Професионални серии за коса - тема 77

• 66 827
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
1. Коя е вашата "уау" комбинация? - нямам такава.

2. От кой продукт/продукти забелязвате видимо намаляване на цъфтежа на косата? - от серума Абсолют рипер на Лореал. Много го обичах, но съм забравила състава, а знаете, протеин не понасям и затова не съм се престрашила да го закупя отново.

3. Кои продукти/серии използвате най-често? А спомняте ли си кой беше първият професионален продукт, който си купихте? - вече се научих да не трупам излишни продукти и от богатата ми колекция продукти вече няма следа. Особено за финиши- в момента имам точно 3, като единия е на дъното  Mr. Green
Да, помня! 500мл. шампоан Витамино колор на Лореал. Последва червеното Тиги  Heart Eyes

# 91
  • София
1. Коя е вашата "уау" комбинация?
не знам дали бих нарекла уау комбинация но определено много ми харесва следната комбинация- шампоан алтерна репеър, балсам пак на алтерна caviar replenishing moisture conditioner, после на подсушена с кърпа коса нанасям пак на алтерна елексира за дължини и скалп, и серума за запечатване на цъфтящи краища. в корените слагам спрей за обем на ghd и преди сешора напръскам с термозащитата на алтерна или термозащитата на ghd. накрая като финиш слагам сс крема на алтерна.

2. От кой продукт/продукти забелязвате видимо намаляване на цъфтежа на косата?
Все още се боря с този проблем. в момента ползвам този на алтерна който споменах горе. мисля че трябва да почна и аз с маслени маски и да попитам какви маслени маски си правите?
3. Кои продукти/серии използвате най-често? А спомняте ли си кой беше първият професионален продукт, който си купихте?
обикновени доста често ги сменям, но със сигурност ще си имам наличен винаги шампона рипеър.
първия професионален продукт, който си купучих беше циментовия  шампоан на керестаз пред повече от 7 години когато бях на кичурил

# 92
  • София

Не съм я открила още.
В момента пускам дължина, една година поддържах черта под ушите, тогава нямах такъв проблем съответно. Сега ми е до/малко под раменете и започна с обичайните цъфтежи. Използвам маслото на макадамия, но не мога да кажа, че помага.  #Crazy
3. Кои продукти/серии използвате най-често? А спомняте ли си кой беше първият професионален продукт, който си купихте?
Още търся моите серии. Оказа се, че първият ми професионален продукт е бил Милкшейк, но не съм знаела, че е такъв. От фризьорски салон ми го бяха похвалили много. Но в интерес на истината беше преди повече от 5 години и не помня кой знае какъв ефект.

# 93
  • Сандански
1.Коя е вашата "уау" комбинация?
Чак "уау" е много силно да се каже, но харесвам комбинацията на шампоан Лореал Липидиум с маската Митик Ойл. Като друга добра комбинация за мен мога да спомена шампоан и маска Денсифик с 2-минутния реконструктор. Преди време много харесвах комбинацията ДПШ Макадамия + Редкен Екстрийм CAT +маска Макадамия, но скоро не съм я пробвала. 

Не съм намерила точен продукт. Все си мисля, че цъфтежите са причинени от множество фактори и един продукт не може да ги спре. Когато бях студентка и живеех в град с мека вода, косата ми беше изключително хидратирана и мека, без цъфтежи. И тогава ползвах преса и сешоар, които въобще не бяха качествени. Но пък слагах преди всяко къпане масло от карите, затова и аз предполагам, че маслените маски спомагат за намаляване на цъфтежа.

В момента използвам най-често сериите Денсифик и Лореал Липидиум, почти на всяко къпане. Първият продукт, който си взех, беше Paul Mitchell Super Strong шампоан и балсам. И наистина много ми харесаха. Сега скоро не съм ги ползвала, но смятам скоро да си ги поръчам пак. Simple Smile

# 94
Да се включа и аз в новата тема Grinning Фрея, чудесно оформление    bouquet
Сега на въпросите:

По принцип нямам такава. Но съм имала "уау" ефект от ДПШ + концентрата на Керастаз Vita Ciment с оранжевия бустер. Изненадващо добре ми се получи. Отдавна не съм я правила тази комбинация, но и нуждите на косата ми се промениха и сега надали ефектът ще е "уау".
В момента обичам само хидратация. В същото време не всичко хидратиращо ми влияе добре. Съвсем случайно наскоро открих един продукт, от който косата ми се чувства фантастично - detangler-а на John Masters Organics Heart Eyes

Много случайно попаднах на него от един травъл сет и го пробвах без каквито и да било очаквания, тъй като си мислех, че ще ми дойде слаб и недостатъчно хидратиращ. Бях изключително изненадана колко добре реагира косата ми на него - косъмът става гладък, блестящ, жизнен, къдриците се оформят чудесно (за оформяне използвам напоследък гела на Лакме за къдрици, който е най-добрият оформящ продукт, на който съм попадала от много време насам), леки и подвижни са, неутежнени, косата си запазва обема, няма смачкване и приглаждане, каквото се получава с повечето силно хидратиращи маски и балсами. Може да се използа и без изплакване, но аз си го изплаквам. Въобще страхотно ми действа и сега съм си го поръчала в реален размер. Това ми е най-добрият хидратиращ продукт в момента. Много повече го харесвам от хидратиращия хайверен балсам на Алтерна.
Да отбележа, че не харесвам нищо маслено или силиконово, което да ми оставя някакъв филм върху косъма. С такива продукти къдриците ми клепват и изглеждат безжизнени. Затова се насочих повече към продукти, който са леки и не филмират със силикони косъма, но в същото време добре го хидратират. Този детанглър не съдържа силикони и това ме устройва идеално.
Припомням, че косата ми е небоядисвана, къдрава, средно гъста, със сравнително тънък косъм и склонна към цъфтежи.

Ножичката Laughing За толкова години така и не намерих начин да се преборя с цъфтежите, въпреки всички грижи. Обяснявам си го с ген. Природно косъмът ми е по-крехък и податлив на увреждане, затова и няма как да избегна цъфтежите, но пък все си мисля, че маслените маски и качествената козметика помагат поне за намаляване на цъфтенето, ако не за предотвратяването му.

В момента ползвам нежно измиващи ш-ни (на John Masters Organics, Rahua, хидратиращият на Ds Laboratories и др. - общо взето, който хвана; повечето са ми травъл размери) + детанглър-а, който споменах.
Първият ми проф. продукт предполагам, че е бил нещо за къдрици Laughing Ама кой да помни...отдавна беше.
Но си спомням, че първата серия, която си купих беше на Керастаз - ш-н Bain Satin 2, маска Masquintense и Нектар термик. Няма да забравя как в един фриз. салон в Страсбург ме зарибиха да си ги купя тези 3-те срещу "скромната" сума от 75 евро ooooh! Чувствах се като ограбена, като излязох оттам hahaha На всичкото отгоре останах разочарована. Очакванията ми бяха, че за тези пари всичко, написано на етикета, ще се материализира върху главата ми от раз hahaha Да, ама не. Това ми беше първият урок, че само цената не е определяща за крайния резултат и има още сума ти фактори

# 95
Нямам такава или ако намеря, тя бързо омръзва на косата ми... Mr. Green

Няма такъв, просто ги замаскирам или ги режа....

Най-често ползвам Керастаз, Тиги и МШ... Първата серия бе на CHI с оранжевата капачка, но ми беше слаба..

И да си повторя пак въпроса от края на предната тема:
Цитат
Напоследък забелязвам, че за да имат някакъв ефект върху косата ми, трябва да ползвам много голямо количество от продуктите... Говоря за маски, балсами, финиши.. Когато слагам малко от тях и не виждам никакъв ефект, даже напротив косата ми става по-суха, накъсана и хвърчаща.. С една дума - ужасна... Когато обаче прекаля с нещо и за моя изненада - косата ми е много добре.... Какво означава това? Косата ми е наистина много зле или просто сериите ми идват слаби?... Аз съм с финна коса и склонна към омазняване в скалпа, но сега не се омазнява въпреки голямото количество маска например...  Направо се виждам в чудо... Но косата ми е без фризита, плътна и прибрана, жилава и по-витална... Но пък и ми бърка малко в джоба....  Mr. Green
Протеин ползвам по-рядко, главно хидратация и балансирани серии. Но Мш-терапията ми е добре, даже я правя по 2 пъти в месеца и преди боядисване... Не ми изсушава както другите протеини... Peace

# 96
lunna pateka, според мен косата ти в момента просто "гълта" повече количество от продуктите. Ако е станала по-суха или някакво увреждане (в края на зимата е нормално, както и в края на лятото), ако си я боядисвала наскоро или каквато и да е промяна у нея, която я прави по-жадна.

# 97
  • София
amyrela косата ми е тънка,права,на кичури,леко позасушена в краищата.
Благодаря за предложението,ще погледна шампоана и маската на Керастаз   bouquet

sladurka аз го поръчах,като го пробвам ще споделя как е при мен  Peace

г-ца Калина благодаря и на теб  Heart Eyes

Все още не съм решила,искаше ми се да пробвам на Philip Kingsley ще поизчакам още малко преди да поръчам.Надявам се да се включи някое от момичетата което ги е ползвало.

alex.viki, аз съм писала и преди за продуктите от тази серия на Филип Кингсли. Имам шампоан, тоник и ексфолииращата маска за скалп. Наистина успокояват скалпа, не утежняват косата. Шампоана добре измива.  Peace Не сплесква косата, не взима от обема.
Виж из английските сайтове, аз взех трите продукта в комплект и доста изгодно ми излезе.

# 98
amyrela косата ми е тънка,права,на кичури,леко позасушена в краищата.
Благодаря за предложението,ще погледна шампоана и маската на Керастаз   bouquet

sladurka аз го поръчах,като го пробвам ще споделя как е при мен  Peace

г-ца Калина благодаря и на теб  Heart Eyes

Все още не съм решила,искаше ми се да пробвам на Philip Kingsley ще поизчакам още малко преди да поръчам.Надявам се да се включи някое от момичетата което ги е ползвало.

alex.viki, аз съм писала и преди за продуктите от тази серия на Филип Кингсли. Имам шампоан, тоник и ексфолииращата маска за скалп. Наистина успокояват скалпа, не утежняват косата. Шампоана добре измива.  Peace Не сплесква косата, не взима от обема.
Виж из английските сайтове, аз взех трите продукта в комплект и доста изгодно ми излезе.

Много ти благодаря  Hug
Ще погледна .

# 99
  • На ръба..
Уважаеми клиенти,

ARLEN.BG ви предоставя код за отстъпка 5.00лв., който важи за всички поръчки над 35.00лв, с код: AR5
За да се възползвате от отстъпката, добавете продукт/и в количката, добавете отметката на "Приложи купон" и въведете кода. Системата автоматично ще Ви начисли 5.00лв. остъпка.

Кодът е валиден до 31.03.2015г. вкл.

Mr. Green Петъчно  Laughing

# 100
  • София
И аз получих такъв мейл от Арлен, но ако се използва кода за 5лв, няма да може да се приложи 20% на Алтерна...ALT20 беше постоянния код за Алтерна, нали?

# 101
  • Стара Загора
Преди няколко дни си показвах косата на една много мила съфорумка.Та, реших да се пакажа и на вас, защото не знам дали я описвам точно

bouquet

# 102
1. Уау комбинация ми беше серията шампоан и маска на Керастаз за боядисана коса преди години. Сега ми стои шампоана в банята повече от половин година и не мога да го изхабя. Не мисля, че косата ми се е променила. За мен серията не е изобщо това, което беше
2. Цъфтежи нямам, защото косата ми не е третирана и я подстригвам по малко на месец, месец и половина
3. Най-често използвам червеното Tigi шампоан с балсама или във всякакви комбинации с хидратиращи балсами, маски, ампули, масла и ми е супер с всичко

sladurka, Integrity ампулите на Milk Shake пише, че са подходящи за химически третирана коса или коса, която с мие с твърда вода.

Моята коса е леко суха , гъста, средно дебел косъм, нетретирана, водата тук е твърда и почти не съм видяла жена с жива коса. Обича хидратация и маслени маски. Ампулите ми се отразяват много добре, мия си косата, слагам ампула, изплаквам и не слагам нищо друго. Гланцира, остава си обема, косата застава добре.

# 103
nidito3
Много точно я описваш мисля, за мен наистина изглежда здрава коса, която така да се каже може само да се поддържа  Hug

Момичета в крайна сметка си взех ДПШ на Медисютикалс, доста ми хареса описанието. А то включва и това, че е препоръчителен за преди и след боя, но няма ли да е неподходящ за отмиване на боята от гледна точка на цвета. Дано повече сте на линия, че съм вече омазана със Лакме Хромата Praynig

# 104
  • Стара Загора
Благодаря, Линде  Hug

Общи условия

Активация на акаунт