Отговори
# 195
  • София
Говорила ли си с него за някакво преразпределение на парите?

И още - той някога гледал ли е 1,2 или и трите деца за 4 или 8 часа?

# 196
Да бе. прочетете, че тя е завършила училище и е забременяла, после след две години втора бременност. През всичките тези години кой я е издържал. Защо говорите така. Това са няколко години, в които само и единствено той се е грижел за нея и двете си към онзи момент деца. Плюс това авторката много умело се измъква и тук във форума. Оплака се, пък после казах, квото имам да казвам. Ми, за да чуе обективно мнение, а не само такива каквито на нея и харесват е нормално да отговори на някои въпроси, на които тя така и не отговори. Може би защото са и неудобни. И Тя вече каза, че бабите са гледали децата, когато са били болни или незнам си какво. Да беше без грам помощ, жива да я ожалиш. Пък тя с по две баби и дядовци под мишка. С мъж, дето плаща всичко. Изобщо не и вярвам на версията. И отначало ми звучи грозно, кометарите и че баща и и майка и не могат да и дадат пари. Обяснено и беше, че родителите могат да дадат и морална подкрепа, но тя просто подмина този пост. Очевидно че иска само пари, пари, пари. От толкова  мрънкане за пари на авторката и аз бих предпочела да не се прибирам за вечеря  ooooh! ooooh!

Много явно държиш за тези баби...ами помагали са ми,но ти прецини колко ,като и двете работеха тогава,и до днес вси още по цяла седмица,майка дори и в събота. Как мога да карам някой да ми гледа децата,като съм наясно ,че хората също си имат техен живот?! Никой не ми е длъжен!
По въпроса с моите родители-Баща ми е на мнение,че тябва да си го трая такъв какъвто е,защото няма да се оправя сама,а майка ми дори не иска да й споменавам за него,защото вече му се е нагледала и наслушала.И тук не става въпрос само за пари, а затова,че няма как да се прибера при тях с три деца-няма място.А защо трябва да се прибирам,те децата да не са от баща ми...да ги гледа татко им.?!
По въпоса с касата,изкарах си ключ,за който той не знае и имам достъп до нея ,дори и днес,но въпреки ,че и днес не ми стигат пари съм се зарекла,че повече от там няма да взимам,защото ми е супер обидно....
Какво още те интересува?
Докато си гледах двете деца,защото ми се застъпи майчинството, учех и задочно. Той категорично отказа да ми плаща за обучението и родителите ми поеха разноските. Да обяснявам ли как съм учила след 12ч.вечерта почти винаги за изпити, и как преди всеки изпит като неписано правило все едното дете беше болно и аз изнемогвах,а помощ от него не съм видяла и за ден?!
Така е,тъпа съм явно,заблудена и каква ли още не,за това ,че все още живея с надежди и мечти за едно нормално и задружно семейство с бащата на децата ми.Което оказа се,че в днешно време е много странно да родиш три деца от един и същи мъж.

Интересно защо собственият ти баща, смята че няма да се справиш. Нали до сега според думите ти само и единствено сама си се справяла. И като смяташ, че гледането се пада само на мъжа, но не и на жената, ми имаш избор. Дай му ги да ги гледа, пък ти си живей живота.
Не си единствената, учила с бебета и болни деца на ръце до нощите . Хайде не драматизирай толкова  Stop

# 197
Не знам за другите, аз виждам жена, родила и отгледала 3 деца, която е работила всяка секунда от времето, когато не е била по майчинство. И не й е стигала едната, но и е ходила след работа на друга.
Която е съгласна да се нагърби с цялото отглеждане по децата и дома, която няма нищо против всичко изкарано да бъде на негово име и няма нищо против да не присъства и физически - да си вечеря някъде си.
Явно и това е малко. Още трябва да се натовари.

Хората си имат 2 отделни домакинства. Може и да е нормално, за мен не е.
Такъв тип семейства винаги са разделени, не става дума за парите. И да не беше раждала тя, а да беше работила през това време, сега пак всичко щеше да е на негово име. Разликата е, че тя щеше да разполага физически с пари, ако беше изгледала чужди 3 деца, не техните.

КатнисК, имаш 3 деца. Мисли за тях. Седни с баща им и му изложи точно какво искаш. Ако се съгласи, съгласи, ако не - решението е негово, насила не можеш да го накараш.
Даваш малкото на ясла, тръгваш на работа и с детските и издръжката ще си стъпиш на краката. А в един момент ще се окаже и че имаш много повече средства за децата от сега.

Цитат
Интересно защо собственият ти баща, смята че няма да се справиш.

Много са мъжете с мислене, че жената не може да се справи сама. Въобще не се учудвам. А и 3 деца не се гледат лесно. Ако беше така мъжете щяха да участват  Laughing

# 198
Ако беше така мъжете щяха да участват  Laughing

Много мъже участват в отглеждането на децата си, ако жената разбира се им го позволи.

# 199
Децата си няма как ди ги дам да ги гледа някой, а да си заживея свободна като птичка....
Баща ми е на това мнение ,защото е с закостеняло мислене и това да остана сама с трите си деца е един вид срамно и неправилно. Каквото и да става -да си трая,друг няма да си намеря,защото вече съм позакъсняла и имам три деца....
Не се изкарвам мъченица....но щом така ме разбираш няма проблем.

# 200
  • София
Този човек ако си няма паралелен живот / връзка / семейство, пък на.

fiolio не знам точно коя кълка я боли, ама доста простотии е натворила из темата. Разбирам марсо, който е мъж и няма акъл за 5 стотинки да каканиже тъпотии, ама уж интелигентна жена ...
Какъв ти е проблема? Че са й помагали бабите ли, какво? Така и не разбрах кое точно трънче те бодна отзад, че се превърна в такава фурия, защитаваща онеправдания съпруг.

КатнисК - аз не го разбирам това заричане да не пипаш в касата. Как така няма да пипаш, тези пари там са си твои. Поне толкова твои, колкото и негови. Като нямат дрехи децата, взимаш 200лв, купуваш им, вечерта само информираш - маратонки и анцузи съм взела на децата с толкова и толкова пари.

Или както по-напред бяха писали - тя да искала пари ... какво значи да иска, от кой да иска, да не е комшията тоя мъж, да не е на комшията заплатата сложена тук ... Да иска, пък да й дава, глупости на търкалета са това. Парите в семейство с три деца и малки доходи са общи и не управляват много внимателно. Не се яде 2 пъти дневно в ресторант и не се дрънкат 3 коли, ако нямаш пари да се усмихнеш.

Така или иначе, тук семейство няма, нито пък виждам шанс за хепи енд.

# 201
Много мъже участват в отглеждането на децата си, ако жената разбира се им го позволи.

Участват, когато го искат. когато са с мисленето, че тяхната работа е само да си поиграят с тях, с това се изчерпва всичко. Дори ако жената им обяснява, че детето има нужда от баща, няма да го пипне и ще си намира какво да прави, само и само да не се прибере вкъщи.

# 202

пропускаш нещо много важно !
ако беше изгледала чужди 3 деца .. щеше да има пари ,
но нямаше да има 3 деца !!!
децата не са само на мъжа й , а и нейни ..

п.с .. не знам дали мъжа действително е читав , но ако не струваше ..
тогава защо се е появило трето дете ... аз знам и не питам , просто ми се иска да се замислите малко по дълбоко ..

аз не казвам, че е грешно или лошо да имат 3-то дете ...
просто знам какви мисли се развиват в главите на жените при такива обстоятелства ..
и ако и вие се замислите .. и вие ще се сетите .

да можеш да кажеш , че си майка на 3 деца днес ... си има цена .

аз не мисля, че авторката е лоша жена или майка , просто не оценява обективно действителността ..
малко по смирена трябва да е и да акцентира на това което прави , а не да изисква .

# 203

Така и не разбрах кое точно трънче те бодна отзад, че се превърна в такава фурия, защитаваща онеправдания съпруг.

Ох, ама хич не ме поднало нищо. Просто не мисля, че е толкова зле положението, колкото тя го изкарва. И изобщо ама изобщо не защитавам съпруга и. Просто се надявам тя да се замисли над постовете ми. Да спре да мрънка и да реши какво ще прави със себе си и живота си. Не съм нито на нейна, нито на мъжа и на страната. И двамата са хвани единия, удари другия.

# 204

Децата си няма как ди ги дам да ги гледа някой, а да си заживея свободна като птичка....
Баща ми е на това мнение ,защото е с закостеняло мислене и това да остана сама с трите си деца е един вид срамно и неправилно. Каквото и да става -да си трая,друг няма да си намеря,защото вече съм позакъсняла и имам три деца....

Виж какво, много зле си си уредила нещата, по-зле от това трудно има накъде. Напълно си зависима - нямаш никаква сигурност, не притежаваш нищо лично твое, даже и брак нямаш, та да претендираш за СИО. Аз не виждам колко по-зле можеш да се поставиш,  Каква е твоята цел - да почнеш да работиш, та да имаш пари ли, или да принудиш мъжа ти да се съобразява с теб в разпределението на семейните финанси? Нищо чудно наистина парите да не стигат, не сте малко хора, но трябва да е ясно какво се печели и как се разпределя в къщата ви. Иначе никога няма да имаш сигурност и спокойствие.
 Говори с него за това.

# 205
  • София
И пари никога няма да имаш!
То ясно че брака си го прецакала отвсякъде, ама поне не се захващай да правиш бизнес с този човек!
И между другото, ако се разделите и го осъдиш за издръжка на децата, може и да си в по-добро положение!

# 206
Fiolioo, не мога да разбера хора, които така спокойно раздават решения за чужд живот.
Интересно ми е ти сама гледала ли си три деца, или дори и едно.
Как така лесно давате съвети за разводи и за справяне с финансови проблеми.

# 207
Fiolioo, не мога да разбера хора, които така спокойно раздават решения за чужд живот.
Интересно ми е ти сама гледала ли си три деца, или дори и едно.
Как така лесно давате съвети за разводи и за справяне с финансови проблеми.

Гледала съм и гледам две  Peace
Ако ме прочетеш назад, ще видиш, че съм от малкото които не я съветват да се развежда. Съвета ми е да се бори, ако разбира се има сили и макар и късно да направи всичко възможно за да спаси каквото е останало от това семейство. Ако може да се нарече семейство. Но с кражби, лъжи и премълчаване, авторката никога няма да постигне каквото иска.

# 208
  • София
На кое точно казваш кражба?

# 209
  • Ню Йорк

Точно поради тази причина заподозрях различна от християнска духовна принадлежност.

И КатнисК, бъркаш с изказването "никой не ми е длъжен да ми гледа децата", напротив БАЩА ИМ Е ДЛЪЖЕН.

И аз пак не разбрах, ти за толкова години защо не поиска да се ожените? Искала си и ти е отказал? Тази история остана тайна за всички.

Общи условия

Активация на акаунт