Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 34 871
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Tifany - честито! Да ви е жива и много здрава!
Ро3и - честит празник!
Cvety - Честита бебка! Жива и здрава!
Кърмещитет мами - как си отспивате? Аз вече започвам да давам на заето, а ММ помага... като се върне на работа не ми се мисли...

# 661
  • Враца
Цвети честито, добре дошла Ивайла  Hug
Благодаря за включването по моя проблем, Vaseto предлагам и двете гърди на всяко кърмене за сега, бебка е много ленива, вече усещам кога наистина преглъща и кога само симулира, през повечето време е второто, бутам я, пощипвам я, мачкам я, почти без резултат. Ако съмбя кърмила по скоро, примерно преди час я държа по около 5-7 мин на гърда, ако примерно не се е хранила 2-3 часа я държа по 15 минути.
Днес почти нищо не поема от гърда, след сваляне веднага показва че е гладна и започва да плаче а на гърдите ми спи, изцеждам и я дохранвам, защото не мога да я държа нон стоп на гърда. Ще видим как ще се справим с това.

# 662
  • Под кленовите дървета
Оф и преди да забравя, да ви споделя, какво ми обясниха за кризите на третата седмица.

Около третата седмица, казват тук, мозъкът на детето се "рестартира" и започва да приема по-голямо количество информация, сетивата разширяват своят капацитет за информация. Съответно бебе се страхува. Затова започва нон-стоп рев и висене на гърда. Отр една страна да се убеди, че има нещо сигурно в този бързо променящ се свят - мама, от друга мозъкът има нужда от повече мазнини и си ги набавя с чести кърмения.

Маце, как е Калоянски? Как му викате на галено, Кало или Каби?

Рози май ражда, а Laughing

# 663
  • София
Раждам аз, къде ти.... Незабравим рожден ден, направо... Shocked
Ходих навън, обикалях болницата с една приятелка, качвах и слизах няколко пъти 9 етаж. Пекох се на слънце, качвам се - никакви контракции. Две. А наън даже спирах заради няколко, така ме заболя.
Ще си седя тук като кукувица.
Няма да ме изпишат, щото имам 5 дни до термин и не вярвам да ме разиграват, ама и всеки ми вика "ооо имаш време" и после "айде, ше раждаме ли утре".
Не знам какво ще ме прсвят ако не почне раждане довечера. Направоооо ужас, не съм си представяла така нещата. Хахаха:)

# 664
  • София
Оф и преди да забравя, да ви споделя, какво ми обясниха за кризите на третата седмица.

Около третата седмица, казват тук, мозъкът на детето се "рестартира" и започва да приема по-голямо количество информация, сетивата разширяват своят капацитет за информация. Съответно бебе се страхува. Затова започва нон-стоп рев и висене на гърда. Отр една страна да се убеди, че има нещо сигурно в този бързо променящ се свят - мама, от друга мозъкът има нужда от повече мазнини и си ги набавя с чести кърмения.

Маце, как е Калоянски? Как му викате на галено, Кало или Каби?

Рози май ражда, а Laughing

Калоянски дуфа и пуфа, разбирай спи. Wink Как му викаме,всякак но не и Калоян, най вече Шмъчка, дет вика свекървата още му е много голямо името за толкова малко бебе, тя му вика бебчо. Wink

Иначе педиатърката каза че след 20я ден започват повече да чуват и виждат. Калата като по часовник от вчера като е в шезлонга се заглежда по играчките и им гука, много е сладък, радва им се   Simple Smile

# 665
Cvety83 След дългото чакане , честито бебче! Да ти е жива и здрава Ивайла и да ти носи много радост и гордост, а ти си майка-героиня!  Heart Eyes Важното е, че всичко вече е минало и двете с бебка сте добре.

# 666
  • Под кленовите дървета
Като се замисля, на Ники му викахме Бубулинек, Бубу, тигърче, а-бу-бу-бу, бебе и по всякакъв начин докъм първата година. После решихме, че трябва да си научи името все пак Laughing

Моята идея с бадемовото масло май вече е неприложима, че става топло и й е тежко на кожата. Май ще си мина към типична бебешка козметика, ама да видя какво ще каже педиатъра.

Тия пъпки по лицето й ме дразнят, колкото и да ги третирам с лайка, не се оправят #2gunfire

# 667
  • София
Честити бебчета на Pakris, Tifani и Cvety83. Да са ви много здрави и послушни Simple Smile

РоЗи, честит рожден ден! Кофти, че си в болницата на този ден, но пък то е за хубаво, скоро ще имаш страхотен подарък. Успех, с теб сме!

Мая, след като бебчето е гладно след като го махнеш от гърда сигурно не засуква правилно, аз имам подобен проблем. Днес вкъщи идва и консултант по кърмене, пробвай и ти няма да навреди, а може много да ти помогне.

Welinity, спането и на мен ми е проблем. Опитвам се да поспивам през деня, но не винаги ми се получава, а имам и да уча, всяка седмица имам онлайн изпити и направо е страшно положението.

Jasmin, и аз в началото бях нонстоп със сутиен и болките в подмилниците бяха станали доста силни. Като го махнах е малко по-добре положението.

Сега и малко отчет от днешния преглед на Митето. Качили сме 380гр и 1см за 12 дни от изписването. Едното оче е с леко запушено слъзно каналче и казаха да го почиствам със смрадлика (какво мислите за това).

# 668
Ехааааааааа, честито на мамите с бебета! Живи, здрави, щастливи и бързо възстановяване!

РоЗи ЧРД! Двете ще сте силно свързани с такава малка разлика между рожденните дни Simple Smile Съдя по мен и майка ми. Тя е на 24-ти октомври, аз съм на 25-ти Simple Smile Стискам палци! Ти в коя болница си?

Аз днес бях на тонова - чудесни. После се срещнах с Киров в ТК да ме види и той. Всичко ми е наред. Скъсена шийка, малко разкритие - чудесна съм!  Crazy С две думи кога ще има бебе не е ясно. Ако ми се засилят контракциите и утре може. Ако не - ще чакам. Днес си спретнах голям фитнес. Карах кола, маах корем по улиците и по магазините. Харесах си супер яки обувки, ама нямаше моя номер... После спах 3 часа в майка ми, защото ми паднаха батериите и на сега, преди малко се прибрах.

И като казах ТК да ви кажа колко приятно изненадана останах - там след ремонта е чудо, бре! Едни окачени тавани, едни хубави стени, едни скрити светлини, много приятно! А преди две седмици като влязох нямаше изглед според моите скромни разбирания от ремонти на болници, да го приведат във вид.

Някоя от вас може ли да каже как са единичните ВИП-ове там?

# 669
  • Под кленовите дървета
Едното оче е с леко запушено слъзно каналче и казаха да го почиствам със смрадлика (какво мислите за това).

извинявай за капса, ама да не го изпуснеш Laughing - ТВЪРДО НЕ!

Смрадликата е мнооого силна билка, само много опитен билкар може да работи с нея в правилните пропорции. Почиствай с по-силен чай от лайка - хем дензифекцира, хем е доказано. Смрадликата ако попадне на очната лигавица може да стане беля. Аз след първото раждане се поливах със смрадлика и си изгорих кожата/лигавицата на влагалището. Бях направила явно силен разтвор. Сега една позната ми каза точната пропорция и пак си докарах проблеми.
За очите - само физ.разтвор и лайка.

# 670
Жасмин я кажи пропорциите за смрадликата... аз тука 50 гр в 2 литра вода варя и после пак доразреждам с вода на око... ама и колко време след раждането я ползваш? Така и не ми каза АГ-то...

# 671
Чудесна,забрави за музичката.
За единичния Вип не знам какво ти трябва точно.Също като двойния,но много малка стая.След дългите ми пребивавания тук мога да кажа само,че не си струва да се плаща Вип.Ти си прецени де.
Рози,а ти се въоръжи с търпение и ако имаш познат лекар или акушерка ги попитай дали не могат да ти помогнат с разкритието.Те знаят как,но това е като станат поне на 5 мин.или 7,8

# 672
  • София
Цвети - моята докторка точно дойде и това и направи..... Само детоооо каза че до утре ще чакаме, не искала през нощта освен ако не се налага и ако няма драми утре в 6 ми пускат системите.
Ей сега разбрах що е то контракции.
И рядкотоо щастие ме хвана.... Вече не сум онова засмяно момиче....Simple Smile

Чудесна - в Токуда съм

# 673
Жасминче, какви пъпки има Катето? Щото Тончо и той има - мънички, червени с връхче, най-вече по бузките. Чела съм, че се появяват, защото бебето така се чисти от майчините хормони. Аз нищо не ги правя.  Peace
Велинити, аз сега се справям доста по-добре с недоспиването от първия път. С големия ми син дремех на всяко кърмене - по дивани, по легла ... И нощно време ми се струва, че по-често се будеше. Сега съм си добре. Е, като приспивам баткото заспивам с него и вечер, и следобед, ама се трае.  Rolling Eyes Peace

# 674
  • София
Po3u, Честит рожден ден!  bouquet
Дръж до утре, да си има собствен рожден ден детето. Шегувам се   Hug

Честити бебета на  PaKris, Тифани и Цвети    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт