Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 34 862
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Мишеловска, Женя💐💐💐 Да са ви честити бебчетата.

Момичета , и аз в отбора на болните Sad Баткото/ на 6 г/ снощи вдигна температура. И аз съм мн притеснена. Мислехме секциото да е др седмица..... сега не знам какво да правя Tired

# 136
Ама то с над 50 бебчета (а тепърва е 6.04 ), наистина им трябва тема в "Родени"  Grinning

Хайде да видим колко бебчета ще си изберат първия ден от страстната седмица  Heart Eyes

# 137
Здравейте мили мамчета и все още коремчета  Hug
Видях, че Рози ни е вестителката за което и благодаря   bouquet
Аз и нашия Кристиян сме добре... Мъника е много спокоен, почти не съм му чувала гласчето  Heart Eyes дано продължим така и занапред  Crazy Все още сме в болницата в Сряда ще ни изпишат и тогава ще пиша по подробно  Wink Мъника засука, незнам точно колко изсуква, но се дохранваме с АМ, че когато е на гърда и заспива  baby_neutral  и като го сложа в легълцето и се събужда и му давам по-малко АМ и пак заспива. Чакам го да се събуди и това става на 4 часа  Whistling редувам гърдите, но сега като стане ще пробвам и от двете да дам, пък да видим колко ще се е наял маймунката ми    Heart Eyes роди се 3,600 кг.. 50 см. В 12:00 на 04.04 планово секцио Simple Smile
Благодаря на всички за хубавите пожелания!!!

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 09:54 от Nikol_1189

# 138
Здравейте,
Честито на Естелитка.Пожелавам ти Марина да е много здрава и щастлива,а на теб бързо възстановяване.
Абе хора аз няма ли да раждам?Малко ме е страх ,че вече съм сама в къщи и ако започне раждане,се чудя дали 1 час няма да е много дълго време за стигане до болницата ?На ММ му трябва поне половин ,за да се прибере и после до ТК още поне толкова.....

# 139
Здравейте,
Честито на Естелитка.Пожелавам ти Марина да е много здрава и щастлива,а на теб бързо възстановяване.
Абе хора аз няма ли да раждам?Малко ме е страх ,че вече съм сама в къщи и ако започне раждане,се чудя дали 1 час няма да е много дълго време за стигане до болницата ?На ММ му трябва поне половин ,за да се прибере и после до ТК още поне толкова.....

Спокойно. С първо раждане като си няма да родиш веднага. Имате време и таткото да се прибере и да стигнете до ТК. Само няма да се шашкаш!  Heart Eyes Свали си на телефона едно приложение за следене на контракциите и си ги записвай. Силно се съмнявам да ти почнат контракции веднага на няколко минути за няколко минути и да са толкова силни, че името да не можеш да си кажеш.

# 140
Добро утро и от мен! И ние сме в отбора на болните - баткото с хрема, аз и татито с дразнене в гърлото и хрема. Дано бебето да не тръгне да излиза сега,а когато сме здрави!
Вчера синът ми  имаше имен ден,ходихме на църква,по магазини,взехме си поръчаната торта,имаше подаръци  Simple Smile
Лошото беше,че мама много се умори и много ме заболя кръста - все едно някой ми е боксирал бъбреците. А трябваше и да готвя,а не да си полежавам и пих един спазмалгон! Добре,че мъжът ми излезе с детето на разходка.
Честито на Естелитка,Женя и Мишеловска! Здрави бебчета и бързо възстановяване на мамите!
След като спрях магнезия, проблемът с 00 е налице и мисля,че ще си докарам по-бързо разкритие! Свещички не искам да ползвам,защото с предната бременност ми докараха не особено резултатни спазми!
За издаването на звуци от бебоците - да ви кажа честно аз не помня при баткото да го е имало,може и да съм забравила newsm78
Помня,че пъшкаше,че примляскаше,приплакваше насън....

# 141
МАце, върнах назада да чета и намерих въпроса ти за памперсите - дали са ви малки и как се разбира. Понеже не видях някой да ти е отговорил (може и да е Rolling Eyes) да ти кажа: Памперса се разбира, че е омалял, когато като го залепваш остава разстояние отстрани между предната и задната част, и няма как лепенките да са близо една до друга. Такъв ли ви е случая? Защо мислиш, че са ви малки?

# 142
Мишеловска, аз давам биогая от 10-я ден (така каза педиатъра), по едно време започна да плаче и да свива краката и започнах и инфакола. Сега няма колики, но незнам от кое е, а може и още да не са започнали (бебка е на 16дни)  Simple Smile

# 143
брррр!! Привет на всички!
Как може да вали сняг?? Аз вчера си пожелах едно хубаво слънце да пекне,което да ни радва цялата седмица,ама нещо не ми се получи. Добре хайде тогава от утре да пекне слънцето.
paKris ,много благодаря,че ме светна,малко се успокоих. Но вчера като се сещах,че трябва да излизам на пазар си викам най-вероятно ще пропусна,ако всичко така е боли.
Купувам последните неща днес и после почвам спокойно да си чакам.
Тази нощ просто не можах да се наспя и планирам следобедна дрямка.
РоЗи не съм ли стискала палци достатъчно силно?? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 144
  • София
Ventana - явно не, как може такова нещо... GrinningVery Happy:D
Давай, то до края на деня има много време, мъж ми отиде нарочно с колата на работа, хахаха.

# 145
Васе Много рядко се дави, за сега това не е проблем.Аз изцеждам след като се е наяла, и то другата гърда до която не е стигнала даже. Суче горе долу през 2-3ч по 15мин и е готова. Едната гърда и е напълно достатъчна, даже остава, но поне не ме боли. Тази от която не суче обаче е на камък и трябва искам не искам да я изцедя поне малко. И аз си мислех за зелеви листа, ще питам и ЛЛЛ консултант тези дни дали е удачно толкова скоро да почна Thinking
По принцип първите дни е нормално да има лека хиперлактация, защото често тялото се презастрахова. При жени, които не кърмят за първи път често е по-силна, тъй като гърдите вече са "разработени". Добре е да се чуеш с консултант наистина, за да прецени, доколкото е силна в момента хиперлактацията ти и дали има нужда от допълнителна намеса, за да бъде овладяна или е достатъчно да изчакаш и да се саморегулира във времето.

Варианти за намаляне на хиперлактацията (но само след проверка с консултант!) са например увеличаване на интервалите на използване на едната гърда, т.е. примерно както яде веднъж на 2-3 ч, да даваш 2 поредни хранения от една и съща гърда, а другата да цедиш съвсем минимално, колкото да избегнеш запушване) (на английски се води block feeding), или пък малко количество чай от салвия, тъй като е доста силен и при голяма доза рискуваш да намалиш кърмата прекалено много.

# 146
  • София
МАце, върнах назада да чета и намерих въпроса ти за памперсите - дали са ви малки и как се разбира. Понеже не видях някой да ти е отговорил (може и да е Rolling Eyes) да ти кажа: Памперса се разбира, че е омалял, когато като го залепваш остава разстояние отстрани между предната и задната част, и няма как лепенките да са близо една до друга. Такъв ли ви е случая? Защо мислиш, че са ви малки?

Ами на два пъти пропуска вече, което може и да е моя вина, и му оставят не всеки пъти по баджачетата линийки. Уж са за до 5 кг а ние го изписахме 2600, едва ли е повече от 3 кг в момента.

Сутринта отново бях опишкана. Wink

Био гая не давам тъй като в АМ има пробиотици, няма смисъл. Аз не знам дали имаме колики, след като се наяде и оригне се свива много и мрънка. Но му минава бързо.

Мишеловска честита бебка!

Ро3и аз си бях заплюла 25ти за планово секцио. Но след като док каза нормално забравих тази дата, даже със swampi 2 дни преди да родя си говорехме само да не е на 25 ти че има тржество  в болницата, еми младежа не ни пита обаче и излезна точно тогава. Simple Smile

Ох как искам на разходка, а то гадно време...

# 147
Здравейте мили мамчета и все още коремчета  Hug
Видях, че Рози ни е вестителката за което и благодаря   bouquet
Аз и нашия Кристиян сме добре... Мъника е много спокоен, почти не съм му чувала гласчето  Heart Eyes дано продължим така и занапред  Crazy Все още сме в болницата в Сряда ще ни изпишат и тогава ще пиша по подробно  Wink Мъника засука, незнам точно колко изсуква, но се дохранваме с АМ, че когато е на гърда и заспива  baby_neutral  и като го сложа в легълцето и се събужда и му давам по-малко АМ и пак заспива. Чакам го да се събуди и това става на 4 часа  Whistling редувам гърдите, но сега като стане ще пробвам и от двете да дам, пък да видим колко ще се е наял маймунката ми    Heart Eyes роди се 3,600 кг.. 50 см. В 12:00 на 04.04 планово секцио Simple Smile
Благодаря на всички за хубавите пожелания!!!

Никол, радвам се че сте добре с детенце!

Знам че не съм експерт, но имам известен опит с кърменето, затова си позволявам да изкажа мнение по твоя пост.

След като не знаеш колко кърма изсмуква бебчето от гърдите ти, защо даваш АМ? Аз и по-назад писах по този повод. Ако искаш да стимулираш кърмата да слезе и да отговаря на нуждите на бебето, предлагай му да суче всеки път, когато иска. Най-сигурния начин да компрометираш кърменето, е да даваш АМ. Имай предвид, че в началото коремчето на бебето е голямо колкото орехче, и коластрата му е напълно достатъчна. Не е нужно да даваш АМ в началото, но съм сигурна, че в болницата никой няма да  ти го каже. (За съжаление, на моето бебе знам, че без да ми кажат, са му дали поне 2 пъти АМ, въпреки че преливам от кърма).

Cvety83, вече са ти го казали, но и аз на всяка манджа мерудия  Wink. Първото раждане рядко протича бързо (макар че има такива случаи, пожелавам ти го), обикновено имаш време за душ, мотаене, донагласяне на багажа, чудене да тръгнеш ли или не... На мен първото ми раждане започна в 5 сутринта с падане на тапата, и приключи в 2 след полунощ на следващия ден.

# 148
Давам АМ , защото веднага при поставяне от гърда в легло и почва да мрънка и да търси , че е гладе... задължително първо от гърда му давам около 15 мин. На едната, а днес и на двете по 15 мин. и пак като го оставих почна да се преплаква. И като му дам малко и спира и заспива за 4 часа  Blush

# 149
Здравейте мами Simple Smile.Честито на всички обебили се   bouquet.Ние започнахме ремонт на банята и освежаване на кухнята и имам мноого работа в къщи Rolling Eyes.За бебчо почти всичко си имам,но още не съм испрала дрешките,и аз имам сушилня,но първите дни ще гладя сигурно,а после да видим.Вечер немога да спя вече не помня от кога...такива киселини имам и носът ми цяла седмица като стане 17 часа и се запушва.Слагам детски капки ксилометазолин.

Общи условия

Активация на акаунт