Отново за кърменето на обществени места

• 78 324
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 615
Аз не знам вече кърмила ли съм или не, съвсем се обърках, като не съм го правила на повикване в мол или в градския транспорт, брои ли се?
Моят живот не е твоя. И ако ти си могла да си бъдеш вкъщи за всички кърмения, то за мен е невъзможно. Ползите за детето са с певес над мнението на случайни лелки.

# 616
Check Please  Laughing
В началото на темата разказах преди седмица или две в Русето в мола -магазин за обувки ,майката седнала на меката мебел по средата на магазина и кърми /без шалче/ около нея народ ,гледа си пробва си .Със сигурност е направила впечатление ,но никой нищо не и е казал нито пък я е зяпал.
Не ме шокира гърдата и ,но бебенцето беше малко сезона грипозен с протичащи усложнения ,деца си търчат ....ми не му беше мястото за кърмене според мен .
Но пък ето има си право кърми си ,където иска .

# 617
  • София
Аз пък мисля, че никой не ги дискриминира, и въобще на никого не му пука! Масово жените, които познавам си кърмят децата, но нито една от тях не го правила с цел демонстрация...

Ама два казуса не ми дават мира :
- Точно в един МОЛ, наблюдавах две хлапета на около 10-11 год, които се подбутваха и хилеха и зяпаха циците на една кърмеща майка. На мен ми стана неудобно Sick
Но дали пубертетите са виновни newsm78 или майката, така и не мога да си отговоря.

- И второ, отдавна съм преминала тази възраст, но едно време преди кърмене задължително си миехме ръцете... гърдите..., та хич не ми е приемливо насред МОЛ-а, да извадиш потна цица, и да я натикаш в устата на горкото дете ... а около теб да щъкат доксан докуз вируси и микроби newsm78

# 618
Организацията няма да се заеме да развенчава митове, защото е напълно съгласна, че кърмачките в България се дискриминират.
Защото така и е най-удобно на организацийката. Ако не се дискриминираха откъде щеше да се цоцкат пари от искове, акцийки и съдебни дела? Ако не се дискриминират пък ще си измислите една дискриминацийка..Ама -ха-няма да ви затрудни хич!  Naughty

# 619
Аз не знам вече кърмила ли съм или не, съвсем се обърках, като не съм го правила на повикване в мол или в градския транспорт, брои ли се?

Не! Тия дето не са кърмили на обществени места и такива като мен които са, но пък са си криели прелестите не се броим. За това се казва, че кърмещите са малко. Защото се отброяват само тези, които смело вървят с циците напред и се бият в гърдите, все едно са единствени и все едно правят някво чудо невиждано.  ooooh! Какво е това преувеличаване с това кърмене незнам.

# 620
Така и не разбрахте, че между кърмене и кърмене има разлика.
Та, дори и между гърдите на жените.
Точно преди малко видях една снима на кърмеща майка с 85735 положителни коментара под нея. Обаче, милата хем имаше огромни гърди, хем беше .... ми, не ме беше красива. Сега, естествено нещо, ала-бала, ама и за там естетика трябва.

# 621
Хедра вече го каза днес  в "Преди обед" по БТВ.

ето, това вече ме радва, защото наистина май всички смятаме, че казуса е доста раздухан, което е вредно.

# 622
Разхождайки се покрай един ресторант, видях майка, излязла да кърми. Бу-то веднага ме контрира, че не е правилно.

# 623
И аз смятам, че е раздухан. Много натегна нещата. Прекалено.

Иначе в тези теми винаги съм заявявала открито, че съм за кърмене на обществени места. Никога не ме е дразнило. Приветствам и се радвам на жените, които успяват да го правят. Но не знам дали има кърмачки да съм виждала и 5 пъти общо. Т.е., ако е имало, винаги са били дискретни.

Самата аз съм кърмила съвсем малко голямата, има - няма 2 месеца с дохранване, а малкото изобщо не съм го кърмила. Нямам угризения, разбира се.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 21:42 от NinoTino

# 624
Моят живот не е твоя. И ако ти си могла да си бъдеш вкъщи за всички кърмения, то за мен е невъзможно. Ползите за детето са с певес над мнението на случайни лелки.

Ползите от кърменето в мола ще се разберат след години, когато пораснат откърмените там деца.
Докато не се произнесат учените, само можем да гадаем какво са изпуснали останалите.  Thinking
Или завитите с шал.

# 625
Нямам угризения, разбира се.

Не е  разбира се. Аз имам две здрави, пораснали, некърмени. Четейки тук-там, установих  какъв ужас съм им причинила. 

# 626
Също смятам, че се преекспонира и думата МОЛ, но тя незнайно защо е била винаги нещо много "така" за българите. Съжалявам да обобщя, но е така. Като се каже МОЛ, сякаш на тези закрити пазарища се отдава значение най-малкото като на Байконур, ако не и нещо извънземно  Rolling Eyes

Аз затова не чета тук-там, Трещи  Laughing  Бегам далече от тия подфоруми.

# 627
В хубав ден минах през МОЛ. На две крачки има парк, градинка.  В МОЛа имаше доста повече бебета, отколкото в парка.

# 628
Нямам угризения, разбира се.

Не е  разбира се. Аз имам две здрави, пораснали, некърмени. Четейки тук-там, установих  какъв ужас съм им причинила. 

Децата са много жилави. И слава богу.

# 629
Това честно казано не ми е изобщо по темата, защото не мога да имам наблюдения кой кога е бил в МОЛ-А. Може да са били и в парка преди това, може след това да ходят. Не е много по темата. Не е акцент.

Ахахаха, виждаш ли, казаха ни го, Трещи. Жилави били.

Това ми напомни за разказа на Чудомир - Горкият ми вуйчо!  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт