МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 613
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
И аз месих два козунака със сметана- много ми харесаха и тестото стана без грешка. Ваничката обаче леко се е остъргала, вероятно от сухите плодове. Ми, няма да я сменям още, явно има на какво да се уча.

Рецепти за мекици:
Скрит текст:
3 яица
1 коф. кисело мляко с 2 ч.л. сода
1 ч.л. сол
800гр. брашно- След като се омеси е хубаво да се разточи с брашно и нареже на квадрати. Стават пухкави и не мазни мекици.

Тесто за мекици/питки/милинки и всякакви такива:
3 яйца
300мл. прясно мляко
1/2 кубче или 7гр. суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
3 с.л. олио
4 с.л. кис. мляко
500 гр. брашно(при мен отива около 800)- Това тесто не е нужно да се реже на форми, може направо да се къса с ръце.

# 256
  • София
Kъде се продават мерителни чаши (до 2-3лв)?

Към ползвателите на Силверкрест - с коя програма правите най-бърз хляб. Досега под 2.30 не съм пробвал (прог 3, ускорена, 1000г). Пека с почти изцяло с пълнозърнесто брашно, с мая, колкото е малката мярка (5г), но понякога отлагам печенето за другия ден, понеже нямам 2,5ч и отгоре време. newsm78

И каква е разликата в печенето при трите вида загар на кората (времетраенето е едно и също)?!

# 257
  • София
Kъде се продават мерителни чаши (до 2-3лв)?

Към ползвателите на Силверкрест - с коя програма правите най-бърз хляб. Досега под 2.30 не съм пробвал (прог 3, ускорена, 1000г). Пека с почти изцяло с пълнозърнесто брашно, с мая, колкото е малката мярка (5г), но понякога отлагам печенето за другия ден, понеже нямам 2,5ч и отгоре време. newsm78

И каква е разликата в печенето при трите вида загар на кората (времетраенето е едно и също)?!

Температурата на печене е различна при трите степени на коричката.
В "Джъмбо" на България има каквото ти дУша сАка Simple Smile!

# 258
  • София
Leaves - мерси, а на коя прогама е  добре да го меся, като за бял хляб ли?

# 259
Angel_dust,  имам машина от скоро и още не съм пробвала тези теста на нея, но мисля, че на програма "месене" ще стане. Първото няма нужда от втасване, но второто, ако ще го втасваш в машината, наблюдавай да не залепне за капака. Даже, може финалното втасване да го направиш в купа, от която ще ти е удобно да си късаш за мекиците. Прецени как ще ти е по- добре за работа. При мен се получават от първия път, така че и ти няма къде да сгрешиш.

# 260
  • София
Е тази мая за какво е ако няма да втасва. Аз за месене питах на коя програма, понеже имам доста, за пиците например е  с 2 кратки от по 10-тина мин втасвания, другите все са с по над час втасване. Не че на другите не мога да си извадя тестото преди  втасването просто... ама все си мисля, че това по магазините тесто си е с мая, та като че ли към втория вариант  клоня, но пък колко да втасва защото има от 1,10 до 2,40....

Ако някой друг също се  включи със съвет... никога не съм правила такова тесто, ама момчетата в къщи са си поръчали, но не с купешко Simple Smile

# 261
Здравейте и от мен , чета ви редовно и най-накрая и аз се сдобих с една пекарна. Не съм писала във темата защото нямаше какво да споделя.В неделя си купих машина на Тефал , но май съм уцелила леко дефектна -немога да си извадя контейнерчето-в книжката пише да се хване за дръжката да се завърти и извади-да ама нестава.По никакъв начин . Някой имал  ли е подобен проблем, многооо ще съм благодарна ако ми помогнете
да не би да трябва първо да се натисне контейнера надолу и след това да се върти  newsm78

# 262

Температурата на печене е различна при трите степени на коричката.
[/quote]
аз мисля ,че времето за печене е различно. не ми се вярва само с 1 датчик за температура и 1 реотан да има различни температури - за втасване и за трите вида на препичане.

# 263
  • София
Моята като я пусна на най-препечена коричка добавя едни 5 мин към програмата.

# 264
  • София
Моята добавя по 5 минути за всеки по-голям грамаж. Когато местя показалеца за коричката не се променя времетраенето. Между другото така е и при двете ми машини - Мидеа и Мулинекс Shocked!?

# 265
  • София
Не, за грамаж не прибавя моята.

# 266
  • София
Не, за грамаж не прибавя моята.

Специално пуснах сега дисплея, за да видя отново какво се променя:

Програма №4 - основна за хляб

750гр. - 2.52 часа

1000гр. - 2.57 часа      При преместване на  показалеца за вид на коричката - 0 реакция newsm78!

1500гр. - 3.02 часа

# 267
  • София
Може, може... разни марки, разни чешити.

# 268
Рецептите са две, извинявам се, ако не съм била ясна. Едната е само със сода като набухвател. На тази с маята, час и половина втасване ѝ стига.

# 269
  • Перник
Аз правя тесто за мекици по рецепта от една стара готварска книга. В момента не мога да цитирам точно рецептата, но е доста "богата" - с кисело и прясно мляко, яйце, олио. Става много хубаво. Пускам го на програмата за тесто на Силвъркрест, като не винаги я изчаквам да приключи - зависи колко е гладен дребния звяр  Wink

Общи условия

Активация на акаунт