Отговори
# 135
аз виждам един основен проблем в авторката ..
и той се нарича гордост . а това е порок !
не може да ти е неприемливо да поискаш пари, когато ти трябват ..
имам усещането, че си загубила доверието на мъжа си ..
тоест той не вярва в твоята способност да преценяваш правилно за кое може трябва или не трябва да се харчат пари .. и това е доказано .

ти сама си се вкарала в тази ситуация .. с това , че си пипала от парите без да му кажеш ..
човек каквото си направи сам .. никой не може да му го направи .

опитай да изкупиш вината си .. ако си такава каквато се описваш .. мисля , че той ще приеме разкаяние от твоя страна .

# 136
аз виждам един основен проблем в авторката ..
и той се нарича гордост . а това е порок !
не може да ти е неприемливо да поискаш пари, когато ти трябват ..
имам усещането, че си загубила доверието на мъжа си ..
тоест той не вярва в твоята способност да преценяваш правилно за кое може трябва или не трябва да се харчат пари .. и това е доказано .

ти сама си се вкарала в тази ситуация .. с това , че си пипала от парите без да му кажеш ..
човек каквото си направи сам .. никой не може да му го направи .

опитай да изкупиш вината си .. ако си такава каквато се описваш .. мисля , че той ще приеме разкаяние от твоя страна .

Сигурно си прав! Благодаря ти! Смятам да вложа цялата си енергия да променя нещата, защото го обичам и не ми се иска да се разделяме.Труден харатер е,но сякаш все още има надежда.... Ще поставя нещата директно и дано се разберем.....
Благодаря на всеки един от вас   bouquet

# 137

ПП. fiolio, не се сърди, но твоята позиция ми изглежда "сит на гладен не вярва" - понеже ти нямаш подобен проблем, затова не вярваш, че е възможно да съществува.

Ще ти кажа защо не ми се вярва. Ок, тогава е била на 17, има си оправдание. Млада, влюбена, наивна и т.н. Но проблемът им не е от сега, а още от самото начало, от първото дете. Тя е написала, че той и обещал, да се грижи за трето дете. Ми къде и е бил акъла да ражда трето. Защо на близо 30 годишна възраст се е съгласила и пак е постъпила наивно. Ако аз бях в тази ситуация и мъжа ми имаше намерения за трето, щях да му отговоря първо да се погрижи за първите две както трябва. Нека докаже, че може да се грижи за две и тогава ще помисля за трето. Имала е финансов дефицит още с две деца. Как си е представяла, че с трето финансите ще се увеличат, а няма да още по голям дефицит. На 30 какво и е оправданието newsm78

# 138

Сигурно си прав! Благодаря ти! Смятам да вложа цялата си енергия да променя нещата, защото го обичам и не ми се иска да се разделяме.Труден харатер е,но сякаш все още има надежда.... Ще поставя нещата директно и дано се разберем.....
Благодаря на всеки един от вас   bouquet

Хубаво е че си го решила, но не очаквай той да се промени с един разговор. Приготви се за доста разговори, а може би и скандали. И не споменавай думата пари. Като цяло говори за децата, не за себе си. Нека поеме ангажимента към децата, пък ти все ще се оправиш някак си. Peace

# 139
Много ме изненадаха някои от мненията изказани по темата. Направо съм в потрес.

Вие "дами"наясно ли сте, че подобно положение в което е авторката е вид насилие?

http://nasilie.eu/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8-%D0 … %D0%BE%D1%80.html

Ето ви един линк, ако не сте били в подобно положение, надали ще го разберете.

По темата:
1. Съчувствам на авторката, но мисля, че малко късно се е сетила, а и тя самата има вина за създалата се ситуация
2. Остро осъждам прибирането на пари от партньор, съпрук, съквартирант или който и да било друг. На мен като ми трябват пари питам - имаш ли да ми дадеш еди колко си, за еди какво си. Или Мога ли да взема еди какви си пари. Представи си, че това е твоето портмоне и някои си щипка от там по малко. Отиваш в аптеката и мислиш, че имаш 20 лв. и си си направил сметка, че толкова ти трябват, само че като си отваряш портмонето вътре има 12...Не е честно
3. Съгласна съм с това, че гледането на деца е работа. Мъжа и жената са равни по отношение на децата, колкото те са на единия, толкова са и на другия. Имат еднакви права и отговорности. Това, че някои кръшка е проблем на другия, който не го е уточнил в началото. Такива неща не се оставят във времето, защото се стига до създалата се ситуация.
4. Съдите от собствената си камбанария. В малък град не е разпространено да имаш детегледачка, а и да имаш, то не плащаш 1500 лв. Там просто заплатите са други. Не че продуктите в магазина са значително по- евтини, но факт.
5. Не е нормално да има такива крайни изказвания като - разведи се! Ами няма как да знаем каква е цялата ситуация, а и да е описана, това е едната гледна точка. Не казвам, че не вярвам на авторката, напротив, но все пак медала има две страни.

Аз в подобна ситуация бих говорила с ММ,  не казвам, че не бих допуснала такава грешка, все пак моя живот е друг, не знам може и така да ми се стече, всеки прави грешки, но въпроса е как от тук нататък да се оправи. АМи с разговори, ако не става се търси алтернатива.
А и не сте прави за брака - има брак с режим на разделност, тогава пак всеки си дърпа към неговата черга. Така че брак не ви спасява, по доброто решение е, да не попадате на мъже тъпанари, за жалост никой не е застрахован.

# 140
Pepit0, какво значи насилие, когато то е доброволно??? Аз вече осъдих господина, с основание, разбира се, но не коментирах нея, защото мисля, че не и е до това на главата. Ако има един главен виновен, това си е тя. Насилието е, когато караш някого да прави нещо на сила. Съвсем друга ситуация се описа тук!  ooooh!

# 141
Авторката, наистина ли се връзваш на марсо?
Имам и аз един пример около мен за пародия на семейство, като вашето. Едно към едно. Само дето тя не краде собствените си пари. Обаче трябва да му връща всичко, което той е похарчил за децата. На всичкото отгоре и изневерява. За нея и децата няма пари, но за любовницата си не пести изобщо. Помисли си дали той наистина работи толкова до късно всяка вечер или парите не му стигат защото отиват и за някоя друга.

# 142
А и не сте прави за брака - има брак с режим на разделност, тогава пак всеки си дърпа към неговата черга. Така че брак не ви спасява, по доброто решение е, да не попадате на мъже тъпанари, за жалост никой не е застрахован.

И аз смятам, че над авторката се прилага насилие. И тъпанари под път и над път.

А брак с режим на разделност може да има, ако и двамата печелят пари! В случая си е брак с режим на докарване до кражба. Та нека и да е от собствениия джоб.

Но всички имаме различен праг на търпимост към насилие. Някои ден-два, други-цял живот!

Прекрасната: човек не "краде" от собствената си касичка от хубаво.

# 143

Прекрасната: човек не "краде" от собствената си касичка от хубаво.
То човек не се и жени на 17 и после да пати цял живот, ако става за това на въпрос...Както казах, не искам да я нападам, със сигурност тя е жертва, но ако любовта е сляпа, то нейното не знам какво е, явно недъг някакъв! newsm78

# 144
но ако любовта е сляпа, то нейното не знам какво е, явно недъг някакъв! newsm78

Безизходица е. За съжаление. На мен ми стана болно за момичето Peace

# 145
Pepit0, какво значи насилие, когато то е доброволно??? Аз вече осъдих господина, с основание, разбира се, но не коментирах нея, защото мисля, че не и е до това на главата. Ако има един главен виновен, това си е тя. Насилието е, когато караш някого да прави нещо на сила. Съвсем друга ситуация се описа тук!  ooooh!

Не прочетох какво пише на дадения линк,но подозирам,че формите на домашно насилие,а поведението на този мъж (на авторката) е домашно насилие. Мога да пусна и линк на немски за доказателство,че и по други страни се брои за такова. Домашно насилие не е само физическото такова,ами и психическото- да ограничава свободите ти като примерно да не те пуска с приятелки да се виждаш,да ти казва кога къде да ходиш с императивен тон, финансово насилие, прекомерна БЕЗПОЧВЕНА ревност и т.н. от сорта. Да те заплашва и изнудва по един или друг начин като например "Ако пък ме напуснеш аз ще ти взема децата и ти ще останеш на улицата", "Ако се разделим един лев от мен няма да видиш". Аз самата с настоящия ми съпруг преминах, а не съм сигурна и длаи е свършило през подобно нещо,но при нас е доста по-различно. Ситуацията ми хем прилича на нейната,хем много и се различава и за това някак много ми "влезе вътрешно" тази тема.

Това с "краденето" на парите също е потресаващо. Ох....незнам какво да кажа. Мъжът и явно е от тези деспотите,които обичат да подтискат жените и по някакъв предполагам индиректен начин в техния случай да всява страх някакъв. С друго не си обяснявам поведението и да "краде" пари вместо да си поиска. Защо една омъжена с три деца от мъжа си женаняма да му поиска пари,а ще взима скришно? Може и да бъркам, само си пиша това,което изниква в главата ми.

КатнисК, извинявай,че говоря за теб в трето лице,но нали коментираме с останалите.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 22:20 от принцеса_Фиона

# 146
А някой забеляза ли в един от последните и постове, че тя каза, че вижда надежда?  ooooh! Ето това имах в предвид. Аз лично не зная как може да обича такъв човек, просто не го разбирам. Вие виждате насилие, а тя говори за любов. За това казах, че за мен това не е насилие, а си е доброволно подчиняване. Иначе аз си оставам зад тезата, че господина бих го  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 147
но ако любовта е сляпа, то нейното не знам какво е, явно недъг някакъв! newsm78

Безизходица е. За съжаление. На мен ми стана болно за момичето Peace

На мен също. Даже започнах да мисля дали немога с нещо да и помогна,но за жалост няма с какво. Според мен трябва да с еобърне към родителите си за помощ.

КатнисК дали няма вариант,ако решиш да се делиш с мъжа ти поне да отидеш да живееш при родителите си,за да не се налага д аплащаш наем? А физическа помощ като примерно гледане на децата ти,ако си на работа и т.н. от тях може ли да очакваш?

# 148
Принцеса Фиона, как да й помогнем? Тази тема е зов за помощ, но сама трябва да си помогне. Сега ще прочете различни мнения, пък като "преспи" над тях, дано процесите на осъзнаване започнат да текат. Скоро.

# 149
А някой забеляза ли в един от последните и постове, че тя каза, че вижда надежда?  ooooh! Ето това имах в предвид. Аз лично не зная как може да обича такъв човек, просто не го разбирам. Вие виждате насилие, а тя говори за любов. За това казах, че за мен това не е насилие, а си е доброволно подчиняване. Иначе аз си оставам зад тезата, че господина бих го  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Това не си го обяснявам точно.Може би се самозалгва, може би не и се развежда,защото един развод е сериозно разтърсване на живота (колкото и гаден да и е той поне е рамкиран някак),а с три деца още повече. Може да не и се рискува,да я е страх да бъде сама-без мъж....незнам. Много неща може да са.

Общи условия

Активация на акаунт