Професионални серии за коса - тема 77

• 67 702
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
marigold_ Използвам я с този за боядисана коса на МШ и Time restore на Шварцкопф.

# 136
Dancer, аз съм с изрусена косица, не на кичури. Косата ми обича хидратация. Аз бих я ползвала и след хидратация, и след протеин за омекотяване.

# 137
Сметаната на Милк шейк и на мен ми е интересна, но незнам как ще се държи с кадрАвата ми коса, newsm78 Simple Smile
Отдавна не бях използвала ботокс маската на Лореал, та вчера я видях в дъното на шкафа,  и след като си боядисах косата сложих от нея, преди нещо не ми допадаша, та затова съм я прибрала , новчера ме изненада, много добре ми се отрази, коса ми беше след изсушаване чудесна, от боята на Вела Колестон всъщност винаги така се чувства Simple Smile

Да попитам , вземах си  на Керастасе концетрата   за боядисвана коса ,
http://www.zlatnaribka.com/kerastase/fusio-dose--kontsentrati-i- … a-kerastase-12-ml  та дали е подходящо веднага на другият ден  да сложа след като съм боядисала косата, или да изчакам няколко дена  newsm78  bouquet

# 138
Дели , в друга тема четох,че си доволна от Sebastian Potion 9 , би ли описала по-подробно действието и усещането ти за продукта,как са къдриците с него ?  Hug

# 139
Жана, продукта дава страхотна хидратация, разстила се чудесно по косата,  къдриците  стават по-гладки, няма фиксация, чудно ми оформя  естествени къдрици,много съм изненадана приятно от продукта Simple SmileМисла да се възползвам от Арлен сага от 5 лв намаление за този продукт да си поръчам Simple Smile

# 140
Благодаря ти за отговора  Hug , аз го поръчах вече,четох само хубави отзиви и реших да го взема,да видим  Laughing Общо взето възлагам му надежди  Mr. Green

# 141
Много си бърза Laughing Grinning,  и аз това отивам сега да направя, евентуално в коншиницта мисля  и за един шампоан на Кюн Laughing Simple Smile

# 142
Жани, чакам да споделиш отзиви Hug С теб сякаш имаме сходни предпочитания в продуктите за къдрици, така че ми е интересно как ще го усетиш това кремче Simple Smile

# 143
Много си бърза Laughing Grinning,  и аз това отивам сега да направя, евентуално в коншиницта мисля  и за един шампоан на Кюн Laughing Simple Smile
Ами аз го бях поръчала преди да ти поискам мнение,малко след дъжд качулка ми се получи  hahaha  Blush
Бел , разбира се  Hug

# 144

И да си повторя пак въпроса от края на предната тема:
Цитат
Напоследък забелязвам, че за да имат някакъв ефект върху косата ми, трябва да ползвам много голямо количество от продуктите... Говоря за маски, балсами, финиши.. Когато слагам малко от тях и не виждам никакъв ефект, даже напротив косата ми става по-суха, накъсана и хвърчаща.. С една дума - ужасна... Когато обаче прекаля с нещо и за моя изненада - косата ми е много добре.... Какво означава това? Косата ми е наистина много зле или просто сериите ми идват слаби?... Аз съм с финна коса и склонна към омазняване в скалпа, но сега не се омазнява въпреки голямото количество маска например...  Направо се виждам в чудо... Но косата ми е без фризита, плътна и прибрана, жилава и по-витална... Но пък и ми бърка малко в джоба....  Mr. Green
Протеин ползвам по-рядко, главно хидратация и балансирани серии. Но Мш-терапията ми е добре, даже я правя по 2 пъти в месеца и преди боядисване... Не ми изсушава както другите протеини... Peace
Косата ти беше изсветлявяна, ако не греша.Възможно е да е "пороьозна" и като такава "пие" повече продукти.По колко мл маски и финиш слагаш?
Моята е изсветлена (порьозна),малко по-дълга от къса  Laughing и слагам по 10-15мл от Керастаз, Редкен, Наши, ЛП, и поне 20мл от по-слаби за мен (Шваркопф, Вела Енрич, Чи Нориш интенз, Витаминоколор ЛП).
От финишите слагам малко по-"гъвкаво"  Mr. Green, зависи много от серията, която съм ползвала преди това.Но под 3-4 помпички, не ми се е случвало.

Мш- терапията никога не съм правила ( и малко свободни съчинения ще напиша  Laughing), но доколкото помня, при нея се ползваше специален шампоан, тип олио. Възможно е да е много "ключов" момент.

От няколко месеца, преди протеинова серия (ползвам силен протеин - Цимента и Архитекта на Керастаз, Редкен Екстрийм, по-рядко), слагам маслена маска - на неизмита коса, за час-два, като наблягам на краищата.
Резултат- от три месеца не съм ходила на фризьор за връхчета и си мисля да ги направя поне още толкова. Няма цъфтежи, изтъняване и накъсване, което за изсветлена 3-4 тона коса е супер.При внимателно оглеждане на силно слънце, забелязвам 5-6 косъма, които имат забележки, но чакам до ден-два да ми пристигне и проф. ножица.

И да обобщя (дано да стане разбираемо за някого, обстойното ми и може би ненужно обяснение  Laughing), възможно е сериите да ти идват слаби. В такъв случай трябва да се търси отговор на въпроса, какво не им достига - протеин или масла.
За мен е по-вероятно да не ти достига протеин. По-назад в темите е обсъждано, че са съвсем малко сериите, в които не присъства протеин и дори в тези, които определяме като хидратиращи, също го има.
Като слагаш по-голямо количество маски и финиши, косата ти успява да си вземе повече протеин и същевременно да е достатъчно хидратирана и омаслена, за да не се засуши.

За омазняване на корените ми е непозната материята, иначе и там щях да драсна едно свободно съчинение  Laughing Hug.

Дописвам се със съставките на олио-шампоана на Милк шейк - Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, MIPA-Laureth Sulfate, Laureth-4, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cocamide DEA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Aqua (Water), Crambe Abyssinica Seed Oil, Phoenix Dactylifera (Date) Seed Extract, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Citric Acid, Hexyldecanol, BHT, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Parfum (Fragrance).

Прииска ми се да пробвам  Crazy.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 11:22 от martinidan

# 145
  • Смолян
Здравейте дългокоси красавици!
Чета Ви вече четири месеца и едва вчера се престраших да се регистрирам при Вас!

Тъй като от скоро ползвам професионална козметика за коса, все още не съм открила моята "уау" комбинация, нямам проблеми с цъфтежа на косата, а първите продукти, който купих са 2 минутния реконструктор на Афоджи, шампоана Сенси баланс на Лореал, дълбокопочистващия ш-н на Label.m и ш-н Керастас Денсифик. Да Ви кажа честно все още не знам от какво има нужда моята коса, но се надявам благодарение на Вашата помощ и съвети, да разбера.

Въпроса ми е - шампоана Денсифик, протеинов, хидратиращ или балансиран е?
Аз съм останала с впечатлението, че е балансиран, но след първото измиване с него, косата ми стана суха и разхвърчана, въпреки, че след него сложих хидратиращ балсам Rolling Eyes.
Косата ми е до средата на гърба, не се боядисвам, но използвам сешоар,преса два пъти в седмицата, с нормален косъм съм, косата мие гъста, на втория ден след миене е вече омазнена в корените.
Много ще съм благодарна на Вашите съвети Hug!

# 146
  • Велико Търново
pretylady, Денсифик е протеинов шампоан, на доста момичета действа пресушаващо, при мен беше така особено през лятото; ползвам го с хидратираща маска /напоследък само с Дисциплин/. Иначе, добри продукти си подбрала, но не виждам сред тях балсами, маски... Thinking Термозащита ползваш ли? Чета, че използваш сешоар и преса.

# 147
  • На ръба..
Снощи използвах 1 ампула за почистване на скалпа на Напура. Не знаех, че толкова силно мирише на евкалипт..като виетмнамското чудо..опушва нос, очи, уши всичко..цялата ми коса миришеше на евкалипт въпреки ароматите на другите продукти, които сложих след ампулата. Днес вече не мирише. Но, след Bain Age Recharge шампоана прокарах нокът по скалпа и остана бяло по нокътя, не знам как да го опиша, но шампоана не беше отмил това, което беше там. След ампулата пак нямаше разлика, сега проверявам и пак. ДПШ ли ми трябва или да спра нацяло Керастаза?

# 148
  • София
Гледам в един от чуждите сайтове, че в Интегрити серията на Милкшейк има няколко продукта, като някои се препоръчва да се използват преди измиването, или в комбинация:

http://www.beautybay.com/haircare/milkshake/integritynourishingmurumurubutter/ - масло от Muru muru, изцяло маслена маска, препоръчва се преди шампоан или да се добави към балсама или маската от серията; съставът е почти изцяло натурални масла - ший, кокосово, какаово, рициново, мурумуру, арган, горчив портокал, бергамот и т.н. Звучи много добре за хидратация.

http://www.beautybay.com/haircare/milkshake/integritybooster/ - бустер Интегрити, богат на протеини, нанася се на суха коса, изсушава се със сешоар и тогава се измива с шампоан.

http://www.beautybay.com/haircare/milkshake/integrityintensivetreatment/ - интензивната маска от серията, има 2-3 масла и кератин

http://www.beautybay.com/haircare/milkshake/integrityrepairinghair/ - ампулите, определено преобладават протеини в състава

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 11:36 от Serpentine

# 149
  • Смолян
Biskvitka благодаря ти за бързия отговор! Heart Eyes

Да използвам термозащитен спрей. Наскоро си взех сметаната на МШ и млякото с 12 ефекта пак на МШ. Харесват ми засега, ще видя с по продължително ползване как ще е ефекта.
Балсами и маски също ползвам, но те засега не са от професионалните, затова не ги споменах, а и честно казано незнам към кои да се насоча.
Купих си ето този шампоан http://malena-shop.bg/insight-shampoo-shampoan-za-chesta-upotreba.html
и от два пъти ползване мога да кажа, че е впечатляващ. Ползвам го с хидратиращ балсам.
За финиши съм избрала олиото на Макадамия и коприната на CHI с червената капачка. Смело мога да кажа, че нещо май с олиото не се харесваме, не знам защо така.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 11:48 от pretylady

Общи условия

Активация на акаунт