

# 57
  • в реалността
Взаимно се дразним. И с майка ми и с баща ми. За дребни неща, но те през годините се натрупват. И хем ми е тъжно, хем не мога да се променя. Виждаме се само за 2 седмици в годината, когато съм в България на почивка, и с всяка изминала година все повече се караме.

Тръгна да излизам на кафе с приятели - къде отиваме, в кое точно кафе, какво пихме, какво си говорихме...
Тръгна на гости някъде за уикенда - не ги ли обичам, защо отивам, нали съм си в България да се видим, приятелите по-важни ли са от тях...
Искам да изляза час-два сама да се разходя на спокойствие - как така излизам сама, къде ще ходя, какво ще правя, искали и те да излязат с мен...
Кажа, че планувам нещо ново (казвам го като факт, не искам мнения по въпроса) - веднага ми се обяснява как не съм права, как ще направя голяма грешка, и как те винаги ми мислели най-доброто, следователно за това си давали непоисканото мнение...
Обясня как стоят нещата в държавата, където живея - не, не било така, внучката на колежката била казала иначе, следователно аз нещо или не съм в час или ги лъжа...

И всеки път, когато изразя несъгласие с тях, ми се сърдят с дни след това и ме обвиняват колко раздразнителна съм станала и как не могат дума с мен да разменят... А от моята камбанария, аз просто искам да можем да си говорим спокойно, разбрано и уважително - без сърдене, без налагане на мнения, без разпити, без караници... Те ли са прави, аз ли съм крива, или обратното - вече не знам!

# 58
  • където ми харесва
Майка ми, слава Богу не е такава. Разбрана е, не задава излишни въпроси и не раздава акъл на кило. Обаче, баща ми много ме дразни напоследък. Не живеем заедно, да си кажа. И ако аз не му се обадя да го чуя как е, може със седмици да не се сети да звънне. Та, напоследък ме занимава с някакви битовизми. И на два пъти мо звъни, докато съм на работа и не мога да отделя много време за разговори, моля го да казва набързо, ако е важно, ако не, че ще му звънна като свърша. Последния път, направо ми се разкрещя по телефона, че му е писнало да мо ходи по гъза и ми затвори телефона. Направо не можах да повярвам какво му става. Звънях му сто пъти-не вдига. Накрая отидох до тях да видя какъв е проблема, той ми съобщи, че не желае да говори с мен. След 10 секундно цупене, каза че има проблем с телевизора и ако може да го погледна. Оправих го и го питам, дали за това е била цялата драма? Мълча известно време и после изтреля.цял поток от думи, от които помня само : Като ти звъня, все имаш работа,все нямаш време за мен, аз може и да умирам ти не се сещаш.
Не ме разбирайте погрешно, звъня му всеки ден да го видя добре ли е, има ли нужда от нещо, от помощ, от компания...не е  болен, не съм го отсвирила. А той ме търси, само ако има зор за нещо и винаги, ама винаги-докато съм на работа. Не знам, самотно ли му е, скучно ли му е, или просто започва да полудява, ама аз не мога да се занимавам постоянно с неговите драми.
Ох, излях се...

# 59
От няколко дни майка ми е дразни с това, че мрънка от това, че ММ я е събудил. Беше дошъл за една вечер, отиде да пие вода през нощта и след като си замина получих скандал как можело той да я буди, какво било това, мухльо бил, боклук бил. Ядосах се и се скарахме. Вечерта съседите надуват от 1 до 5ч. чалга, все едно в нас съм ги поканила, аз не мога да спа и четях форума. На сутринта я питам дали тази случка не ѝ е била по - проблемна от пиенето на вода. Измънка, че не ги е чула.

Общи условия

Активация на акаунт