Отговори
# 30
Благодаря ви от сърце...
Ние нямаме брак, и при раздяла всичко си е негово, издръжката ще е минимална-това той го е казвал.
Изобщо няма да тръгне да ме спира и да ме моли да си опраяме отношенията,защото през годините сме минавали няколко пъти през това и мнението му е,че на никой няма да се моли,аз само съм щяла да съжалявам.Да си тръгвам,пък децата щял да си ги гледа,каквото и да значи това Simple Smile
.......
Време е да се събудя най-накрая от този сън,и приказката ,в която сама се вкарах,да разбера,че съществува само в моята глава Simple Smile

Издръжката ще е толкова, колкото каже съдът, не я определя бащата на децата ти. Надявам се, че поне ги е припознал. По отношение на това, че нямате брак, не мога да си представя толкова години да работиш за някого другиго и да нямаш нищо свое. Сама написа, че майчинството ти е отивало при него за погасяване на някакви нужди по бизнеса му. Месец не бих издържала с такъв екзепмляр,честно. Най-мразя мъжът да е стиснат......
Децата и ти самата сте най-важни, вземи се в ръце и започни да изкарваш някакви пари за вас /курс ли ще е или нещо от сорта, повиши си квалификацията, може след време да отвориш салон, да започнеш малък бизнес/. На 31 животът тепърва започва. А за децата ще трябва и твоичкият да се погрижи. Като чета това, което пишеш ако наистина си представя че едно дете може да се гледа с 2 лева на ден и дава само толкова, ами тя издръжката ще ти е по-голяма при всички случаи.

# 31
Не променяй живота си...  bouquet  , че после ще ревеш за много неща..   animal085 ..ще разплачеш всички после... newsm78
Ти сериозно ли би позволила децата ти да живеят в подобна обстановка?
Че що не? Нали не са голи и боси и болни? Значи всичко е наред. Пък те и мъжете за нищо не стават, деца не могат да гледат, и при друг да отиде, пак ще е същият. Поне не я бие и не пие много, значи даже е добър.
Пълно е с такива жени. И деца отглеждат и те се превръщат в такива - идиоти като мъжа на авторката и примирени женички.

# 32
  • Куциндрел
Този мъж няма да се промени, ама наистина няма.
Ти решавай какво ще правиш, имаш родители, като гледам и свекървата ти е опора, има и адвокати.
А варианта да го търпиш винаги съществува.

# 33
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Не променяй живота си...  bouquet  , че после ще ревеш за много неща..   animal085 ..ще разплачеш всички после... newsm78
Ти сериозно ли би позволила децата ти да живеят в подобна обстановка?
Че що не? Нали не са голи и боси и болни? Значи всичко е наред. Пък те и мъжете за нищо не стават, деца не могат да гледат, и при друг да отиде, пак ще е същият. Поне не я бие и не пие много, значи даже е добър.
Пълно е с такива жени. И деца отглеждат и те се превръщат в такива - идиоти като мъжа на авторката и примирени женички.

Оставам безмълвна  Shocked Има ли още жени, които мислят по този начин  #Crazy Малко са ми емотиконите ...
Към авторката - мисли и действай  Hug

# 34
Това да си баща не се свежда само до създаването на детето. Не мога да повярвам, че не счита разходите за храна, дрехи, уч. пособия и т.н на децата и като своя отговорност. Питала ли си го защо? Или така се е тръгнало от дете номер 1 и просто се носи по течението. В крайна сметка автопарка му е по-важен от нуждите на децата ли? Защо трябва да се молиш, за да даде пари за нещо, необходимо за децата?
Много наивно и по детски си се доверила на този човек, нямате брак, раждаш му 3 деца, а насреща подобно дебилно поведение. Как да го промениш? Никак. Питай го пука ли му за вас, ясно му обясни какво и как искаш да се промени. Обясни му всичките си притеснения и тревоги. Дано разбере и поне отчасти има подобрение.

# 35
Съдът като цяло не присъжда високи издръжки. Обичайно издръжката е около 100 лв. Големите "бизнесмени" се свиват пред съдията и започват да обясняват колко са бедни, клинчат дори от плащане за лекарства. Прехвърлят имущество фиктивно на трето лице. И т.н., и т.н. Но дори и да получаваш само 100 лв. за всяко дете - 100 лв. х 3 = 300 лв. и е повече от това, което получаваш като издръжка в момента.
Подходи към ситуацията рационално, а не емоционално. Търпяла си го 15 г., дори да се забавиш с решението 2-3 седмици или даже месеца, няма да е фатално, но поне ще можеш да се подготвиш за всичко което следва. Не си мисли, че при евентуална раздяла той ще те пожали - ти сама казваш, че даже нямате брак. Брак не сключват или много свободолюбиви партньори, или такива, които гледат предимно материален интерес.

Може мъжът гледа на теб несериозно и не вярва, че си способна да успееш - затова и не иска да инвестира в теб. Това едва ли ще се промени с годините. Въпросът е, че ти не трябва да му позволяваш да те третира като човек втора ръка. Осъзнай първо собствената си ценност - като човек, като личност, като жена. Сигурно ще прозвучи кофти, но ако той не смята да те обезпечи материално при раздяла, след като си му посветила 15 г. от живота си, може би трябва да събереш няколко кирливи ризи - напр. липса на трудови договори на негови служители, неотчитане на обороти, укриване на доходи пред НАП... все трябва да има нещо, което да можеш да използваш, за да го стреснеш и да получиш начален капитал за започване на живот начисто. Студиото за маникюр и педикюр е чудесна идея, която може да ти бъде постоянен доход. Моята маникюристка взима по 30 лв. за поставяне на гел-лак. За да започнеш, не ти трябва кой знае колко като начален капитал, а и казваш, че си се занимавала с това и преди - сигурно имаш запазени някои лакове или други неща, които можеш да използваш и сега. Можеш да пуснеш и т.нар. ваучери в някой сайт за колективно пазаруване - така ще намериш много нови клиенти.

По-горе правилно са ти казали, че не трябва да мислиш, че той е единственият и ще си сама цял живот, ако го оставиш. Мъже винаги ще има, дори да станеш на 131. Осмели се да опиташ да бъдеш щастлива Simple Smile

# 36
  • Сф
Добре де, тоя мъж колко изкарва знае ли авторката и как така заделя за "нещо си" .Пишеш 3 коли, 3 мотора, очевидно не е беден.  Та вие нямате брак дори, никаква обща собственост! Ти за децата не мислиш ли един ден дали ще имат поне малко сигурност.А като порастнат и искат да учат?
 Направил 3 деца да не му избягаш. И моя бившия искаше второ та да не мога да мръдна никъде, изпусна се"Крава  с две телета" нямало кой да я вземе...... #Crazy
 Е да , ама и аз имам позната с 3 малки изчезна и се оправя. Сега ще те заплаши, че и децата ще ти вземе ако тръгнеш да си ходиш- абе изроди!
Добре де мила , ти как може да живееш с някой,даже "бащата на тия деца " по- точно ,  който не го е грижа за разходите им!

# 37
Поне не ти ли светна да го ожениш за себе си?Ей така-мрън,мрън след първото?Винаги подхождай с ум и разум при бизнеса.А мъже като твоя заслужават точно това-хитър бизнес партньор.Още в началото е трябвало да разбереш накъде духа вятъра.Любов,любов,колко да е любов-година,три,пет?После като продължи да се държи като гъз,просто се изнервяш и го изиграваш.Аз така бих направила,пък нека после ми вика крадла.

# 38
Това не е мъж.Не си гледа жената,нито децата.За какво ги е създал,ама и ти как не си го видяла отначало не знам.Стягай си налъмите,защото с такъв човек трудно се живее и лично аз каквато съм чепата никога не бих позволила нещо такова да ми се случи.
Недей да бъдеш роб,защото после горчиво ще съжаляваш че не си заела позиция а си оставила живота ти така да си минава покрай теб.
Колкото и да обичаш някого,нищо не си заслужава това унижение,което описваш.Намери си човек който ще те подкрепя и оценява за човека който си и винаги ще е до теб,докато още не си стара.Още не е късно за теб.

# 39
Благодаря ви от сърце...
Ние нямаме брак, и при раздяла всичко си е негово, издръжката ще е минимална-това той го е казвал.
Изобщо няма да тръгне да ме спира и да ме моли да си опраяме отношенията,защото през годините сме минавали няколко пъти през това и мнението му е,че на никой няма да се моли,аз само съм щяла да съжалявам.Да си тръгвам,пък децата щял да си ги гледа,каквото и да значи това Simple Smile
Иначе в моментите,когато не става въпрос за пари сме в голяма хармония.Обичаме да си мечтаем за бъдещето. Наскоро се захванахме и с земеделие-овощни градини,за да подсигурим уж бъдещето на децата,Но всичко е на негово име и ми се струва,че в момента, в който започнат да се изкарват пари и от там ,той пак няма да ми дава....
Много сте прави за децата...милите ми те...те са единственото нещо,за което ще се опитам да се променя...
Време е да се събудя най-накрая от този сън,и приказката ,в която сама се вкарах,да разбера,че съществува само в моята глава Simple Smile

И аз мисля, че когато си "го взела", ти си била почти дете.
Не само е стиснат, но и егоист - всичко на негово име, а нямате брак.

Може да пробваш поне градините да минат на твое име. На кукичката ще сложиш субсидии - към 25000 евро.  Mr. Green Ако обича парите, особено получените даром (субсидии), може и да стане.
До 2 месеца се отваря една мярка за субсидии за млади фермери (до 39 навършени години). Не разбрах дали този "бизнесмен" е навършил 40.
При това тази година обещават, че проектите ще се пишат безплатно от една служба на Министерството. Проучи въпроса.

Дано вземеш най-доброто решение и всичко да се оправи.  Hug

# 40
  След първото дете да ги пишеше тия работи авторката, добре, след второто - пак разбирам, но да създадеш и трето, пък чак тогава да се сетиш, че не ти харесва как живееш...
  Мъжът ти тепърва едва ли ще се промени особено. Завършването на педагогика също не я виждам като особено подходяща в случая нещо да е от полза.
 Единствено като маникюристка би могла да започнеш да изкарваш повече пари и да имаш повече свобода.

Направи един разчет на разходите в къщи и изисквай мъжът ти да дава повече пари.

# 41

И аз мисля, че когато си "го взела", ти си била почти дете.
Не само е стиснат, но и егоист - всичко на негово име, а нямате брак.

Може да пробваш поне градините да минат на твое име. На кукичката ще сложиш субсидии - към 25000 евро.  Mr. Green Ако обича парите, особено получените даром (субсидии), може и да стане.
До 2 месеца се отваря една мярка за субсидии за млади фермери (до 39 навършени години). Не разбрах дали този "бизнесмен" е навършил 40.
При това тази година обещават, че проектите ще се пишат безплатно от една служба на Министерството. Проучи въпроса.

Дано вземеш най-доброто решение и всичко да се оправи.  Hug
[/quote

Градините няма как да станат на мое име,но имаме едни такива планове да кандидатсвам аз ,че той навърши 40г. тази година. Това до някъде ме кара да поизчакам,защото ако одобрят проекта,ще ми преведат една много добра сума и то ще бъде в моя сметка. А с тези пари ще мога да разширя овощната градина,която има баща ми и така да се опитам да се откопча от него. Неговите планове са други,но парите този път ще са при мен....

# 42
  След първото дете да ги пишеше тия работи авторката, добре, след второто - пак разбирам, но да създадеш и трето, пък чак тогава да се сетиш, че не ти харесва как живееш...
  Мъжът ти тепърва едва ли ще се промени особено. Завършването на педагогика също не я виждам като особено подходяща в случая нещо да е от полза.
 Единствено като маникюристка би могла да започнеш да изкарваш повече пари и да имаш повече свобода.

Направи един разчет на разходите в къщи и изисквай мъжът ти да дава повече пари.

Много е трудно,поне на мен ми беше ,да признаеш пред себе си,че това в което си вярвал,обичал и искал -а именно едно сплотено и хармонично семейство всъщност е било само в моята глава...

# 43
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ужас някакъв е това... Shocked

Вие не сте семейство. Вие сте шеф и подчинени. Финансово и емоционално подчинени! Това поведение се нарича "свръх контрол" и в този си вид не знам дали вече не ескалирало до псих. разстройство. Не е  заболяване, сега да не се стреснеш, среща се много често, просто при твоя мъж е извън всяка нормална граница, т.е. човекът се опитва да контролира абсолютно всичко и всички в къщата. Още в началото си те е избрал по- малко, наивно и неопитно момиче, което да контролира и моделира. Държи всички мат. активи на семейството /жилище, фирма, бъдещи бизнес планове и пр./ и дава пари срещу заем, като решава ти какво и дали ще работиш, какво и дали ще учиш, колко да харчите на ден...Не случайно нямате брак, така ти нямаш право на един лев от това, което имате и си абсолютно, напълно подчинена. Погледни картинката отстрани и сама си отговори: виждаш ли някъде семейство/връзка м/у равноправни партньори?

За мен първото нещо, на което трябва да си отговориш, е дали искаш да останеш с него /като съвсем реално погледнеш на нещата, че промяна в поведението м/у на 40 години, без да иска да се промени, няма да има/. И второ, да прецениш дали имаш възможността да осъществиш решението си/не веднага, разбира се/. Избери си цел, състави план за действие и почвай лека- полека.

Честно, иска ми се темата да е пързалка.

# 44

Ние нямаме брак,...............

Нямате брак, имате три деца и всичко е на негово име  ooooh!
Признавам си - не познавам такава жена.

Изобщо не си в приказка, нито в сън - това си е жива робия /доброволно/.....

Определено ти бъркаш, отначало, докрай. Дано се оправите някак.

Общи условия

Активация на акаунт