"С Русия в сърцето"- форум за Къванч Татлъту и др. актьори-Тема 3, Сезон 2

• 87 091
  • 732
  •   1
Отговори
# 630

...затова сложиха  в устата му думи, нетипични за   офицерите, които по-правило са по-лаконични и семпли в изказа си...
Има известно развитие при фенките на ВНЛ-то...обичал Шура, но не достатъчно... Joy

Писах, писах и поста ми изчезна... Cry
Мда, и един офицер без думи и без красиви фрази ще се бори за любовта на своята любима винаги...Вместо да се чувства виновен обект на чувствата й...и да я щади кръшкайки.
Начетох се на велики мисли, притчи...  ooooh! ooooh! ooooh!
А романтиците виждат чашата винаги наполовина пълна, както е и в темите за Къванч.
С трети прочит на филма, може и да се чудят след време какво са гледали...
Както казваше една потребителка  bouquet- Добре, че Дафне не пише вече в темата, че щеше да ни натрие носа с право... Laughing

# 631
Чешме - Кейптаун...започна обещаното околосветско пътешествие от Южна Африка..там сега била зима...водата 12-13 градуса, ветрове и дъждове от Атлантика....Значи няма да се плажува, може да са отишли за сафари с лъвове...башак ще ни информира надлежно... Simple Smile

За снощната серия, обяснението на Петро ми се стори най-интересно...аз лично не вярвам в чувствата му към Шура, особено това...обичам те от първия момент в който те видях ми прозвуча неискрено ...за него е нетипична такава спонтанност,  обикновено  контролира, прикрива чувствата си...но при вида на разбитата Шура сякаш я съжали безкрайно, искаше да й вдъхне нещо подобно на надежда, кураж, достойнство...има живот и без Курт, има хора, които наистина я обичат и винаги ще са до нея...
Добро утро и хубав ден, дами...

# 632
Много са ядосани дружките на Къванч...Ето такава жена искат до него, а не оня крокодил...

Ще си намерят други любимци, не заслужава техните преживявания, паднал им е в очите... Joy
Има малка надежда, че това пътуване ще е прощалното турне на Башак... Joy Joy Joy

# 633
Здравейте момичета,

написах една статия за сериала и ще се радвам да чуя какво мислите. Също така ще съм ви благодарна ако споделите идеи с какво мога да я допълня за да стане по-интересна - нещо любопитно около сериала което съм пропуснала? - http://tvnovini.com/s-rusiq-v-surceto/

Смятам че сериала заслужава да бъде описан подобаващо, затова оценявам всякаква подкрепа.

Поздравявам ви и с една снимка на Къванч  Stuck Out Tongue

Мерсии

# 634
Здравейте момичета,

написах една статия за сериала и ще се радвам да чуя какво мислите. Също така ще съм ви благодарна ако споделите идеи с какво мога да я допълня за да стане по-интересна - нещо любопитно около сериала което съм пропуснала? - http://tvnovini.com/s-rusiq-v-surceto/

твърде много граматически ...или просто от невежество грешки има в текста

а е възможно авторката и нещо 'латино' да е гледала, щом пише за 'Педро', вместо за Петро  Wink Laughing

# 635
  • по пътя
А това Петро е толкова глупаво, името е руско и е Пъотр,от къде го измислиха тоя Петро ooooh!

# 636
Здравейте момичета,

написах една статия за сериала и ще се радвам да чуя какво мислите.
Според мен има фактически грешки:
1.Сеит не е турчин, а кримски татар
2.Писа се, че хонорара на Къванч е 65 х.лири
3.Пред турската публика нямаше успех и затова беше спрян. Пише се за голям успех в САЩ, сред испаноговорящата публика.
3.Младата вдовица е Айше, не Али
Имаше пикантерии по време на излъчването. Капризи на Фахрието, конкуренция с Фара коя е по талантлива, по-късно извинения и опровержения
Статията може да бъде допълнена с повече инфо за мястото на снимките в СП и изграждането на цял квартал, подобен на Пера от онова време, където се развива действието в Истанбул
От нехаресващите сериала съм. Simple Smile

# 637
Здравейте,

благодаря ви за коментарите. Ще проверя информацията и ще обновя статията.

Цитат
Писа се, че хонорара на Къванч е 65 х.лири
- а колко е?

Поздрави

# 638
А това Петро е толкова глупаво, името е руско и е Пъотр,от къде го измислиха тоя Петро ooooh!
То при дублажа не се забелязва, но на Шура и казват Щюра... Simple Smile

# 639
Здравейте,

благодаря ви за коментарите. Ще проверя информацията и ще обновя статията.

Цитат
Писа се, че хонорара на Къванч е 65 х.лири
- а колко е?

Поздрави
Според техните вестници - 65 х. лири, ама доколко е вярно не знам...Жените - 25 хиляди лири на серия. По-късно намалени, заради ниския рейтинг...

# 640
  • ... да усещаш мириса на море ...

"бестселър на Нермиз Безмен" - името на авторката е Нермин Безмен

"Партнира му Фарах Зейнеп Абдуллах" - името на актрисата се произнася Фара Зейнеп Абдула

"Сеит Еминов (Къванч Татлъту) е образ на идеализиран етнически турчин, живеещ със семейството си в Крим – известен с успехите си в армията на цар Николай II. . Мечтата му е да достигне до заветния пост на офицер" - той/те са кримски татари, които се смятат за турски етнос и Еминов вече е офицер

"В ролята на „лошия” влиза Педро" - Петро/Пётр

"като само за Къванч е предвиден хонорар от 260 000 турски лири на епизод" - не е на епизод, а е на месец, на епизод се пада 65 хил лири Kurt Seyit ve Şura’da rekor ücret

"защитавайки младата вдовица Али" - Айше

"двете сестри Шура и Нина да се срещнат" - Шура и Тина (Валентина)

"Тугче Карабачак" - Тууче Карабаджак (Tuğçe Karabacak)

"Ушан Чакър" - Усхан Чакър (Ushan Çakır)

"Фахрийе Евджан" - Фахрие Евджен(Fahriye Evcen)

"Дцем Бендер" - Джем Бендер (Cem Bender)
 Peace

пп Демет Йоздемир (Demet Özdemir), която играе ролята на Алина «Алья» Соколова е с български произход ... Kim Kimdir Demet Özdemir?

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 21:20 от tara_lezhka

# 641
  • ... да усещаш мириса на море ...

Ами то и Татяна е Татя....  Wink

Оправдано е турците да не могат да произнасят руските имена, но нашия дублаж? Мен лично много ме дразни ударението в П(е)тро, а не Петр(о). Много бързо забравихме руския...

# 642
Почнаха фоторепортажите от ЮАР...Догодина маршрутът е Латинска Америка...не разбирам обаче защо една знаменитост като Къванч не се покрие по време на ваканцията....прави са хейтърите,   че  физиономиите на отегчение и досада от преследващите  го журналисти, оплакванията, че няма личен живот са поза и ПР...при завръщането му въпросите са неизбежни  - видял ли е жив лъв, качвал ли се е на слон...

Башак 2013, ЮАР...защо стои на брега, а не е в морето  за да я изяде  акулата... Joy

# 643
Здравейте момичета,
Смятам че сериала заслужава да бъде описан подобаващо, затова оценявам всякаква подкрепа.

Привет на компанията...  bouquet
Радвам се, че сте се разписали сериозно днес в темата. Hug Имало и скрити фенове, хубаво е... Party
aria88, приветствам идеята за подобен материал. В резюме да кажа и аз:
Скрит текст:
1. Събитията се развиват в днешен Санкт Петербург, но по време на събитието, преди 100 години, е бил Петроград;
2. Би могла да посочиш местата на снимки в Петроград- Невски проспект, Мраморния дворец, Петербургския исторически музей, театър Пушкин...;
3.Екипът е работил с руски историци и военни консултанти;
4. Седа Гювен е в ролята на Валентина/ Тина Верженская- много важна роля;
5.
Цитат
Хилял Сарал – майстор на турските сапунки, в лицето на култовите „Забраненият плод„, „Север, юг“
- нелепо е да се наричат "лица" сериалите!
6.Сеит Еминов е кримски татарин, етнически турчин;
7.Истанбул, не Истамбул;
8.
Цитат
Сеит Еминов (Къванч Татлъту) е образ на идеализиран етнически турчин, живеещ със семейството си в Крим
, Сеит не живее в Крим, семейството му е там, той само им гостува;
9.Петро е граф Пьотр Борински;
10.
Цитат
за Къванч е предвиден хонорар от 260 000 турски лири на епизод
на месец е;
11.Сестрата на Шура- Нина, има незначителна роля. Объркана е с Валентина (Седа Гювен);
12.Дцем Бендер е Джем Бендер;
13.Сериалът няма общо с романа на Нермин Безмен;
14.
Цитат
В центъра на тази заплетена история преди всичко стои любовта.
И традициите в семейството на Сеит Еминов; революцията в Русия и Турция.
15. Младата вдовица е Айше, както са писали колежките.[/b]

Та казвате Къванч бил по следите на екс съпруга Орен? newsm78 Резил  smile3555 smile3555 smile3555

# 644
6.Сеит Еминов е кримски татарин, етнически турчин;

според мен героят на Къванч не е турчин,а етнически татарин, но турцизиран...В миналата тема имаше много инфо за кримските татари...във вените им тече кръвта на прабългари, монголи, кумани, дори италианци, в крим е имало генуезки колонии...Били  както васали на султана, като други балкански народи, така и част от имперска Русия...в началото на 20 век  започва  турцизация на татарите, искали политическа независимост , Турция им обещава подкрепа, така попадат под нейно влияние.. ... Няколко пъти Курт се нарича турчин, дори смешно.. как тогава един турчин ще се отзове толкова близо да руския цар, ще е приет от руската аристокрация , като Русия и Турция са били в постоянна война за Крим...най-вероятно Нермин е измислила руския период от живота на нейния дядо...или Курт просто е  предател на царя и татарската си идентичност, като се нарича турчин...... в този случай,  исторически вярно  да казва ''аз съм османлия'', вместо  аз съм турчин, По време на събитията от нашия филм не е съществувала  Турция и турци. Имало е Османска империя и османлии....
Или само правят четки на официалните власти...Ердоган  припознава татарите за турци, както между впрочем и други етноси на Балканите...

Общи условия

Активация на акаунт