МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 596
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 46 974
Мерси, видях че са две, просто май предпочитам тази с маята, не знам защо ми се вижда.... по-стандартната, може и да греша. 1 и половина ми е достатъчно като ориентир,  ще й намеря така програма - благодаря ти още веднъж Simple Smile

SvetlaK - ще се радвам ако можеш да споделиш и твоята рецепта, когато имаш време, изобщо не ми е спешно Simple Smile

Mунчо - при мен на програмата за основния хляб е 4 часа независимо от  големината на хляба, както и при светла и  средна коричка, когато преместя на най-препечено става 4 часа и 5 мин.

# 271
  • София
  • Мнения: 10 648
Знам, че по правило бъркалките се вадят преди последното втасване, могат ли по-рано да се махнат?

При добавяне на ръжено брашно - много повече се сгъстява тестото - и при вас ли е така?
Някой прави ли с 100% ръжено?

# 272
  • Мнения: 1 342
Аз си пека с тях.

# 273
  • София
  • Мнения: 46 974
Аз си пека с бъркалките, преди последното втасване ще има едно бъркане, няма как да му махнеш бъркалката преди това.
Правила съм 100% ръжено - да.
И да ръжения хлюб не е така бухнал и въздушен.

# 274
  • Мнения: 3 020

Какво стана с твоите бъркалки и казанче? Успя ли да ги смениш?

# 275
  • Мнения: 413
Здравейте и от мен , чета ви редовно и най-накрая и аз се сдобих с една пекарна. Не съм писала във темата защото нямаше какво да споделя.В неделя си купих машина на Тефал , но май съм уцелила леко дефектна -немога да си извадя контейнерчето-в книжката пише да се хване за дръжката да се завърти и извади-да ама нестава.По никакъв начин . Някой имал  ли е подобен проблем, многооо ще съм благодарна ако ми помогнете
да не би да трябва първо да се натисне контейнера надолу и след това да се върти  newsm78
И аз съм притежател на Тефал от миналия понеделник с подарък нож Тефал / страшен е / , контейнера се вади със завъртане обратно на часовниковата стрелка леко , колкото 3-4 минути !

# 276
  • Мнения: 7 779
Знам, че по правило бъркалките се вадят преди последното втасване, могат ли по-рано да се махнат?

преди втасване имаш месене. като махнеш бъркалките няма да имаш месене. ако това те устройва може въобще да не се слагат бъркалки  Laughing

# 277
  • София
  • Мнения: 10 648
Знам, че по правило бъркалките се вадят преди последното втасване, могат ли по-рано да се махнат?

преди втасване имаш месене. като махнеш бъркалките няма да имаш месене. ако това те устройва може въобще да не се слагат бъркалки  Laughing

По принцип има три втасвания, но както и да е.
Не знам до колко е важно последното премесване от няколко оборота (във второто втасване)

Дали от Силверкрест ще ми кажат на коя минута за колко секунди се вкл/изкл реотана (температура) при различните втасвания?!
Засега разбрах, че паузата им не е 10мин, а 8мин...

Правя първия хляб с квас, но другия път ще пробвам различна стратегия.

# 278
  • Мнения: 7 779
не е важно според мен. 
все пак това е премесване , а не месене.

# 279
  • In the jungle out there..
  • Мнения: 1 264
Здравейте, мили хора. Имам следния въпрос: Искам да си омеся тесто тази вечер, пък да правя кифли утре сутринта. В кой момент е най-подходящо да пъхна тестото в хладилника? Въобще как се постъпва и има ли някакви тънкости? Програмата ми за тесто включва:12 мин месене, 10 мин втасване, 8 мин месене, 25 мин втасване, 45 мин втасване.

Благодаря предварително!

# 280
  • Мнения: 7 779
след месене го извади. леко омазни тестото , сложи го в плик или в някакъв съд и в хладилника. сутринта го вадиш , оставяш го да се аклиматизира и след това действаш. време за аклиматизация около 1-2 ч (зависи от стайната температура)

пп. ако мислиш ,че в хладилника ще превтаса може да го сложиш за 2-3 ч във фризера и след това го прехвърли в хладилника.

# 281
  • In the jungle out there..
  • Мнения: 1 264
Е то ако ще го чакам 1-2 часа, по-добре на сутринта да си го меся  Crazy

# 282
  • Мнения: 7 779
пиша ориентировъчно време. нито знам на каква температура ще бъде в хладилника , нито пък се знае каква е околната температура  newsm78

# 283
  • Мнения: 469
От три години пека хляб в моята хлебопекарна и за първи път имам такъв проблем.
При така наречена "памук погача" адаптирана за машината, коричката явно се е вдигнала, но 30 минути преди края е вдлъбната? В рецептата пишеше 1 пакетче френска мая, но ми се видя много и сложих две чаени лъжички. Дали това е причината?

# 284
  • гр.София
  • Мнения: 2 804
Е то ако ще го чакам 1-2 часа, по-добре на сутринта да си го меся  Crazy
нямаш ли отложен старт на програма месене? Ако имаш нагласяш и си готова с тестото  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт