Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 834
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Трети,седми, единадесети клас -все тая. Екскурзии, зелени, бели училища,морета-цени като за световно. И аз много се дразня. Ама туроператорите си държат  цени и все по нагоре отиват. Есента за София -Банско- 1нощувка HB ,транспорт и застраховка-78 лв. Сега през пролетната ваканция -София В.Търново-Шумен -само 2 нощувки и транспорт, застраховка, без никаква храна-88 лв. Мисля че съм споделяла тук във форума , ама в темата за 1 клас как през 2014 г. в ДГ имахме еднодневна екскурзия до Вятърните мелници без храна за 33 лв. Разстоянието от входа на ДГ до този хидропарк е по-малко от 30 км.

# 421
Такива са цените, за съжаление. На туроператорите изобщо не им пука, че става въпрос за деца. Даже си мисля, че като е за деца, изкуствено надуват цените. Защото повечето родители, като им приплаче детето, че всичките му приятелчета ще ходят, че ще е страхотно и т.н., имат-нямат, намират възможност. Първия срок синът ми ходи с класа само за един ден на екскурзия на не повече от 30 км. Без храна в цената, с включена само една такса от 5 лв за музей. Не помня колко излезе, но си спомням, че изчислявахме с ММ-ами те с такси да бяха отишли, толкова щеше да им излезе. Пътуваха с голям автобус. Пресметнахме, че като се приспадне гориво, амортизация, и какво още беше там, оставаха общо за целия клас над 200 лв, за които не се разбра къде отидоха. Тази седмица имаха зелено училище за 4 дни, на което от нашия клас отидоха само 3 деца. Повечето не се престрашихме да си пуснем децата, все пак са само 1-ви клас. Искаха около 70 лв. Не знам много ли е, малко ли е....
danity_79, дунди е права-трябва да отидеш на зъболекар. Така като те чета, вероятно е невралгична болка и ще мине, но най-добре специалист да те погледне.
Шехина, бързо оздравяване на момченцето ти!

# 422
О,sad woman и ти ли си с първокласник Grinning?(вчера въобще не включих ,че 8 г. е 1 клас  Simple Smile) Нашето зелено струваше към 280-300 лв. за 5 дни/4 нощувки. При нас тези зелени училища се организират само през пролетната ваканция(с цел да не се губи учебно време) и ние ги пропускаме . Така беше и с батко му (същото училище) . Все пак наистина са много малки. Ние специално не можем да се изкъпем сами даже, остави че е злояд и ще гладува. Но екскурзиите няма как и ги посещаваме, те все още са само еднодневни и той се връща много впечатлен(и гладен Simple Smile.

# 423
  • Велико Търново
Такива са цените, за съжаление. На туроператорите изобщо не им пука, че става въпрос за деца. Даже си мисля, че като е за деца, изкуствено надуват цените.

Не е съвсем така. Причината е, че в цените са калкулирани и придружаващите лица. Има си изсквания за брой придружители - учители, медицински лица, в зависимост от общата бройка на децата. Те пътуват безплатно, но цената за тях се разпределя между реално плащащите - децата. Затова винаги цените за детски екскурзии, лагери, зелени училища ни идва по-висока отколкото ни се струва.

# 424
При нас нищо не организират, само една екскурзия  май месец  за 15лв до Ловеч.  Много  са им, но хайде. На зелено училище  не бих я пуснала.

# 425
  • Ямбол
То аз съм склонна да ги дам заради детето и емоцията която ще е там, но мъж ми е толкова възмутен че не иска и да чуе, него как ще навия не знам...
още ме боли ...дали да не изчакам и утре ако пак ме боли тогава да отивам на зъболекар, хич не ми се ходиииии...аз по принцип рядко ходя на дентист, не заради друго а защото наистина нямам развалени зъби, до тук само две пломби в устата ми и едната е от основното училище преди 25год.  Crazy

# 426
При нас нищо не организират, само една екскурзия  май месец  за 15лв до Ловеч.  Много  са им, но хайде. На зелено училище  не бих я пуснала.

О,  с тези 15 лв. ме върна в далечната 2004 г. когато първата екскурзия на баткото беше 14 лв. до Панагюрище. Сега такива цени няма при нас. Еднодневните са в порядъка 26-30 лв.

# 427
Ние специално не можем да се изкъпем сами даже, остави че е злояд и ще гладува.

И моят човек е така с къпането и храненето. Ще се понамокри оттук-оттам и ще се таксува за изкъпан. Отделно дето няма да може да си нагласи водата  Laughing За храненето пък сме пълна скръб, та освен мръсен ще е и гладен  Joy Това са ми основните притеснения да го пусна на зелено училище, естествено, освен финансовата страна. Изобщо пък не се бях замислила за разноските на преподавателите и медицинските лица, че се разпределят между децата.
danity_79, вземи поне нещо болкоуспокояващо, да не се мъчиш. Ако и утре си така, отивай на лекар, да не стане по-лошо

# 428
  • Пловдив
съвсем не по темата, но в духа на последните коментари, да се изкажа и аз Mr. Green
Едно време като бях ученичка аз, нашите никъде на екскурзия не ме пускаха, ако е с преспиване - голяма драма ми беше Sad На еднодневните, когато имаше, защото по принцип ги организираха с нощувки, не са ме спирали, но емоцията от това, да спиш с приятелите в една стая е друга... Изпитах я чак в първи курс Embarassed Не знам защо така се получи - не сме били зле финансово...може би заради това, че си бях доооста палава newsm78 ...както и да е де, мисълта ми беше, че съм се зарекли, живот и здраве, моите деца да не ги спирам от екскурзии, ако имат желание, разбира се Simple Smile

Аз пак съм наряд и сега съм в заслужена почивка до 18:30, че от сутринта ни се разказа играта ooooh! Whistling  Утре като сдам, ще бързам към къщи, че трябва да се понаглася, че и децата тъй, защото записах семейна фотосесия Mr. Green
След това ще ги слагам, да спят и трябва да стегна багажа, че ще забегнем малко на хижа - новоизлюпените сержанти в поделението решили да черпят Mr. Green ...Ние мислехме, да останем с децата и събота срещу неделя, но цената на нощувка ми идва too much - 25лв на възрастен и 15лв на дете, независимо от възрастта... Ми "мерси" съм - 80лв за една нощувка няма пък да им дам Crossing Arms

И в тоя ред на мисли - децата порастнаха достатъчно, времето се затопли... Родните пътища ни зоват  Mr. Green Някой ако има координати на хижи/вили/хотели, на приемливи цени и интересни места - да драсне едно ЛС Mr. Green Решили сме, да кръстосваме България, за да им покажем красотите на нашата природа, така че няма значение дестинацията Heart Eyes

# 429
  • София
ДАНИТИ, отивай на лекар. Възможно е да е възпаление на нерва. За това съдя от твоите думи: От снощиме боли зъб. Вечер започват пулпитните болки. Обикновено болката отива към ухото, слепоочието, та достига чак до рамото.Боли те и горе, и долу, защото болката ирадира. Не чакай утре. Ако днес сложат арсен, ще трябва да се свали в събота ( все може да има дежурен стоматолог някъде ) Ако отидеш утре, ще трябва да търсиш в неделя къде да ти го свалят. Реши си сама, но едва ли ти се иска да изкараш още една или повече кошмарни нощи.
На тръстиката съм, пиша докато една пациентка се лекува на електрическия стол-правя ѝ йонофореза с вит.С . лекуваме възпалени венци.
Пиши как се развиват нещата. Чакам.

# 430
Добро утро прекрасни момичета, в прекрасното пролетно утро.

ТРИКСИ - ето още една мацка от региона.  Ще дойдеш ли на среща Simple Smile?                Много бих искала но съм отпуск и свеки ми е на гости.Идва от Плевен и няма как трябва да я посрещне снахата😒☺

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 18:39 от TRIKSI

# 431
Момичета, здравейте и от мен. Мн бързо прелитам от тук, само за да кажа , че и аз ще пропусна срещата, този път ( за съжаление) но сме в процес на раздаване на поканите и уикенда, ще сме в провинцията за да си уважим и гостите от там. Някой беше питал за близнаците- изписаха ги, растат и докарват родителите си до голям стрес и редовно недоспиване Simple Smile но това е в реда на нещата, ще се наспят когато дребосъците започнат да ходят на училище  Joy Joy

# 432
  • София
Озъбих, колкото можах, tooth Smile седнах за малко да ви нагледам и после у дома.
Като гледам, за среща май не останаха хора.
КАТИВИТА, какво ще кажеш?
ПАТЕНЦЕ, извинено си. Simple Smile Толкова е приятно да разнасяш покани на близки и приятели.
ТРИКСИ и на теб извинено отсъствие. Simple Smile Посрещай свеки, вози я в тиган, доволна да остане. Wink
МЪНИЧЕ, ела на нашата вила в Брезнишко, безплатно ще те приема.  Simple Smile Стой колкото си искаш.
SAD_WOMAN, разсейвали сте се в Копривщица и затова няма блага вест. Я да се концентрирате. А с ремонта до къде стигнахте?
ДАНИТИ, отиде ли на доктор?
ТОНИТА  bouquet
СТЕФИ, вие как сте? Hug
ЦВЕТЕ ОТ ЛУНАТА Hug
СГГ, слушат ли учениците? Simple Smile
ШЕХИНА, дано бързо оздравее баткото, да не се разболява малкото, ти да припкаш и да ги гледаш. а татко ви да служи и да ни пази. Такава е нашата женска орисия, дето сме се врекли на мъжете с пагони. Аз не се оплаквам, но цивилните никога не могат да ни разберат.  Не съжалявай , че не можеш да дойдеш на срещата. Виж как се получи. Нищо, ще насрочим друга дата Simple Smile
Не Патенцето, а едно друго момиче стана леля. Сетих се I.O.G.I.
Какво ли правят ЕСТЕЛИТА, СИМПАТЮХЧЕТО, РАДИНКА, ДАФИНОВОТО ЛИСТЧЕ, Пропускам навярно някои момичета, ама бабешки акъл. Толкова си мога.
Хайде, кажи речи спретнах вечерната проверка. Напускам тръстиката, отивам си при момчето wavey

# 433
  • Разпиляна във въображението
При Вики също не се говори за Зелено училище. Ще ходят за един ден до Габрово и Етъра.

# 434
Добро утро, момичета!
Днес изгревът е мног красив, дано сте го видели. Ако не сте, може да опитате друг ден. Аз обичам да му се наслаждавам сутрин.
ФЛО, благодаря ти, че мислиш за всички нас. Искаше ми се и аз да стана столичанка, пък макар и за един ден, но трябва да се садят картофи и други такива неща. yesА не искам да оставям моите тинейджъри сами.  newsm78
Ние имаме карта за Созопол. Още не сме я платили, но има време все още.
Усмихнат ден от мен и умната!!!!

Общи условия

Активация на акаунт