Отговори
# 45
Бий му шута и си кандидатствай сама за субсидии. Щом нямате брак и градините са на баща ти - "съпругът" няма работа с вас. Ако и не си край него, няма да може да командори и тормози нито теб, нито децата ти.
А, да. Не знам синове или дъщери имаш, но си помисли - искаш ли син да стане като този баща, или дъщеря като такава майка. Такъв "прекрасен" пример им давате...

# 46
Момиче,ти родители нямаш ли?....Къде ти е себеуважението?
Ако си била без баща(но сега прочетох,че имаш такъв)такива хора на  подсъзнателно ниво си търсят по-силна и авторитарна личност ,за да ги защитава и те да се подчиняват.

Още като ученичка на 17г тоя батко-на 25г.ти е завъртял главата и те е подчинил на своите си интереси и разбирания,контролира и притежава всичко,каквото имате и вие не сте равнопоставени партньори.Не напразно нямате и брак...А те е вързал с 3 деца.И ти си се примирявала-в името на ...един мираж-любовта.Но тук няма нито обич,нито уважение,нито доверие.

Преди мен са ти дали доста съвети,какво да правиш.Няма да се повтарям...
Иначе бих казала,че кой каквото сам си направи -никой не може да му го направи.

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 18:58 от zhani

# 47
Виж червено,
Градините няма как да станат на мое име, На твое име - най-добре да ти прехвърлят собствеността. Но е достатъчно да сключиш договор за аренда за 10 години. И в двата случая - плодовете (добивите) са за тебе. Дори и да имате брак (а вие нямате), съпругът няма право на тези добиви.
но имаме едни такива планове да кандидатсвам аз ,че той навърши 40г. тази година. Е, това е класика при младите фермерки - МъжО не може да вземе субсидията и пише жената.
Малко офф-топик, но "преизпълняваме" изискванията за жени - млади фермерки.  hahaha

Това до някъде ме кара да поизчакам,защото ако одобрят проекта,ще ми преведат една много добра сума и то ще бъде в моя сметка.
А с тези пари ще мога да разширя овощната градина,която има баща ми и така да се опитам да се откопча от него. Неговите планове са други,но парите този път ще са при мен.... Задължително на твое име. Щом е минал 40-ка, ако му ги прехвърлиш - нарушаваш правилата и може да се наложи да връщаш с лихвите.
 Стискам палци да успееш.

Момиче,ти родители нямаш ли?....Къде ти е себеуважението?
Ох, и аз това се питам - защо женските родители гледат, но не защитават децата си.

# 48
Имам родители,но те някак си се примириха със ситуацията. Няма как да ми помогнат и финансово,може би затова се "натисках" толкова години. Когато няма кой да те подкрепи е трудно...и приятелки нямам,защото той не е от най доволните ,когато се мотая някъде си, дори и с децата да съм,защото той само работел,а аз съм се чудела къде да отида. И така в годините спрях да излизам и да ходя по кафета и нормално да ме позабравят приятелките...
 Градините ,с които се занимаваме в момента и двамата са си негови, но са още млади фиданки и пари само се вкарват,добив няма.А баща ми има малко засята земя и с нея смятам да кандидатствам.
Силно се надявам да ми одобрят проекта и да се заема с нещо мое.Не искам да източвам парите на фонда и да не си изпълня бизнес плана,искам всичко да се инвестира за в бъдеще..

# 49
Имам родители,но те някак си се примириха със ситуацията. Няма как да ми помогнат и финансово,може би затова се "натисках" толкова години. Когато няма кой да те подкрепи е трудно...и приятелки нямам,защото той не е от най доволните ,когато се мотая някъде си, дори и с децата да съм,защото той само работел,а аз съм се чудела къде да отида. И така в годините спрях да излизам и да ходя по кафета и нормално да ме позабравят приятелките...
 Градините ,с които се занимаваме в момента и двамата са си негови, но са още млади фиданки и пари само се вкарват,добив няма.А баща ми има малко засята земя и с нея смятам да кандидатствам.
Силно се надявам да ми одобрят проекта и да се заема с нещо мое.Не искам да източвам парите на фонда и да не си изпълня бизнес плана,искам всичко да се инвестира за в бъдеще..

За родителите: освен финансова помощ, има и морална. В някои случаи групов семеен съвет (родителите на двамата) действа отрезвяващо на так'виз мъже - на тези, които държат на доброто обществено мнение. Но в други случаи може и да ги озлоби.
Да не спамим темата с проекта, но ми се струва, че не си съвсем наясно. Писах ти, че може да получиш безплатни добри консултации.
Успех!

# 50

Морална подкрепа от родителите ти/баща ти не мислиш ли ,че може да го стресне.
Една такава ситуация например...
Ти си отиваш с децата у вашите.... и той идва да ви прибира.Обаче баща ти като консервативен родител го хваща за яката и му казва-я седни тука да си поприказваме.И почва нещо от сорта-вие живеете вече 15 г без брак ,а имате 3  деца ,как я мислиш тая работа ,ами не може така,кви са тия коли,кви са тия мотори-те няма какво да облекат и да ядат и т.н. и т.н.След което му поставя условия,че ще се върнеш с децата при него,но при тия и тия условия(решавате предварително какви).....Той хъката-мъката ,ама аз толкова работя,аз това ,аз онова.Обаче баща ти-ами нали за тях работиш, или ми приемаш условията или няма да ги видиш,тука ще останат при мен и т.н.Това е.....И той да речем се съгласи с неговите условия и ги изпълни.Това на първо време.

А после ти вече като си стъпиш на краката и се почувстваш по-уверена и материално и морално да му биеш шута ,щото с такъв човек едва ли дълго може да се кара и да се чувстваш добре......

# 51
  • Сф
Да бе, това с родителите не го вярвам. Те досега щом не са се обадили, а и авторката от скоро явно се замисля, че нещо не е наред. Ето сега пише, че не излиза много и с приятелки и за това и държи сметка.  Shocked Пълен псих. тормоз е това нейното ! Просто трябва да спре да се страхува за каквото и да е- от него, от бъдещето, от фин. тревоги и т.н. и ще види нещата в истинските им цветове!

# 52
# 53
Ох, колко познато. Достатъчно съвети са ти дали. Според мен това с бащата няма да проработи, подобни типажи нямат респект от родители и разни други социални авторитети. Те са на първо и единствено място. Бягай и се надявай да те остави мирно и кротко, да не ти прави други проблеми.

# 54
Все съм чувала истории, но тази ме разби. Крадяла му парите, за да задоволи нуждите на децата. Абе що не ги пращате направо такива ненормалници при мен?  #2gunfire Ще разчиствам форума явно  Mr. Green
Гледай сега, както сама си го осъзнала, доста годинки си потърпяла. Годинки, в които си можела да изживееш живота си в истинският смисъл на думата, както млад човек бива да го живее, а не да мислиш за жълти стотинки. Мале и на теб как ме е яд. Що нямате акъл бе момичета?? Както и да е, минало... Вземи се в ръце, както аз се взех, когато бях във връзка, в която парите бяха на почит, а уважението нулево, когато давах цялата си заплата за сметки, а накрая нямах и два лева за кафе, защото бяха на мама парите от Италия...Сега зная какво е щастие, спокойствие, щастливо семейство, но с по ограничени средства. И ти ще се справиш, стига да решиш, че го искаш. Няма не мога!!! Махни се от този идиот/остава офертата за  #2gunfire #2gunfire  Mr. Green/ и си живей живота, защото годинките минават, а спомените, които си натрупала не са това, което би трябвало да бъдат. А и още няколко примера, които се сещам, за да се осъзнаеш: имах гадже, много стиснат, не, не беше оня с мама от Италия/мале, много гаджета съм имала бе Mr. Green/, инженер в АЕЦ, изкарва много добри пари. Гледам има сега дете и му взел детска количка, която аз за моето не бих взела никога, а нямам неговите доходи. И второ: шефовете ми имат много пари, а шефката ходи с дрехи от битака, за по 20 лв блузата... Пак яко проблеми за всеки лев...Сега жената е неизлечимо болна от нерви цял живот. Сама искам да си направиш изводите!!! Naughty

# 55
най добрия съвет си получила от маманет  smile3521

истината е , че в над 70 % от семействата в българия нещата стоят по този или подобен начин ..
дори и при мен нещата са по сходен начин .

ако не ти изнася това положение .. просто си осигури по добро , ... ако можеш .
защото от това, което си казала , да .. действително приноса ти в семейството е нищожен .

единственото което силно не одобрявам от негова страна е , че вместо да те мотивира да направиш нещо със себе си .. той те спира .. там за курсовете дето разправяш ..

но има едно условие .. тези курсове никога не са излишни , ама пък и да ходиш да учиш и да плащаш некви такси , които всъщност очакваш той да плати и накрая да не се реализираш в това .. некси се превръща в неоправдан разход ..

аз не казвам, че неговото поведение спрямо теб е правилно или неправилно ..
вероятно е прекалил .. няма как той да има 3 коли и 3 мотора , а за теб нищо и това да е окей ..
но ..... преди да изразяваш недоволството си пред него .. се замисли действително за това какъв е твоя принос в семейния бюджет .. и ще можеш ли да се справяш сама .

да виждаш че дупето те осрано , ако разчиташ само на себе си и да продължаваш да се пънеш .. некси не е много логично .

това че нямаш пари за тия женските неща .. е кофти .. кофти е и да си хептен без пари .. но пък да гепаш от парите без да му кажеш ...  tooth

напрау си плачеш за бой  tooth

редно е да поставиш въпроса ребром .. и да кажеш .. разходите на месец са толкова .. аз изкарвам толкова .. трябват още толкова .. и да очакваш всеки месец той да се отчита , като добър съпруг ..
трябва да се разберете някак .. но да го уговорите , а не да гепиш от него !!!
ако искаш нещо да си купиш .. или ще го помолиш .. или ще спестиш от бюджетните някак , но му казвай какво си си купила .. и гледай да не е нещо много скъпо .. съобразявай се с дохода който ти докарваш , а не той .

относно градините .. можеш да го наиграеш, но даже и да вземеш тия пари .. ти гарантирам, че нито ще се чувстваш по добре , нито ще цъфнеш и вържеш сама .
по добре уговори с него .. че очакваш да ти каже той , точно какъв смята че е твоя принос в цялата работа .. и да го измери в цифри .. кажи му че настояваш да ти каже, тъй като искаш да разполагаш с пари така както ти намериш за добре .. ако ти каже ще видим .. не спирай да търсиш конкретните цифри .. ако смяташ , че е зависим в това отношение от теб .. ако се пъне .. се втвърдяваш и казваш , че се отказваш и искаш свой дял или сама ще се пробваш ..

# 56

....истината е , че в над 70 % от семействата в българия нещата стоят по този или подобен начин ..

Не, не седят в повечето семейства нещата по този начин. В кой век живеете? Stop

# 57

....истината е , че в над 70 % от семействата в българия нещата стоят по този или подобен начин ..

Не, не седят в повечето семейства нещата по този начин. В кой век живеете? Stop

век не .. а държава .. трябва да питаш коя е .. и какво е състоянието на същата и съответно на хората в нея .

не че не може да се направи паралел някакъв със състоянието на бг и това на кой век отговаря спрямо стандартите ..

ако питаш мен .. сме някъде малко след 13 - ти век в момента  tooth в най добрия случай , а в тия времена жените са били като добитък .. така че ако приемем , че състоянието на бг е еквивалентно на това , което е било в 13 век .. вие имате да черпите, че получавате такова отношение  tooth

# 58
  • Куциндрел
 tooth
Не може 70% от хората да страдат от подобна психопатия.
Срещат се, но не толкова често. tooth
Не проектирайте своите тегоби върху бг населението. Mr. Green

# 59
Нещата отдавна не са м/у нея и него. По този въпрос той ясно е показал е какво е положението - не са двойка, всеки си изкарва за него и се оправя, както намери за добре. Ок. Така са си решили. Е, през това време тя е прекъснала работа, защото е раждала, гледала деца, къща, всичко. Това за нещо е нищо и тя е приела, че е така.

Въпросът, че в картинката има цели 3 деца. И човекът съвсем директно си е заявил позицията - не са негова грижа. Натам вече решението е нейно. Не става дума само за финансовата страна, това е лесно за уреждане. Но всекидневното пренебрегване по всички параграфи ще ги смаже психически. Явно той няма да се замисли или се е замислял, но просто не му пука. Дано поне тя го направи. Защото децата нямат вина. А едно подобно детство ще бележи целия им живот.

Общи условия

Активация на акаунт