Отново за кърменето на обществени места

• 77 972
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 300

Факт. Неоспорим. Но и майката има право да ги съди. Това е част от демокрацията.

Има право само да подаде искова молба. Останалото е силно съмнително. А на горката демокрация какво ли не й приписват.

# 301
  • В Космоса
на хората, които нямат против кърменето, но не и да е толкова натрапващо,

На тази страна съм. Simple Smile

И ще се върна да почета смешки малко, че скоро форумският цикъл не се е завъртал около кърмачеството, та съм позабравила тези ми ти емоции тъдява. baby_neutral

# 302
  • София
 Нямам нищо против кърменето и кърмачките, но малко преекспонирана ми идва цялата тая  история. Все едно аз да тръгна да съдя хотела забранен за деца, защото моите по някаква причина са му хвърлили око и много искат да побеснеят точно в него. В крайна сметка моловете са частна собственост и правилата се определят от собствениците и наемателите на търговките площи.  Например на автобусна спирка пак може някой да се възмути от гледката ама няма как да бъде осъден.

# 303
Не съм гении, и няма какво да доказвам, все пак аз не ви заставям как да си гледате децата, това мен не ме интересува. Като цяло темата е за кърменето на обществени места и моето мнение е, че това трябва да се избягва. А да съдиш МОЛ частна собственост, че има правила или не те оставя да правиш каквото си искаш там е меко казано абсурдно. Никой, никого не кара насила да влиза там, щом си избрал да влезеш ще се съобразяваш с правилата и с другите посетители. Много егоистично е да натрапваш привичките си на някого, за едни може да е напълно естествено да седнеш срещу ескалатора и да дадеш на не толкова малкото си дете да суче, но за други хора това може да е неприемливо. Не ми се мисли какво ще стане ако всеки реши да прави каквото си иска където си иска, само защото е решил, че от негова гледна точка това е съвсем нормално.

Че не си гении е ясно, но и гений не си.

Тоест, ти смяташ, че тъй като за някого може да е неприемливо шизофреник да ходи у Мола (нарочно го пиша с главно М; явно е голяма работа), трябва да бъде изгонен, може би и понабит.

Кърменето не е престъпление, че да говориш за спазване на правила. Кърменето е естествен процес. Не съм феминистка, не съм активистка, дори аз лично не съм кърмила на обществени места, но да смяташ кърменето за нещо срамно е патология.

# 304
След известно време ще има тема "Изгонена кърмачка от МОЛ е осъдена да плаща адвокатски хонорари и съдебни разноски".

# 305
Все си мисля, че ако майката и бебето са били покрити (както каза една потребителка - да се виждат само крачетата), не би имало повод за възмущение. Тук ми намирисва на зор да се покажем, лавинообразно прераснал в зор да опищим цяла България след това.

# 306
Ти май не ме разбра какво искам да кажа- нелепо е да отидеш при паркиралия неправилно и да му напишеш талон, а той да те съди, че си му нарушил правата.

Абсолютно не е същото. Тя не е кърмила неправилно.  Laughing няма забрана за кърмене, няма правилник, така че де юре нищо не е нарушено.

# 307
Има обществена нагласа, срещу която ищцата очевидно демонстрира.

# 308
  • София
Не вярвам да е толкова тъпа, че да си въобразява, че печелейки делото ще промени обществените нагласи.

# 309
Ти май не ме разбра какво искам да кажа- нелепо е да отидеш при паркиралия неправилно и да му напишеш талон, а той да те съди, че си му нарушил правата.

Абсолютно не е същото. Тя не е кърмила неправилно.  Laughing няма забрана за кърмене, няма правилник, така че де юре нищо не е нарушено.

А тези които са я помолили да напусне или да отиде в специалната за целта стая де юре какво са нарушили?

# 310
Има обществена нагласа, срещу която ищцата очевидно демонстрира.

Ами ако я нямаше тази обществена нагласа, никой нямаше да протестира. Толкова е просто! Каква е тази негативност към кърменето? Не коментирам случката, а писаното в тази тема. Странно ми е майки да смятат кърменето за нещо гнусно, но явно не е обществено неприемливо да се нарича акта на кърмене "противен", но в същото време е обществено приемливо да се правят негативни коментари към кърмещите.

# 311

А тези които са я помолили да напусне или да отиде в специалната за целта стая де юре какво са нарушили?

Чек, аз не коментирам факта, че е тръгнала да съди MALL-а. Ясно ми е, че е тенденциозно и не съм казала, че го подкрепям. Аз продължавам да не разбирам с какво кърменето е неприлично, но явно мисленето ми е различно.

# 312
И на мен ми е прееекспонирана темата.Бебчето било гладно...Е,толкова ли не можа да отиде до стаята за кърмачки госпожата?Нали с тази цел е направена?Да е удобно на кърмещите майки.Като порасне това бебче и му се приака и не може да устиска до тоалетната,хайде да се изходи в някоя пробна.И ако направят забележка на мама,да викне,че са нарушили правата на детенцето и.То едно арабско бежанче(може би) и това направи,но не в мола.
Само по себе си кърменето не ме притеснява,но воплите на въпросната майка са абсолютна глупост.Няма си друга работа жената и прави драми от нищо.Като си помисля колко майки всекидневно се борят за жизненоважни неща за децата,тази се чуди какво да измисли и капризничи.

# 313
  • Be realistic - plan for a miracle.
За пореден път кърменето се сравнява с изхождането. Ще си позволя да цитирам познат:

Georgi Milkov: "Без да изпадам в излишен санбернаризъм, мисля, че кърменето е един толкова нормален и красив процес, затова за него трябва да има място както под слънцето на нивата, така и под неоновите светлини на мола. Тези, които го сравняват с уринирането на обществени места, очевидно като малки са били хранени по неправилния начин."

# 314
Без да съм сравнявала кърменето с каквото и да е, познатият ти е много прост. Без извинение.

Общи условия

Активация на акаунт