Отново за кърменето на обществени места

• 77 751
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 420
Кармелита, къф е проблемът да се закриват със шал или подходяща блуза гледки, които евентуално биха смутили простите балканци? Само това питам, защото в мен това е есенцията на темата. Ако държите всичко да е на показ обаче, си заслужавате всички подигравки и презрение.

Отписвам се от тази тема, с радиото не мога да си говоря.

Каква е посоката ли? Посока на неодобрение към фанатизирани хора. Защото вие не се борите за права, а за Одобрение на практика, която скоро няма да бъде приета добре от широката общественост в България. Фанатизъм.

# 421
  • вятър в маслините, вятър над хребета
 И защо сега си се самонадъхваш сама? Кеф ли ти прави, какво? Кой има нещо против да се накърми клетото кърмаче?
... стояло три дни гладно, гърчещо се в  мъки и изнемогващо...

# 422
  • където ми харесва
 И защо сега си се самонадъхваш сама? Кеф ли ти прави, какво? Кой има нещо против да се накърми клетото кърмаче?

А де?!
Аз искам да питам друго Кармелита-то хубаво си написала всичко, ама тия майки, дето не са кърмили и децата им са на АМ, да вземат да се скрият в някой шубрак, освен? Защото не са кърмили на всяка пейка в мола, около мола, в парка, около парка и прочее? И то само защото не хранят от цица, не хранят с естествена(натурална храна), произведена лично от тях и бебетата им не сучат на поискване, какво всеки нормален педиатър препоръчва?
Защо, питам аз, тези майки не хранят демонстративно децата си? Няма ли дискриминация и към тях?

# 423
Смятам цялата тази истерия по случая за глупава, идиотска и преувеличена.

Точно! Това се е случило през август, но тази историйка трябва на пресата сега (след случаката във варненския мол, където охраната се проявила в една друга светлина).

# 424
 Била съм свидетел два пъти на кърмене на обществено място:
1-ви случай : В парк, жена с много малко бебе на около 1-2 месеца, беше си приготвила голям шал явно специално предвиден за целта, кърмеше си детето съвсем дискретно и нищо не се виждаше от страни. Нито ме е подразнила нито съм намерила нещо неприятно в тази процедура, сметнах го за съвсем нормално независимо, че беше на пейката точно срещу мен.
2-ри случай: В Мол , жена с огромни гърди и дете на около 3 години, което тичаше, викаше и се премяташе около нея , в един момент изтича до майка си на пейката, вдигна и блузата, заголи гиганските и гърди и започна да суче ... направо ми се повдигна и се махнах за да не повърна.
 Т.е изводът е, че проблема не е в самото действие, а в начина, по който се извършва.

# 425

Търся кърмаче за да се включа и аз в протеста в мола,пишете ми на лични!  Hug
Надуваемо става ли?

# 426
Кармелита, къф е проблемът да се закриват със шал или подходяща блуза гледки, които евентуално биха смутили простите балканци? Само това питам, защото в мен това е есенцията на темата. Ако държите всичко да е на показ обаче, си заслужавате всички подигравки и презрение.

Отписвам се от тази тема, с радиото не мога да си говоря.

Каква е посоката ли? Посока на неодобрение към фанатизирани хора. Защото вие не се борите за права, а за Одобрение на практика, която скоро няма да бъде приета добре от широката общественост в България. Фанатизъм.

Никакъв не е проблемът. И огромното мнозинство от кърмещите жени го правят. Но да се отдава такова внимание на една, която не го е направила - дори да е поради желание за внимание и всякакви други нелицеприятни причини - просто е безумно. Не е ли очевидно, че дори да има кърмачки с желание за показност, да се гонят и обиждат само още повече ще ги накара да ви се завират в очите по безценните молове и пр.? Особено, при положение, че не правят нищо незаконно и никой не може да ги пипне юридически, т.е., няма, и няма да има какво да ги спре да ви се показват под предлог, че кърмят?

# 427

А де?!
Аз искам да питам друго Кармелита-то хубаво си написала всичко, ама тия майки, дето не са кърмили и децата им са на АМ, да вземат да се скрият в някой шубрак, освен? Защото не са кърмили на всяка пейка в мола, около мола, в парка, около парка и прочее? И то само защото не хранят от цица, не хранят с естествена(натурална храна), произведена лично от тях и бебетата им не сучат на поискване, какво всеки нормален педиатър препоръчва?
Защо, питам аз, тези майки не хранят демонстративно децата си? Няма ли дискриминация и към тях?

Децата на АМ се хранят точно толкова демонстративно в мола и навсякъде другаде, колкото и кърмените деца. So, what's your point?

# 428
  • вятър в маслините, вятър над хребета
На пресата и комитета им трябва едно или друго, а на госпожата пък едни парички, и така се върти светът, а ние си чешем езиците. Пък едни други госпожи ще отидат в мола, понеже искат да ги покажат по телевизията, тях и свещеният им "интимен" процес на създаване на връзка с детето.

# 429

А де?!

Децата на АМ се хранят точно толкова демонстративно в мола и навсякъде другаде, колкото и кърмените деца. So, what's your point?
И кой пречи на едните и другите? Точно никой.

# 430
А, пропуснах да кажа, че БХК са идиоти... За пореден път...

# 431
Не е ли очевидно, че дори да има кърмачки с желание за показност, да се гонят и обиждат само още повече ще ги накара да ви се завират в очите по безценните молове и пр.? Особено, при положение, че не правят нищо незаконно и никой не може да ги пипне юридически, т.е., няма, и няма да има какво да ги спре да ви се показват под предлог, че кърмят?

Хахаха, ми хубаво, хората пък имат право да им се присмиват на фанатизма. Всеки да си упражнява правата. И това "ви" и "безценните молове" беше излишно. В мол ходя твърде рядко, за да ми е безценен. Разсъждава се крайно опростено, правят се елементарни противопоставяния, изобщо - това е като темата за 18-годишните майки. Фанатичките да не очакват уважение.

# 432
  • София
Всичко е чудесно, ама някак си не може ли да се намерят по-смислени каузи за демонстрации и протести от едното кърмене....
Много първично-физиологична кауза, за хора с твърде много свободно време...

# 433
  • София - Рим и обратно
Но да се отдава такова внимание на една, която не го е направила - дори да е поради желание за внимание и всякакви други нелицеприятни причини - просто е безумно. Не е ли очевидно, че дори да има кърмачки с желание за показност, да се гонят и обиждат само още повече ще ги накара да ви се завират в очите по безценните молове и пр.?
А не е ли ясно, че едно такова агресивно навиране на цици в носовете на хората, посредством публично-протестни масови кърмения (как само звучи Crazy) ще извика само още по-негативно отношение, на свой ред?

# 434
Да, нямам нищо против кърменето на обществени места, но това да бъде добре прикрито с шап, пелена, прочие и да си остане акт между детето и майка му и да не е достояние за заобикалящия го свят!
Майка съм на девет месечни близначета, на кърма са, но никога не съм ги кърмила на обществено място.
Преди няколко месеца ми стана жал за сервитьорите в едно кафе. На нашата маса цици, на съседната маса цици, никоя майка не си направи грам труда да се покрие поне малко! Ей това не го разбирам, що за ексхибиционизъм?

Общи условия

Активация на акаунт