Абсурди в учебниците

• 13 446
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Как така третокласника ще казва. То е ясно, че половината, които ги мързи, ще казват колко им е неясно.
Добре де, като човек, необременен със знания по химия, и аз мога да се кандидатирам, за да го тествам за разбираемост. Обещавам да не ме мързи много  bowuu
Майтапът настрана, не съм виждала този учебник и не аз повдигнах въпроса.

# 46
Друг смешен вопъл ми е този за Човек и общество предмета. Реално погледнато децата 3 години учат едно и също, с леки разширения. Ама много леки. 3 и 4 клас предметът ЧО е като материал еднакъв, в 5 клас малко разширяват и допълват. Е извинете, ама за 3 години повтаряне на едно и също и тъпунгерите го научават, но родителите не спират да мрънкат колко било трудно. Нищо трудно няма, иска се просто да си прочетеш урока. За тези, които не се справят с едно прочитане-имат 3 години на разположение, егати. Tired Толкова пък да не можеш да мотивираш детето си да прочете 5 пъти урока, вместо да се оправдава постоянно с какво ли не - и като му завъртят двойката-неразбран бил материала, учителката виновна и т.н.

# 47
  • нейде там, където ....
Друг смешен вопъл ми е този за Човек и общество предмета. Реално погледнато децата 3 години учат едно и също, с леки разширения. Ама много леки. 3 и 4 клас предметът ЧО е като материал еднакъв, в 5 клас малко разширяват и допълват. Е извинете, ама за 3 години повтаряне на едно и също и тъпунгерите го научават, но родителите не спират да мрънкат колко било трудно. Нищо трудно няма, иска се просто да си прочетеш урока. За тези, които не се справят с едно прочитане-имат 3 години на разположение, егати. Tired Толкова пък да не можеш да мотивираш детето си да прочете 5 пъти урока, вместо да се оправдава постоянно с какво ли не - и като му завъртят двойката-неразбран бил материала, учителката виновна и т.н.

Конкретно по ЧО не са трудни уроците, а ... не съвсем верни. Няма и голяма връзка между тях, насипани неща, които да се наизустят. След три годишно повтаряне на едно и също може само да се намрази един предмет.

# 48
  • sofia
По ЧО не са трудни уроците. Просто уроците са съставени от изречения, които нямат връзка по между си и трудно би се схванало какво иска да каже автора. Това специално за учебниците на Просвета за 3 и 4 клас.
Вече в 5 клас ползва учебника на Анубис. Много по-прилично, като разказ са уроците и носят достатъчно информация, която не е разпокъсана и може да бъде разбрана и осмислена.

Общи условия

Активация на акаунт