Идеи за зеленчукова градина на балкона

• 101 736
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • München, Deutschland
Благодаря!  Hug

# 271
  • София
Здравейте отово.За колко време горе- долу се показва  засятия магданоз и рукола newsm78 .НИщо не се вижда в сандъчетата ми.
Преди малко си купих див лук.Досега четох че  се отглежда лесно и мисля да го засея в една саксийка на балкона.СЪщо така имам питане някой правили ли е опити за отглеждане на салтни сортове  в саксия?Грабнах  и едно пакетче салата микс четири сезона, но сега ми  се струва лоша идея и не мога дори да си представя отглеждане в саксиен вариант....НЯкакви съвети?

# 272
Какви домати отглеждате на балкона?Дали черитата са по-удачният вариант? От другите домати дали ще стане или е лоша идея? Едно момиче иска да гледа домати на балкона и се чудя какви семена да дам.

# 273
alys, лабрадора си израстна и роди в неголяма саксия - 6-7л, черито се държа перфектно в малко по-голям съд.
Всякакви други стават, но съда трябва да е нещо като тенекиена голяма кутия от сирене. И слагам колчета, и връзвам Simple Smile няма как...
Аз опитвам, но не стават особено голям плода, затруднявам се с торенето, защото доматите на балкона трябва да се хранят, не е като да са в земята Simple Smile Не ми раждат много, хващат болести, мъчат ме и ги мисля постоянно /е сега преди 3 дни посях семенца/, но разликата с купешките на вкус е огромна.
Миналата година освен чери и лабрадор имах някакво биволско сърце, сърцето на албенга и някакви от приятелка с неизвестно име от баща й. Тези порастнаха и родиха, освен тях бях хвърлила и някакви руски и американски семена - стебло имаше, но плод - НИКАКЪВ!
Това е моят балконски опит. Simple Smile

# 274
Миналото лято за пръв път гледах домати на терасата.Едните ги купих готов разсад(американски),другите си донесох семена от Бг(розов домат).Гледах ги в саксии по два стръка в саксия.Сложих им колчета,друго нищо не съм им правила.Само от време на време ги поливах.Цяло лято беряхме домати от тях.Нямаше никакви проблеми.Нито съм ги торила,нито съм ги подхранвала.

# 275
Аз горещо препоръчвам черитата по две причини. Раждат по много. Изключително лесни са за отглеждане и са по-устойчиви на болести.

# 276
Много ви благодаря за отговорите! Приготвих жълто крушовидно чери (много го харесвам), балконско чери Вилма, червено и оранжево чери, Лабрадор, Ръгби F1 и един червен детерминантен. Дано й се получат!

# 277
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много ви благодаря за отговорите! Приготвих жълто крушовидно чери (много го харесвам), балконско чери Вилма, червено и оранжево чери, Лабрадор, Ръгби F1 и един червен детерминантен. Дано й се получат!

Mr. Green балконът трябва да е около декар  Mr. Green

# 278
Grinning Добри, нека си избере. Майка й каза да дам повече семена.

# 279
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug оооо, аз не критикувах. Hug радвах се Hug

ясно е, че с такива количества или балконът трябва да е голям или меракът. ето това ме радва  Hug

# 280
По-добре късно, отколкото никога - най-после сколасах да започна да качвам фотосесията онлайн!
Салатка-загадка - продуктите за салатата, поръската и "оцетът" са домашно производство. Можете ли да разпознаете тревите? Simple Smile

Скрит текст:

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png тук може да се увеличава изображението

Наградата още не съм измислила Simple Smile
Жокер 1 - девет треволяка са, като един от тях е в 2 разновидности.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 17:14 от Lynda

# 281
  • Пазете Гор
Здравейте отово.За колко време горе- долу се показва  засятия магданоз и рукола newsm78 .НИщо не се вижда в сандъчетата ми....

Магданозът никне относително бавно - от 15 до 40 дни след засяване в зависимост от температурата. Правилото е: по-топло - по-бързо. Отглеждането на руколата е неизвестна за мен дейност.

# 282
Здравейте, много полезна тема! Тази година съм решила и аз да си отгледам някакви зеленчуци на балкона, само че ме притеснява това, че нямаме открит балкон. Остъклен е и особено лятото има ефект на оранжерия, става много задушно. Искам да питам има ли някой друг с опит при подобни условия? newsm78

# 283
  • München, Deutschland
Привет, привет и честита първа пролет!

Вчера се активизирах, че бях самичка вкъщи и насадих една дълга саксийка цветя. Купих си разсад от Лидл на някакво цвете с малки цветове, нямам идея какво е, но изглеждаше добре на снимката.  Laughing Освен това, седи от една седмица в хола и почти беше умряло снощи, а днес, след пресаждането, е живнало. Ура!  Mr. Green Останалите метнах в кръгла саксийка.

Пак в такава дълга саксийка пресадих и готови разсади на мащерка и обикновен магданоз. Да видим дали ще ги бъде тази година.

Посях семенца в специална пръст за покълване на:

- корнишони
- пак магданоз  Mr. Green
- копър
- тревичка за великден в почва. Предния път беше много рехава - тънка и дълга, за нищо не ставаше и я хвърлих, но беше на памуче.
- някакви други цветя, Tagetes, http://cvetq.info/news.php?extend.233.14

Някъде съм си загубила семенцата за черитата, ще трябва да си купя нови, а разсади за каквито и да било домати още няма - студено било, казаха в магазина.

Толкова за снощи. Останаха само домати и още някакви цветя или билки за последното сандъче, ще помисля. Но още няма нищо, така че ще трябва да почакам и без друго.

# 284
  • Варна
Здравейте, много полезна тема! Тази година съм решила и аз да си отгледам някакви зеленчуци на балкона, само че ме притеснява това, че нямаме открит балкон. Остъклен е и особено лятото има ефект на оранжерия, става много задушно. Искам да питам има ли някой друг с опит при подобни условия? newsm78
Това е много добър въпрос! Моята тераса също е остъклена. Не ме притеснява топлото, а това, че цветовете няма кой да ги опрашва?!?

Общи условия

Активация на акаунт