ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 342
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • В светлината на слънцето
Ние май държим първенството по цени на еднодневна екскурзия. Пролетната е 40 лв - до Белоградчик-скалите и пещера Магурата. Мисля, че влизат разните такси за вход, но не съм сигурна. Поне още не сме стигнали до такива подробности. Само каката ще ходи, той отказа. Есенната бе до Рилския манастир и бе по-евтина, но не помня точно цената - някъде 25-30 лв май. newsm78
Списък с книги за лятната ваканция със сигурност ще имат. Той една да прочете от него, пак ще е добре. Каката изчиташе целия списък плюс още поне няколко пъти толкова книги. Но тя обича и чете много. Той - тц. Та ще видим как ще е. Все се надявам да заобича четенето. Thinking

# 316
  • Sofia
Гушкан от вчера чете (и на татко си  Simple Smile):

клик за четене

Пък откак прави козунака, не ме оставя да меся вече, все тя, тя...  Crazy

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 18:40 от Morena

# 317
  • София
... за края на учебната година на 21.05 до Копривщица. Там ще им връчват и свидетелствата.
И какво, който не може да си позволи да изпрати детето, то без тържество, така ли? Нямам думи просто...

Нас ни офертираха екскурзия до Карлово и Сопот - 26 лева с вход в музеите. Няма да ги пращам - много са ми 52 лева. За толкова пари четиримата ще си направим екскурзия.

Морена, много интересна занимавка. От България ли си я купувала?

# 318
  • Sofia
Узи, от ebay, има го и в http://www.aliexpress.com/. То може и у нас да го има, но аз по магазините не ходя, а онлайн не знам как да го потърся.

# 319
  • София
В общи линии препоръчителната литература е била интересна за детето ми с незначителни изключения и едно огромно- Ние Врабчетата. Това е единствената книга, която прочете без да му харесва.

И дъщеря ми не я беше харесала. За "До Чикаго и назад" пък да не говорм, наложи се аз да сядам и да я четем заедно, не разбираше и половината текст.

Аз пътеписи по принцип не обичам - но Ние, Врабчетата ми е любима книга... От онези, които често цитирам. И е сред малкото многопластови книги по възраст... онези, в които в различните възрасти откриваш нови и нови различни неща.

# 320
  • у дома

Морена, много интересна занимавка. От България ли си я купувала?

У нас съм виждала в магазините от типа за 1лв-струваха 1-2лв  Peace

# 321
  • София
У нас съм виждала в магазините от типа за 1лв
Благодаря, ще пообиколя

# 322
Момичета, от каката разбрах, че в двора на училището ни ще има някакъв планетариум. Не знам дали ще минават през всички училища. Поръчала съм й да разбере подробности и да каже, защото мисля, че ще е интересно за децата. Тя е запомнила само, че входът ще е 3 лв. Но не и кога. Дано да минат и през другите училища. Peace

# 323
Аз само да напомня за аудио драматизациите. Нико слуша много и от там познава историята Ние Врабчетата. Твърдя че и в този вариант не е сред любимите. Но с драматизациите трябва да се "пипа" внимателно, че аз след слушане на плочата Том Сойер така и не харесах книгата - струваше ми се пълна с излишни описания. За това този вариант ще ми е дълбоооока резерва.

# 324
А аз така и не харесах драматизациите - нито като дете, нито на по-късен етап. Този тип разказване на книги, пък било то и приказки, нещо не ме грабна. Виж, театърът - не куклен, а живият, ми е бин винаги много по-интересен от речта без визуализация. Радиотеатърът и разните там драматизации би звучаха бутафорно, приповдигнато, изобщо фалшиво. И това, при условие, че баща ми е актьор, расла съм зад кулисите, заобиколена от актьори, повечето хора, които изпълняваха тези драматизации познават от дете, ами така и не ми харесаха. Нещо не се разбрахме с този тип изкуство. Thinking
Иначе харесването на различни книги и автори изобщо не ме учудва, то и затова сме различни.  Peace

# 325
Здравейте!
Ние ще имаме РС на 07.05. - ще си говорим за последния празник, за екскурзията и за края на учебната година (така е написала госпожата).   Rolling Eyes

# 326
  • Sofia
Гушкан иска в понеделник да е на занималня, да пробвала... та подбираме менюто ѝ.
Отделих някои дрехи за зазимяване, извадих блузки с къс ръкав.

# 327
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ходих да разгледам работата на моя син на ВМС. Взели са му точките, защото в последната задача триъгълничетата са 7, а кръговете 10, а е трябвало да са равен брой. Иначе фигурките са шахматно разположени, има и кръгчета, и триъгълничета на всеки ред. Малко строго ми се стори да му вземат половината точки за задачата, след като я е решил на 2/3 (шахматен ред и във всеки ред да има и от двата вида фигури). Надявам се и по другите места (училища) да е оценявано така строго!

Blush а показаха ли ти как в 17 квадратчета можеш да сложиш равен брой от два вида фигурки?  Blush

аз няма как да видя къде е сгрешил Мишко. не знам и къде, но му дадох да реши задачите от състезанието пак и коментирахме.

оказа се, че човека не прави разлика между цифри и числа  Rolling Eyes и да е обяснявано в училище му е минало покрай ушите.

и един въпрос към всички. терминът "естествени числа" наистина ли е въведен в първи клас?
той не го е чувал, решил е задачата на късмет -  изобщо не е взел предвид прилагателното  Rolling Eyes

изпращам го на състезания за да свиква и да не припада като чуе думата "състезание" или "изпит", но нещо не съм във възторг от организацията.  Confused
на някой училища раздадоха грамотите и наградите, аз още търсих резултатите за областта  Tired
в блоговете резултатите излязоха преди да бъдат официално качени на сайта на РИО и СБМ, на втория още няма Коледното математическо  Rolling Eyes
за финалното не ми се мисли даже

# 328
Шахматно, като едно ъгълче остава празно.

# 329
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Thinking в задачата пишеше "във всяко квадратче трябва да има само по една фигурка..." и не можеш да оставиш ъгълчето без знак, ако в съседните е празно.

a класираните за националното състезание къде може да се видят?  Blush

Общи условия

Активация на акаунт