ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • sf
Да си сверя часовника- как вървят при вас еднодневните екскурзии?
Имаме оферта за Копривщица- 8-17ч за 31лв без храна. Скъпо ли е или само на мен така ми се струва  newsm78

# 301
И на мен все скъпи ми се виждат, обаче така вървят. Есента нашата екскурзия беше до Кюстендил - не помня точно  27 или 29 лв., отделно такси за музеи и храна.

# 302
  • София
33лв. до Плевен без храна и вход в музеите и
30 лв. до Рилския манастир - пак без да е включен вход в музей и храна

Скъпо ми се стори и аз сверявах за първата екскурзия, но така вървят цените.
При нас поне и двата пъти бяха с хубави автобуси, за което съм доволна.

# 303
  • Sofia
Мей, редактирах поста си и се вижда - math number cube.
И нашата екскурзия беше 30ина лв, и на мен ми се вижда скъпо, още повече, че не са включени музеи и храна и кое аджеба струва 30лв?!  Rolling Eyes  ooooh!

# 304
По повод екскурзиите днес получих от щерката оферта за края на учебната година на 21.05 до Копривщица за 30лв. без храна,но с включени такси за музеите.Там ще им връчват и свидетелствата.Мисля,че ще им е интересно на децата,особено в килийното училище и ще им остане спомен.Та така,иначе сега правят през ден,през два тестове по БЕЛ-подготовка за изходните нива.За сега се справя добре,дори повече,отколкото очаквах,но аз съм си по-критична към нея,а тя ме изненадва приятно:)

# 305
  • София-Младост
Имаме оферта за Копривщица- 8-17ч за 31лв без храна. Скъпо ли е или само на мен така ми се струва  newsm78
Скъпо е и според мен. При нас ще има май месец екскурзия до някакъв парк Конза(близо до Брезник)...има там някакви атракциони, 33лв. И като му дадеш и джобни да има 5-10лв, храна, вода..ето ги 50лв заминали. И се прави в почивен ден. За сега каза, че няма да ходи...защото щяло да му бъде мъчно за мен  Crazy

# 306
  • София
А аз мечтая за ваканция на село, но село с градина за копаене и поливане и двор с животни за гледане.
Книгите и задачите няма да избягат, но връзката със земята и живота е доста окъсана Sad

Откъм животни можем да предложим само един котарак, но пък градинката ни си е съвсем ОК - заповядайте да плевите и поливате. И ягодки берем целогодишно  Grinning

О, идваме!!! При ягодите - веднага!  Sunglasses

# 307
  • София

26лв. без храна до... познай! - Лозен планина.

# 308
  • София
Скрит текст:
Малко е извън темата, но явно цената е за транспорт.
А цената за транспорт не се определя от бензина и разстоянието, а времето което се ползва автобуса. Shocked
Както и класът (или както там се води) на самия автобус.
Или поне аз до този извод стигнах. Laughing

Забравих да споделя, че на малкия звер вчера му падна третото зъбче. Почти цяла година след първите две. Heart Eyes Има си кутийка, подарък от зъболекарката му и още не изсъхнало, го прибра на място при другите две. Малко зловещо изглежда тази кутийка.

За таблицата на умножение нямам притеснения. С аритметиката много добре се справя. И сега умножава произволни числа, със събиране. Аналогично се опитва и да дели.

# 309
Скъпо е и според мен. При нас ще има май месец екскурзия до някакъв парк Конза(близо до Брезник)...има там някакви атракциони, 33лв. И като му дадеш и джобни да има 5-10лв, храна, вода..ето ги 50лв заминали. И се прави в почивен ден. За сега каза, че няма да ходи...защото щяло да му бъде мъчно за мен  Crazy
Ала-бала, в тази оферта влиза и ползването на атракциони, нашите ги водиха от ДГ, та дори и на моята й беше харесало. Но сега не иска да ходи на лятно училище, защото ще е с нощувки.
Иначе при нас нещата са ок. Сюрпризираха ни от училището с критериите за прием за занималня догодина и излиза, че понеже детето се справя добре с ученето, но е отсъствало повече поради болест няма да го вземат май. С предимство са децата с лоши резултати от учене и несамостоятелни.
Иначе имахме и ние родителска среща, мъжа ми ходи, но не са казали още нищо за списък с книги или подобно.

# 310
  • Sofia
Списъкът с книги, от досегашния ми опит, се дава в последния ден, без непременно да е коментиран преди това.  Simple Smile

# 311
Е то няма какво да му се коментира;)
Освен като видиш - Шарл Перо - Приказки
Ангел Каралийчев - Приказки
и т.н.  И въпросът е кои точно сборници с приказки да хванеш Simple Smile

# 312
  • Sofia
Да де, имах предивид да се споменава. Simple Smile
Иначе си е за чудене, да, както споменаваш.

# 313
Пригответе се следващите 3-4 години  да има цяла дузина приказки в списъците.

Опитът ми говори, че е по- добре да чете каквото му харесва отколкото да се мъчи с нещо, което не му допада. Често същото остава непрочетено. Във всяко нещо трябва да има наслада и забавление.
Досега не съм карала да се чете насила, само защото ще се изучава. В общи линии препоръчителната литература е била интересна за детето ми с незначителни изключения и едно огромно- Ние Врабчетата. Това е единствената книга, която прочете без да му харесва. Учителката я беше включила в списъка за 2 клас, а се изучава в 3-ти. Много време си загуби, с нежелание сядаше, но четеше, защото я имаше в списъка. Това се случи в 1 за 2 клас. След това му предложих да чете само, ако наистина му харесва.

# 314
В общи линии препоръчителната литература е била интересна за детето ми с незначителни изключения и едно огромно- Ние Врабчетата. Това е единствената книга, която прочете без да му харесва.

И дъщеря ми не я беше харесала. За "До Чикаго и назад" пък да не говорм, наложи се аз да сядам и да я четем заедно, не разбираше и половината текст.

Общи условия

Активация на акаунт