Отговори
# 120
Вижте сега, не бъркайте мнителността с ограниченост. Не слагайте всички под общ знаменател. Това че не споделяме вашето мислене, не ни прави тесногръди. Не разбирам толкова ли е трудно да пишете по темата, да изкажете мнение без да нападате този и онзи, само защото не ви харесва неговото мислене. Аз също не споделям голяма част от мненията и съветите дадени към авторката, но не си позволих да категоризирам никого. Какво да се прави въпрос на култура.
Така или иначе имаше зададени много въпроси към авторката, която не се появи.  Tired

# 121
  • София
Е как да се появи, нали я налапахте ведно с парцалите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 122
Не знам дали ви направи впечатление, но дали давал 180 или 200 лева, не е толкова важно. По-важното и страшното е, че така, както се е подредила, реши ли да я разкара, тя не само няма да има пукнат лев, но може дори и родителските права върху децата да й вземе, като я изкара неспособна да се грижи финансово за тях, ако и жилището е записано само на негово име, освен бизнеса.

# 123
  • София
Историята винаги е едностранна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 124
НСЧ прочети внимателно. Не е решил той толкова да дава. Тя самата незнае колко той дава. Тя казва, че по нейни сметки, горед голу излизат толкова.

В смисъл? Има ли значение дали е 170-180 или 190?
Ти представяш ли си да планираш курс, който ще ти носи пари и да трябва да вземеш заем от ... себе си, защото за мен семейството е едно цяло. Какво значи да връщам заем? Нали целият доход, който е резултат от това нещо, влиза в семейството?
Ако седнем, говорим и той се аргументира, че не е добра идея - ок. Това е едно, но да ти даде заем  Crazy

Явно аз съм на друга планета. Подобни отношения виждам м/у непознати хора, но в семейство... това НЕ е семейство.

# 125
НСЧ прочети внимателно. Не е решил той толкова да дава. Тя самата незнае колко той дава. Тя казва, че по нейни сметки, горед голу излизат толкова.

В смисъл? Има ли значение дали е 170-180 или 190?
Ти представяш ли си да планираш курс, който ще ти носи пари и да трябва да вземеш заем от ... себе си, защото за мен семейството е едно цяло. Какво значи да връщам заем? Нали целият доход, който е резултат от това нещо, влиза в семейството?
Ако седнем, говорим и той се аргументира, че не е добра идея - ок. Това е едно, но да ти даде заем  Crazy

Явно аз съм на друга планета. Подобни отношения виждам м/у непознати хора, но в семейство... това НЕ е семейство.

Подкрепям, това не е семейство, но и авторката е допринесла много, за да стигне до тук.
Иначе и при нас бюджета е общ и не мога да си представя да издъжа така 15 години.

# 126
Не знам дали ви направи впечатление, но дали давал 180 или 200 лева, не е толкова важно. По-важното и страшното е, че така, както се е подредила, реши ли да я разкара, тя не само няма да има пукнат лев, но може дори и родителските права върху децата да й вземе, като я изкара неспособна да се грижи финансово за тях, ако и жилището е записано само на негово име, освен бизнеса.

Че авторката се е подредила съм съгласна.
Но не вярвам този БГ-МОЧО да поиска родителски права - ще му излезе скъпичко и ще му пречи на инвестициите. На него му се свидят 2-та лева на ден за обяд на големите деца, децата нямат нужда от нови дрехи и обувки (дали плаща за допълнително обучение е излишно да питам) и т.н.
Този тип умее да си прави сметката на парите - ако вземе децата приходът ще е 120 лв. от детските. Издръжката от жената ще е малка (тя работи на минимална заплата). Но ще трябва да плаща за храна, джобни и т.н., докато бившата няма да има разходи. Този човек не желае да се охарчва излишно.
С една дума би казал - който си е раждал деца да си ги гледа. на него малко му трябва.

Това безразличие към нуждите на децата ме навежда на мисълта, че този земеделец ниви и извън семейството, засажда овощката и в чужди градини.

ПП. fiolio, не се сърди, но твоята позиция ми изглежда "сит на гладен не вярва" - понеже ти нямаш подобен проблем, затова не вярваш, че е възможно да съществува.

Ето малко дани (от тук http://psychologist-daskalova.alle.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D … 0%BB%D0%B8%D0%B5/:
Най-разпространените форми на домашно насилие са физическото насилие към жената (78 на сто), скандалите в семейството (65 на сто), психическото насилие на мъжа към жената (43 на сто). Това показват данни от национално представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение /НЦИОМ/, извършено през ноември сред 1000 граждани.Една пета от  анкетираните смятат, че в наши дни е разпространено и насилието върху мъжа в семейството като най-масовата му форма е психическият тормоз, сочат данните на НЦИОМ.

Подкрепям, това не е семейство, но и авторката е допринесла много, за да стигне до тук.
Иначе и при нас бюджета е общ и не мога да си представя да издъжа така 15 години.

Авторката е виновна, че не е избягала още след първото дете и че е търпяла толкова години. Но това не е толкова странно, често се случва при жертви на емоциално и психическо насилие.
Според мене трябва да потърси специализирана помощ - вероятно има и по-компетентни от нас.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 20:33 от biborana

# 127
# 128
Здравейте! Не съм изчезнала,тук съм,но нямам много време.
Първо благодаря, за това ,че отделихте време и енергия да се включите по темата и да си кажете мнението,а аз само мога да си взема забележки.
По въпроса в това какви са ми парите в момента-още два месеца съм в майчинство340лв.плюс 120 детски и след това се връщам на работа ,на която си бях и преди да родя.И за ден от живота си ,изключвам времето в майчинство не съм стояла без работа и не съм чакала някой да ме гледа.
За бабите-разчитам на тях понякога за гледането на децата,но  примерно третото не съм оставяла повече от пет пъти откакто се е родила.Винаги съм с нея.
По въпроса с колите и моторите-те не са на особено голяма стойност,както някой беше споменал.А на мен не ми дава кола,защото казва,че нямало смисъл да се подържат две коли едновремено.Той кара едната основно,другите две по-рядко и така.Аз там претенции нямам.
Относно 180-те лв- на месец ми трябват за малката 2х23лв-памперси,5х12лв-Фризолак и мокри кърпички 2 пакета,Кухнята млечната е 34лв на месец и нещо друго ако излезе непредвидено.
Далеч съм от образа на кокетка,която само да чака да й дават ,а тя да ходи по моловете и да харчи за парцалки и козметика.Просто визирах нещата,за да ме разберете,че понякога и за елементарни женски неща не ми достигат пари.И това примерно ,той да седне вечер на масата да си изкара изработените за деня пари ,да ги изброи и да си ги прибере без да ме попита имаме ли нужда от нещо,а аз примерно да съм с 10лв. в портмонето.И  не ми се струва нормално щом имаме общи деца ,той дори да не си прави труда да ме пита дали ми стигат парите или не. Относно храната,той не се храни с нас.Взима си храна от обедното меню на един ресторант и обядва и вечеря на работа, защото в повечето пъти се връща късно и искал да вечеря по-навреме. Затова не се храни вкъщи,а ние се спасяваме по единично.
Градините са си негови,взе заем за да си купи земята,но още по времето,когато земите не бяха толкова скъпи.

Помолих за съвет и получих такива-Благодаря още веднъж.
Истината е,че всеки от нас си има недостатъци.Всеки в повечето случаи гледа нещата от собствената си призма.Аз съм по-скоро за това да се опитам да сложа нещата в такива позиция,че никой да не бъде повече ощетяван,защото това започна да повлиява и на децата психически.
Затова сериозните разговори тепърва предстоят...

# 129

Че авторката се е подредила съм съгласна.
Но не вярвам този БГ-МОЧО да поиска родителски права - ще му излезе скъпичко и ще му пречи на инвестициите. На него му се свидят 2-та лева на ден за обяд на големите деца, децата нямат нужда от нови дрехи и обувки (дали плаща за допълнително обучение е излишно да питам) и т.н.
Този тип умее да си прави сметката на парите - ако вземе децата приходът ще е 120 лв. от детските. Издръжката от жената ще е малка (тя работи на минимална заплата). Но ще трябва да плаща за храна, джобни и т.н., докато бившата няма да има разходи. Този човек не желае да се охарчва излишно.
С една дума би казал - който си е раждал деца да си ги гледа. на него малко му трябва.

Това безразличие към нуждите на децата ме навежда на мисълта, че този земеделец ниви и извън семейството, засажда овощката и в чужди градини.

Съгласна съм, че си прави сметката - като нищо ще я осъди нея за издръжка и даже ще излезе на плюс в сравнение със сега.

# 130
И за ден от живота си ,изключвам времето в майчинство не съм стояла без работа и не съм чакала някой да ме гледа.

Проблемът е, че по-голямата част от живота ти на възрастен е минала в майчинство - това са 6 години за трите деца. Дори той ти е внасял осигуровки за майчинството. Гледай поне отсега да не е така - кандидатствай за субсидии, прибери парите при теб, щом са на твое име. Те ще са ти не само спасителен пояс, но и капитал, ако евентуално решиш да започнеш нещо.

# 131
Проблемът е, че по-голямата част от живота ти на възрастен е минала в майчинство - това са 6 години за трите деца...

И какво? Ако не беше се съгласила да имат деца, а бачкаше като детегледачка на чужди 3 деца, носейки 1500 лв. месечно. Или ако бяха наели за толкова чужда жена, а тя ходеше на работа за същата сума, проблем нямаше да има?
Жалко е, че подобно нещо се счита за проблем.
За мен това нещо се равнява на огромна, огромна сума.

# 132
  • Сф
Цитат
А на мен не ми дава кола,защото казва,че нямало смисъл да се подържат две коли едновремено                    
Цитат
         Относно храната,той не се храни с нас.Взима си храна от обедното меню на един ресторант и обядва и вечеря на работа, защото в повечето пъти се връща късно и искал да вечеря по-навреме. Затова не се храни вкъщи,а ние се спасяваме по единично.          

Вие нямате нищо общо според мен , не знам как сте ги направили тия 3 деца   ooooh!
Авторката  , не виждаш ли , че нищо не е в ред при вас? Едно да беше, ама .....

# 133
Ами да стане детегледачка бе. Или дом.помощница за 1500 лв.
Картинката ми се изясни. Тя чака. Не й е отказано нищо реално, просто тя не го е поискала. Сори, но това е доста по-различно от черния дявол, който излезе мъжът й в темата.

# 134
Авторката спри да чакаш. Защо чакаш, той да се сети. Ми той никога няма да се сети. Като човек притежаващ собствен бизнес мога да ти кажа, че днес изработените пари, не са чиста печалба. Понякога дори не са нула на нула. Така че това, че брои пари пред теб, не значи че са негови и може да разполага с тях. Оставам с впечатлението, че вие въобще ама въобще не си говорите. Нито той споделя с теб за бизнеса и намеренията си, нито ти пък говориш с него за проблемите си. Честно да ти кажа, идея си нямам как имате три деца. Ако го обичаш и виждаш някакъв смисъл да си с него, слагай картите на масата и се бори за това мъжа ти да прогледне, а ако нямаш сили или не виждаш смисъл, подавай молба за развод. Но обмисли всеки един ход мнооого внимателно, да не се окаже наистина накрая, че ти ще му дължиш издръжка.

Общи условия

Активация на акаунт