Отново за кърменето на обществени места

• 78 530
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Това с кърменето се превръща вече в някакви егати сектантските изпълнения.
Яко. Ама тъпо.
А това, че едно време са давали сокове на 2-я месец не значи, че е естествено и нормално. Не е естествено, независимо дали бебето се храни с кърма или с АМ.

# 151
 Може да не е правилно, след като сега педиатрите казват, че не е, но хората които са ги правили, когато е било правилно по докторски препоръки,  няма нужда да чуват "горкото бебе". Усещаш ли кое е сектантското?

Ето този въпрос си задавам.Направили ти забележка,че кърмиш не където трябва :и какво от това.Защо чак на съд?Това ли е най-наболелия проблем на младите майки?

Защото това е Кауза и Кръстоносен поход. Не е току така. Това са кърмилници, родилници, антиваксъри, естествени бебешки хигиенисти и всякакви подобни Майки.

За тях е недопустимо да си накърмиш детето където е обособено място  , или където ще му е добре и най-спокойно -  важна е идеята че Имат Право да Кърмят Навсякъде.

# 152
  • Once there was a Hushpuppy...

Същото си помислих и аз, но в друга посока. "Горкото бебе" на кърмилницата, вееща се из МОЛА, "изморено и гладно" по нейните думи, което вместо да си спи вкъщи на креватчето, се храни на пейка сред една шарена лудница от всякакви хора, шумове, светлини.

Ами да се социализира, аааа Naughty Кви са тия работи, да не се води бебе в мол...ми то му е нужно, необходимо му е, това си е социален живот.
Какво? Да го изолираме от хората и блъсканицата ли, само защото е кърмаче Crossing Arms

Наистина някои неща звучат сектантско Peace

# 153
  • Варна
Усещаш ли кое е сектантското?

Не виждам връзката с кърменето, та да се твърди, че кърменето било сектантско.

# 154
  • София

Защото това е Кауза и Кръстоносен поход. Не е току така. Това са кърмилници, родилници, антиваксъри, естествени бебешки хигиенисти и всякакви подобни Майки.

За тях е недопустимо да си накърмиш детето където е обособено място  , или където ще му е добре и най-спокойно -  важна е идеята че Имат Право да Кърмят Навсякъде.

Абсолютно вярно.  newsm10

# 155
Кърмила съм навсякъде, прикрита. Второто ми дете не приемаше въобще изкуствено мляко. Нито бутилка. Като съм излязла, докато се прибера, ще се съдере да плаче.
Не виждам нищо неприлично, още повече, щом не е разголена майката.
Моловете са големи, и докато се стигне до тази стаичка...
Нали сме толерантни. За гейовете може, а за кърмещите майките не може!!!?!

# 156
  • Варна
Мдааа...всеки път като се зачета в такива теми и винаги оставам с усещането, че кърмилниците са войнстваща секта.

# 157
.

А гейовете правят ли нещо неприятно за околните на обществени места? Thinking

# 158
  • Canada - Montreal
Ех, защо няма закон срещу простотията човешка, защо?И специални места за глупците, та да им дойде акъла...евентуално.Вероятно тогава на все по-малко жени ще им се налага да се врат по мизерните тоалетни, за да си накърмят децата.

# 159

Абсолютно.
И сега ще викаме съдията да отсъжда как можело така на златното царче да му направят забележка че засукало на пейка в МОЛ-а... ooooh!

# 160
Кърмила съм навсякъде, прикрита. Второто ми дете не приемаше въобще изкуствено мляко. Нито бутилка. Като съм излязла, докато се прибера, ще се съдере да плаче.
Не виждам нищо неприлично, още повече, щом не е разголена майката.
Моловете са големи, и докато се стигне до тази стаичка...

Какво може за гейовете? Мол?

# 161
Не, да кърмят явно. Laughing

# 162
  • Варна
Абсолютно.
Аз искам разяснения. Кое точно е сектантското?

# 163
  • Once there was a Hushpuppy...

rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao
Днес,в темите в които пиша и чета мога да се спомина от смях  Peace
Явно е такъв ден.

# 164
  • Пловдив
"Горкото дете" както го нарича една жена по-горе, хранено с пюрета (които аз имах голямо желание сама да приготвям), със сокчета (които аз старателно правех) проходи на 8 месеца, на 6 месеца му излезе първия зъб, порасна едно здраво, умно, красиво и добро дете. Аз лично като майка, като жена винаги съм държала на комфорта по време на хранене, сън, почивка, за мен, за децата, за семейството. Аз напълно разбирам, че има майки, които изобщо не ги интересува какво мислят и чувстват децата им, за които собствените им желания и нужди са пред тези на децата и близките им. За които е нормално да навлечеш бебето като космонавт, да го натъпчеш в тясната количка където то едвам помръдва, да го влачиш цял ден по кафета с приятелки, по магазини и молове, за да не им куца на тях социалния живот. Да четат разни глупости из интернет как кърмата била толкова полезна, че едва ли не всички да вземем да минем на кърма, някои дори стигат до там, че и вода не дават на децата. Има майки, които изобщо не могат да приучат децата си на режим, и като пораснат всеки си прави каквото си иска, майките се чудят от къде им дошло. Бебето в мола не е било и толкова гладно, просто е било изтормозено от дрехите, от количката, от липсата на движение, от шума, миризмите, хората, светлините, просто му е омръзнало...... и естествено натуралната кърмилница е решила да му запуши устата с цица, а не да си го прибере, да си го нахрани да го сложи да спи в неговото си легло. И между другото аз не съм толкова стара, че да съм от "едно време", просто не се вързвам на "модата" под каквато и да е форма, още повече за здраве и възпитание при децата.

Общи условия

Активация на акаунт