Отговори
# 165
Значи....нямам думи просто. Семейството за мен е място, където двама души искат да прекарват време заедно, евентуално имат деца, които отглеждат и възпитават заедно и решават проблемите, които срещат в живота си заедно. В цялата история дотук аз не видях кога и къде, освен при правенето на трите деца тези двама души са били заедно. Видях мъж, които работи до късно, вероятно защото трябва да изкарва пари, с които да реализира мечтите Си, видях жена, родила три деца, която се грижи за тях сама и едни пари, които не са причина а просто отражение на отношенията им, разделени, както и живота им, събиращи се заедно само поради геогравското местоположение на мястото където спят.

Не мога да разбера как и защо мъжа ми, не само че ще се прибира късно за вечеря, особено ако бизнеса си е негов и сам определя работното си време, но и явно предпочита да спечели 20-50-100 лв. отгоре, нямам идея точно колко, вместо да се прибере вкъщи, да вечеря с жена си и децата и да гледат филм заедно, примерно. Такъв мъж не иска семейство. И не иска съпруга а домашна помощница. И още повече не мога да разбера как и защо ежедневно ще харчи пари за готова храна на работното си място, вместо да се прибере да вечеря вкъщи.

Според мен тука няма какво са се спасява. То няма нищо, за да бъде спасявано. И не разбирам как се правят три деца и защо? Кой ги иска и защо? За мен децата са нещо изключително лично между двама души. А в случая няма двама души, които да са заедно. Авторката все още явно не се е отърсила от въздействието на този мъж, не знам дали бих могла да кажа че го обича, но определено е зависима от него, не материално а емоционално зависима. Дано успее да се отърси скоро.

# 166
Започнете да мислите върху нещата, които казва авторката. Първо в изложението казва: има каса, но само той държи ключа. Как е пипала тогава. Склонна съм да мисля, че не е криел ключа и че не е бил против да взима, но не да прекалява. Иначе как е отваряла касата. Противоречие има тук. Thinking. После пише, че той и на него си вафла няма да купи,пише че и по кръчми не ходи, пък ходел по ресторанти, отново противоречие Thinking. После пише че имат три коли и три мотора, накрая се оказва, че не са кой знае какво колите, на всичкото отгоре само една е в движение. Не се знае какво трябва да се прави по другите, за да движат. Те може и да са в движение, но да се налага ремонт, който към този момен мъжа не може да си позволи. Отново противоречие Naughty След това уж нямали дрехи, пък тя си дърпала парички, купувала на нея си и после го лъжела, че бабите дали на децата. Значи, за да предпочете да купи на себе си, а не на децата то толкова зле май не са децата. Само аз ли пак виждам противоречие newsm78. Много и е тежко и мъчно, но не се наема на никаква крачка. Това не е любов, а навик някой да я гледа. Истината е че той и дава, просто не са сумите, които тя иска. Ако грам не се бъркаше и живееха толкова мизерно, не виждам причина авторката да се спре пред раздяла. Thinking
Хайде сега да помислим и друго. Значи живеят в малък град, предполага се че работата не е много, както би било в голям. Той е събрал някой лев за да купи земя, да направи сервиз, но забележете. Земята не е купена с милиони, а авторката казва тогава коато беше още евтина. Хайде сега сложете на връта на този мъж. Издръжка на фирма и сервиз, който незнаем изобщо успява ли да се самоиздържа, ипотека, сметки по апартамента,  три деца и мрънкаща жена за гримове. Ми жена му да се примири, че просто толкова изкарват. Може наистина да няма. Тя защо си мисли, че той е бездънна яма. Вие колко мислите че изкарва един сервиз в малък град. И да колкото и да бачка е напълно възможно да са на ниво просешка тояга. Ми да почва и тя да бачка, а не да напуска работа, защото тя била човек, пък мъжа и вол. Вие защо не допуснете, че мъжа може и да искал да се прибира и да си гледа децата, но всяка вечер го е чакала вкиснала мрънкаща жена на вратата.  Между другото и тук има противоречие хем не си гледал децата, хем после пише, че си ги гледал. Изобщо много противоречия. Не казвам че историята не е такава, но ми се струва много засилена.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 10:44 от fiolio

# 167
Здравейте! Не съм изчезнала,тук съм,но нямам много време.
Първо благодаря, за това ,че отделихте време и енергия да се включите по темата и да си кажете мнението,а аз само мога да си взема забележки.
По въпроса в това какви са ми парите в момента-още два месеца съм в майчинство340лв.плюс 120 детски и след това се връщам на работа ,на която си бях и преди да родя.И за ден от живота си ,изключвам времето в майчинство не съм стояла без работа и не съм чакала някой да ме гледа.
За бабите-разчитам на тях понякога за гледането на децата,но  примерно третото не съм оставяла повече от пет пъти откакто се е родила.Винаги съм с нея.
По въпроса с колите и моторите-те не са на особено голяма стойност,както някой беше споменал.А на мен не ми дава кола,защото казва,че нямало смисъл да се подържат две коли едновремено.Той кара едната основно,другите две по-рядко и така.Аз там претенции нямам.
Относно 180-те лв- на месец ми трябват за малката 2х23лв-памперси,5х12лв-Фризолак и мокри кърпички 2 пакета,Кухнята млечната е 34лв на месец и нещо друго ако излезе непредвидено.
Далеч съм от образа на кокетка,която само да чака да й дават ,а тя да ходи по моловете и да харчи за парцалки и козметика.Просто визирах нещата,за да ме разберете,че понякога и за елементарни женски неща не ми достигат пари.И това примерно ,той да седне вечер на масата да си изкара изработените за деня пари ,да ги изброи и да си ги прибере без да ме попита имаме ли нужда от нещо,а аз примерно да съм с 10лв. в портмонето.И  не ми се струва нормално щом имаме общи деца ,той дори да не си прави труда да ме пита дали ми стигат парите или не. Относно храната,той не се храни с нас.Взима си храна от обедното меню на един ресторант и обядва и вечеря на работа, защото в повечето пъти се връща късно и искал да вечеря по-навреме. Затова не се храни вкъщи,а ние се спасяваме по единично.
След това не виждам смисъл от повече коментари......     Shocked
Наглеца гледа да си пълни търбуха, пък децата да ядат ..... ако има какво.
Той разхожда ТРИ коли, но за жена му не било изгодно да поддържат ДВЕ коли....     newsm78
И изобщо.....
Гади ми се от такива ИДИОТИ.Без извинение.

# 168
Аз само едно нещо ще питам в контекста на по-горното мнение (с което съм напълно съгласна).
Ако децата ти НЯМАТ, ама наистина нямат. Ако няма кой да ти помогне. Ако мъжът ти гледа собствения си гъз само. Ако ти самата някога си работила на заплата, а не издръжка. Ако нямаш свой покрив, а се свираш при други. Ако всичко това е налице - коя от вас ще ползва три пълни майчинства по 2 години? Ама честно, коя? Аз, ако съм на това положение, няма въобще да раждам, какво остава да изтърся трички.
И хайде без обяснения как била малка, любов и други такива приказчици. Големи хора сме. Това да родиш дете, понеже има на кого да увиснеш на врата, не е геройство. Както НЕ е и домашно насилие въпросният да ти спре кранчето, когато забележи колко не ти се работи. Ама той не й давал да бачка - тъй ли, кога точно, с бебе на месец сигурно? Въобще не останах с впечатление, че й е забранено да работи, стига да е в кондиция и да няма новородено наоколо.

# 169
Е, тя нали е работила? Дори на 2 места. Сега е по майчинство с бебе. Като тръгне на ясла/градина пак ще работи.

# 170
  • Ню Йорк
То по принцип има една приказка, че "каквото човек сам си направи никой не може да му го направи". Аз преди години с първия си мъж бях в подобна ситуация. Преместих се малък провинциален град, живеехме у техните, нагласи ме да работя за майка му за смешни пари и се опитваше да ми държи сметка за всяко нещо. Даже беше повдигнат въпроса защо съм се къпела всеки ден, какво било това нещо /те се къпеха в неделя/. Но аз съм си чепата и показах на всички, че тая няма да я бъде и като нещата не се подобриха чувствително си събрах багажа. Със сигурност обаче деца нямаше да му родя в тая ситуация, както и не му родих. Така, че кой както се подреди.

Друго ми е странно, защо винаги историята е че мъж тормози жена си? Обратния вариант не се е чул още.  newsm78

И друго по темата: поведението на мъжа в тази история, както и  това на жената разбира се, много ми напомня ориента. Дали не става дума за град с предимно турско население?

# 171
  • София
Защо такъв начин на живот винаги се свързва с ориента  newsm78 newsm78 newsm78 То си е и бг черта - мъжкото е на почит в рода и в бг традициите  Thinking Thinking Thinking

# 172
А, моля ви се, в Ориента си издържат жените и не им дават да работят. Тая работа с блъскащата наравно с мъжа жена, едновременно отглеждаща поколението е БГ патент.

# 173
  • Ню Йорк
Защо такъв начин на живот винаги се свързва с ориента  newsm78 newsm78 newsm78 То си е и бг черта - мъжкото е на почит в рода и в бг традициите  Thinking Thinking Thinking

В средите в които се движа няма такова нещо, патриархата е отдавна умрял. Може някъде по селата да си живеят и така, не знам. Като ходя в Турция и като имам взимане даване с тях и с хора от същата религия там нещата са изключително различни. Да не говорим, че има държави където жените имат по-нисък ранг не само от мъжа си, но дори и от децата си.
Ако авторката е възпитана по този начин е нормално да не си търси правата толкова години. Реакцията на родителите и също е в подкрепа на твърденията ми.

# 174
  • София
То всеки отрича да се движи в такава среда, но си е факт. На работното място мъжът е с по-големи "привилегии" от жената, в повечето домове жената е тази, за която домакинската работа е задължение, като излезеш в градинките и през НДК има само майки с деца и тук-таме по един татко за цвят  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Пък ти пак продължавай да твърдиш, че не се движиш в такива среди  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 175
Говорите глупости за ориента. Не исках да го давам за пример, но искам да покажа, че доста бг мъже имат отвратителен манталитет към жените си. Баща ми вдига скандали или не говори с мама, ако супата му не е с консистенцията, с която той обича. Работят цял живот и двамата, но в къщи работи само тя, а в момента е със втора операция на крака, след скъсан мускул. Та...преди две, три седмици, пред съпругът ми, е ровил с лъжицата в някаква манджа и е казал: "ти виждаш ли тук магданоз, аз видях само едно листче". Мъжът ми се  е намесил и му е казал, че ако е той на нейно място, тенджерата да е излетяла през прозореца. Просто съществуват жени, склонни да си търпят този тормоз с години!  Shocked

# 176
Просто колкото повече препрочитам първият пост, толкова повече се убеждавам, че авторката нещо е засилила положението. Ще ме извинява, но умрели от глад деца, няма да предявяват претенции към храната в стола на училището. И дори и да се опитат е могла да им каже, че това е положението и няма друго. И просто не ми дава мира изречението, че си носели парите от бабите на нея, защото знаели, че тя няма. А защо незнаят, че и тати няма. Защото авторката добре е промрънкала на децата ето вижте аз нямам, докато баща ви си брои скришно паричките и не ми дава. Изобщо май ще спра да пиша в тази тема, защото се ядосах на авторката и си мисля, че  манипулира и децата си. И между другото бебето не е точно новородено бебе. Над годинка е по нейните постове. Да го дава на баби или на ясла и да се стяга, а тя май има намерение да си остане за цялото майчинство вкъщи.

# 177
Аз не мога да си обясня как с такъв стиснат и егоистичен мъж, авторката се е решила на трето дете?

# 178
Ами пак се оправдава с глупостта си и доверчивостта си, но и аз се чудя, възможно ли е след толкова години, още да вярва?...

# 179
Аз не мога да си обясня как с такъв стиснат и егоистичен мъж, авторката се е решила на трето дете?

аз мога, но не искам да съм толкова груб .  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт