Искам да кажа ... (30)_30.03-05.04

• 48 893
  • 1 255
  •   1
Отговори
# 90
Това е един от плюсовете на социалистическото общество - че имаше адекватна грижа за родилките и бебетата. Сега ако има някоя добра душа в родилното, ще те подкрепи, а домашните посещения на педиатърката са еднократно отбиване на номер, понякога не си вдига и телефона когато имаш нужда от нея.

Много адекватни, няма що. Една едра Гертруда идва у вас, почва да съблича бебето с грубите си ръце, докато то се къса от рев и да нарежда на майката как да кърми през 3 часа, да захрани на 2 месеца със сок и подобни тъпотии.
За какво му е на бебе посещение от лекар не мога да разбера, малкият ми син изобщо не е имал домашни посещения. Как ли пък няма да пусна лекарката у нас, да ми обяснява с менторски тон неща, които или много добре знам или намирам за глупави и няма да изпълня, как се гледат бебета знам много добре.
Заведох го за първи път на преглед, когато беше на 1 месец и лепна някакъв вирус от баткото. Тогава ползвах случая да го запиша при педиатъра, който бях избрала. Той беше много възмутен как може това бебе да не го е виждал лекар. И какво щеше да стане ако го беше видял лекар след изписването? Нали в болницата са го преглеждали и щом са ни изписали, значи всичко е наред.

# 91
  • югозапад, под "Марков камък"
Бърди, честито!
Успешна седмица на всички. Аз днес ще водя щерката на зъболекар. За първи път ще й работят по зъбите и съм под напрежение. Но поне има само три дни до ваканцията!

# 92

Стискам ти палци. Сигурно всичко ще е наред щом детето е ученик. Вече е голямо и разбира.
 Голямата си дъщеря  водих на 4 годишна възраст на зъболекар и аз, зъболекаря и сестрата положихме нечовешки усилия да я накараме да си отвори устата и да я държи отворена. Накрая я отвори един сантиметър и това беше. Тръгнахме си без лечение с успокоението, че това са млечни зъби..

Сега малката изобщо не я водя, щото ако трябва да и бръкнат в устата с инструмент ще се наложи да я упоят. Млечните зъби сме ги прежалили.

# 93
  • Пловдив
За зъболекар аз подкупвам. Върви средно с по едно лего от "хиро фактори". Това когато трябва да се прави нещо, обикновеното отваряне за преглед върви по една почерпка с пица и сок.

# 94
Добро утро, слънчево и ясно е, но сигурно пак студено, още не съм се показвала.
Искам и аз, като Янтра да си остана в къщи, ама няма. И от разходка в парка с Жаки не се бих се разсърдила, абе всичко само да не е работа. Не обичам и това си е:)
Започнах диета, отсега съм гладна, само от мисълта, че ще си налагам ограничения.
Бърди и Алечка, честити ви повишения!

# 95
  • София
Добро утро а всички.Радвам се за Бърди и Алечка поздрави момичета,все така успехи на вас и на другите,които имат мегдан за еазвитие,а и желание де.МОят мъж е болен,кашля,антибиотик пие гадост.Имаме проблем с гражданската на мотора,трябва номера да сменяме абе глупости на търкалета.Днес поне почивам. Laughing

# 96
Много са ви хубави новите премени на всички. Одри  Heart Eyes (много я харесвам и аз).

Моят син е ваканция вече. Гледат се с баща му, в сряда заминават за седмица. Аз ще съм рахат една седмица без дете. Четири почивни дни има при нас (петък-понеделник), не съм измислила изобщо какво ще правя. Напоследък съм станала някак по-активна сякаш. Преди можех да си мързелувам в продължение на няколко дни и ми беше перфектно, вкъщи, спане до късно, цял ден по пижама, пред телевизора или с книжка (типично за един телец). Сега ми става скучно, още на втория ден не ме свърта на едно място (викам си, от асцендента близнаци ще да е). Да ви кажа, по-лесно е да си мързелив телец отколкото активен близнак.

Аз спах цял уикенд. В петък и събота сутринта се катерихме по планините. Не можах изобщо да се наспя в петък, но не ми се беше случвало до сега да имам нужда от два дни сън за компенсация на една безсънна нощ. Беше ми страшно отпуснато през цялото време, все едно грам мускул нямам. Смяната на времето, ако не бях прочела тук, хич нямаше и да я забележа. Чак се учудвам, че на толкова хора им влияе толкова много час разлика.

Честито повишение на Бърди и Алечка. Искам и аз.

Жаки, пиши как вървят нещата с Мими. Не за сеира, ами да се знае. Мен от сега ме плаши този период (понеже момчето ми е кротко и добро, та няма да съм подготвена изобщо ако изтрещи), та всеки опит би ми бил полезен.

# 97
  • югозапад, под "Марков камък"
Млечно зъбче е. Не съм я подкупвала, защото тя не знае какво да очаква  WinkХодила е на зъболекар само за зъбен статус и всичко беше Ок. В събота случайно видях , че на зъба има черна точица и предполагам, че е кариес. Дано мине добре, че аз каква съм паника...

# 98
Добро утро!

Излюпих се най-сетне. Чакам си първата доза еспресо за деня.

Бърди, честито повишение и от мен!

Първоаприлски шеги не съм правила сигурно от ученическите ми години. Като се замисля може и да излъжа някого на 1-ви. Винаги ми се връзваха на измислиците.

# 99
Лили, беж в темата за Мастър шеф.
Твоята приятелка те търси  Laughing
Ръфна Дарин вече.

Между другото правих прословутите яйця бенедикт. Нищо особено, но успях да омажа цялата посуда, която притежавам. А сос холандез изобщо не ми допада. Тежък и неприятен на вкус.
Ще се придържам към американската закуска - по ни е вкусна на всички вкъщи, но пък много калорична  Crazy

Довечера ще имаме извънредна родителска среща. Този път ще се срамувам яко. В петък голямата се прибра със забележка, че е използвала телефон в час. Тъкмо си мислех, че решихме единия проблем и вземе та направи нова магария.
Два дена решава задачи без почивка  Crossing Arms
При следваща издънка съм ѝ казала, че получава нокия с копчета. Явно е голям срам, че чак ѝ се насълзиха очите като я заплаших.

# 100
Флорче, аз писах вчера, добре е Мими, учи си, аз помагам. Не си коментира наказанието, не си иска телефона, чак се очудвам. Дори поиска да чете книга, преди все с тоя тъп телефон се занимаваше.
Подготвихме се по физика, лично я препитвах, всичко знае, утре ще стане по желание и ще се справи, само да не спече. А днес по химия ще я изпитват. Можело и да учи значи, а не да блее.

# 101
  • дядовата ръкавичка
Никитка, само гледай детето да не усети, че си паника, да не му предадеш своите страхове.

Моите са железни при посещенията си на лекар и зъболекар.  

И какво щеше да стане ако го беше видял лекар след изписването? Нали в болницата са го преглеждали и щом са ни изписали, значи всичко е наред.
.
Абе, не е точно така или поне в моя случай не беше. При първото посещение ЛЛ препоръча незабавно да отидем на ортопед, освен това установи, че щерката е със счупена ключица при раждането. Нищо от това не ми бяха казали в болницата.

# 102
Флорче, аз писах вчера, добре е Мими, учи си, аз помагам. Не си коментира наказанието, не си иска телефона, чак се очудвам. Дори поиска да чете книга, преди все с тоя тъп телефон се занимаваше.
Подготвихме се по физика, лично я препитвах, всичко знае, утре ще стане по желание и ще се справи, само да не спече. А днес по химия ще я изпитват. Можело и да учи значи, а не да блее.

Оле, извинявай, пропуснала съм. Радвам се, че вървят на добре нещата.

# 103
  • Пловдив
При следваща издънка съм ѝ казала, че получава нокия с копчета. Явно е голям срам, че чак ѝ се насълзиха очите като я заплаших.
Такова.... сим картите на смартфоните не пасват на нокия с копчета. Laughing Laughing Laughing Laughing

# 104
  • Лутаща се
Искам да кажа, че........пак имам криза.
От операцията ми минаха 4 години. Чувствах се перфектно. Но ето че преди месец ме преряза и вчера пак.
В ужас съм да не се повтори.

Общи условия

Активация на акаунт