Не мога да разбера как и защо мъжа ми, не само че ще се прибира късно за вечеря, особено ако бизнеса си е негов и сам определя работното си време, но и явно предпочита да спечели 20-50-100 лв. отгоре, нямам идея точно колко, вместо да се прибере вкъщи, да вечеря с жена си и децата и да гледат филм заедно, примерно. Такъв мъж не иска семейство. И не иска съпруга а домашна помощница. И още повече не мога да разбера как и защо ежедневно ще харчи пари за готова храна на работното си място, вместо да се прибере да вечеря вкъщи.
Според мен тука няма какво са се спасява. То няма нищо, за да бъде спасявано. И не разбирам как се правят три деца и защо? Кой ги иска и защо? За мен децата са нещо изключително лично между двама души. А в случая няма двама души, които да са заедно. Авторката все още явно не се е отърсила от въздействието на този мъж, не знам дали бих могла да кажа че го обича, но определено е зависима от него, не материално а емоционално зависима. Дано успее да се отърси скоро.
. После пише, че той и на него си вафла няма да купи,пише че и по кръчми не ходи, пък ходел по ресторанти, отново противоречие
След това уж нямали дрехи, пък тя си дърпала парички, купувала на нея си и после го лъжела, че бабите дали на децата. Значи, за да предпочете да купи на себе си, а не на децата то толкова зле май не са децата. Само аз ли пак виждам противоречие
. Много и е тежко и мъчно, но не се наема на никаква крачка. Това не е любов, а навик някой да я гледа. Истината е че той и дава, просто не са сумите, които тя иска. Ако грам не се бъркаше и живееха толкова мизерно, не виждам причина авторката да се спре пред раздяла.