ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 296
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте,

Да ви попитам - давате ли джобни на децата?
Моя взе да се тръшка напоследък, че другите деца имали пари и си купували банички. Реших да му дам 2 лв - отчета е - вафла и 12 бонбона  ooooh! Питам го, нали за баничка искаше пари? Отговора беше - Нямаше баничка и трябваше наново да сметна как да ги похарча всичките...  После си говорихме, че не е нужно всичките пари да се похарчат до стотинка - при което беше мноооооого изненадан  Joy

2 лв. / седмично. В началото на годината опитахме с 5 - по лев на ден, нооо... резултатът беше старание непременно да бъдат похарчени, без остатък, на мига.

# 571
Разбрахме че тържеството ще ни е на 25ти, неучебен ден. От всички матури не могат да се вредят. Големия ще се явява, та мисля и двамата да ги оставя в къщи на 21ви. Нали имаме право на 3 дни по семейни причини?

# 572
  • София

Забележка: купоните за обяд са отделни, 2 лв./ден. Дават се в началото на седмицата.

# 573
  • у дома
Цитат
Текст за писане по контур, с цел подобряване на краснописа
http://umeia.com/tracing-text/
На тоЯ текст, наклонът му липсва.  Wink

Може-моят левичар миналата година пишеше горе-долу така и ми харесваше написаното,а сега е леле-мале и със сигурност ще го прави...

# 574
  • София
Преди малко се прибрахме от педката. Гушкан ще трябва да слага очила.  Sad
Утре отиваме в кварталната ни очна клиника, да видим.  Thinking
Моренка, и Тони е с очила от началото на годината.
Сърдечно ти препоръчвам да отидете на преглед в тази клиника. За разлика от повечето очни кабинети, в нея има лекари специално за деца - педиатрична офталмология. При записването на час просто трябва да се каже, че прегледът е за дете.
Работят с направления, плаща се само потребителската такса. Апаратурата им е страхотна, отношението - също. Баща ми го оперираха успешно преди няколко месеца там.
За Тони казаха, че до една година, максимум две проблемът ще се отстрани чрез постоянното носене на очила. Той много тежко прие в началото идеята, че трябва да носи, но след много обяснения и подкрепа, (както вкъщи, така и в училище), свикна, успокои се и вече сам си се грижи да са прибрани по време на тренировка и като цяло да ги пази.
Пожелавам ви проблемът да не е сериозен и Гушкан да свикне бързичко.
 Hug

# 575
  • Sofia
Мей, благодаря за вниманието и препоръката!  Hug
В нашата също има детски лекари, там водихме и голямата щерка преди време. Само дето тогава пътувахме от ПК1309 (където е препоръчанта от теб клиника), кв Света Троица до тук, а сега ни е под носа. И понеже не съм много мобилна, ще си ходим в наше "село", пък ще видим.
Благодаря и за пожеланието! Нека и на Тони му се коригира наистина бързо проблемът, както са казали докторите.  Пиши ми на ЛС, моля, какви са очилата на Тони - стъклата, рамката - някак детски ли са или...
Аз смятам, че Гушкан по-бързо ще свикне от мен. Какво ли не бих дала да можеше да е при мен проблемът, не при детето... Аз (пък и ММ също) на толкоз години да нямам проблем и никога не съм имала, а то милото... пфу...  
Поне добре се получи, че сега в началото на лятото ще ги сложим, та за 4 месеца да свикне с тях, а и да ги пази и за у-щето на есен да не са ѝ непривичи.
 За сега в класа им няма деца с очила.

Стана ми интересно за потребителската такса... нали за децата няма такава?!  Rolling Eyes  Поне ние при педката не плащаме.

В неделя Гушкан е на РД на приятелка от ПГ, която сега е в съседен клас.

# 576
  • София
Утре ще ти пиша, Моренка, че  вече съм гроги  Tired
Ще ти пусна и снимки да видиш, и оптика ще ти препоръчам.
Ние ходихме с Тони заедно да си избере рамки.
Чувала съм много добри отзиви за вашата клиника  Peace
А за потребителската такса дори не съм се замислила трябва ли или не трябва. Пък и 2лв. в такава ситуация.... изобщо не ми е минало през акъла. Може би защото е било в частна клиника, въпреки направлението, не знам наистина  newsm78

# 577
  • София
Аз също съм водила малкото ми дете за запушен слъзен канал в Резбиомед. Доволна останах. Много внимателни с подход към такива дребни деца. Не съм плащала потребителска такса. Имах направление.
Чакам и аз с нетърпение списък с книги. На 21-ви ще са на училище. Уж щяха да са до 19.05, пък в последния момент промениха нещата.
И да се похваля -  на изходните нива има Отлични резултати. По математика има само една грешка, която даже аз не мисля, че е грешка. Да преброят правоъгълници. Синът ми ги е изброил, но са пу поправили, че "Квадратите са правоъгълници" т.е не е преброил квадрати като правоъгълници.  Tired

# 578
  • София-Младост
Морена
Важното е Гушкан да се чувства добре, здравето преди всичко. Синът ми носи шини, дъщеря ми навремето на същата възраст(преди 9г.) и тя...страшно се притеснявах как ще се отнасят децата с тях, съдейки по отношението по мое време. Но сега всяко второ дете носи и опасенията ми бяха безпочвени.
Което ме подсеща, че не съм водила до сета Наско на очен преглед...навремето бях много доволна от прегледите в детски очен кабинет към МА.
Децата не плащат потребителска такса, която за момента е 2,90, така че ако е било 2лв. може да е за нещо друго. В лабораториите наприме знаете там всички си плащат такса от 2-3лв за екарисаж мисля беше.
Нашето тържество е на 21,05, в класната стая, от сега мисъл за 50 родителя ме плаши,но дано мине добре. След това ще има нещо за 24-ти май на двора и край...ваканция здравей!

# 579
  • Sofia
Разбира се, Мей, когато ти е удобно! Simple Smile

По математика има само една грешка, която даже аз не мисля, че е грешка. Да преброят правоъгълници. Синът ми ги е изброил, но са пу поправили, че "Квадратите са правоъгълници" т.е не е преброил квадрати като правоъгълници.  Tired
И аз смятам, че на училищно ниво това не трябва да се брои за грешка. Някой "умник" се е престарал, пфу...  Close

Ала-Бала, педката преглежда и очите всяка година при профилактичния преглед за здравната карта. Сега като бяхме заради грипните оплаквания, поисках да види очите (пък тя я и измери) и цъфна проблемът, даде ни направление за очен лекар. Та есента всичко си изпя Гушкан от таблицата, но сега... От известно време ми бяха съмненията...

Списък с книги... не чакам. Simple Smile  
Имам опит от големите ми деца, та съм претръпнала, пък и в нета нали има... Не очаквам нищо изненадващо... Ако не даде класната - още по-добре.  Ако е въпрос на четене просто - имаме толкова много книги...  Ако опира до изучавани през годината произведения, както писах вече веднъж, може и това да ни свърши работа. Simple Smile

# 580
И ние сме с очила от началото на предучилищната. И ние бяхме ходили преди това на очен и нямаше нищо ,но след като постоянно очите бяха със секрети ,се оказа ,че не са от инфекция, а от диоптъра. Заложихме на детски очен кабинет на МА. Доволни сме , но по ЗК чакаме 6 месеца, но то и без това прегледите са през 8-12 месеца ,не е проблем. И ние когато ни казаха ,че ще носи очила, макар и само временно ,а не завинаги,  се разревахме. Първо той , после и аз. Естествено, потърсих и второ мнение -потвърди се. В градината нямахме проблеми - никой никога не го обиди ,също ги и опазихме. И в училище засега се справя , макар че аз доста се притеснявах.1/6 от класа са с очила.  Но контролните прегледи нещата вървят добре и скоро ще ги махне. Понеже постоянно му казваме ,че ако ги  носи винаги  ,ще ги свали по-бързо ,той сега вече вика ,че няма да ги носи, защото сочила  се харесва повече и иска по-дълго да ги носи Simple Smile. Между другото и ние така свикнахме ,че с очила ни е по - красив. Всъщност очилата са най-малкия проблем като гледам за какво чакат пред кабинет а, но и аз тежко го изживях като ми се стовари на главата. Голям избор на рамки има в Кидс оптик на М.Луиза ,както и на стъкла. Доволна съм от тях и след това като ходим на корекции ,но вече ходим  в същата оптика ,но в мол Сердика, че ни е по - близо.
Успех  Морена и лесно да се адаптирате.

# 581
  • София
Момичета, довечера е Нощ на музеите. Ние мислим да се възползваме, сега ще изготвя маршрута.  Hug

# 582
  • София
Ние последните две години ходим на Нощта на музеита. Тази мисля да пропуснем. В интересните музеи няма влизане, чака се по час-два. Там където няма хора на децата им е безинтересно. Миналата година успяхме да влезнем и разгледаме много музеи, но на първи юни ... В нощта на музеите видяха само историческия. Дано тази година не е така, макар, че стана доста популярна нощ и идват и много гости на столицата.
Нашите вчера бяха на екскурзия, прибра се много доволна.
Джобни рядко давам, рядко й трябват. Носеше в нея два-три лева с дни, така и не помня от кога и изхарчи ли ги. Онзи ден харесала едно шишенце с вода, помолила приятелка за стотинки, които на другия ден върна.
На 21 сутринта ще им дават свидетелствата и приключват.
Моята девойка не съм я водила на очен, на ортопед .... Дали не е време да я заведа? Юли ще имам една пролука, освен тогава да го организирам...

# 583
Не забравяйте и зъболекар!

# 584
  • София-Младост
Не забравяйте и зъболекар!
Бих добавила и ортодонт Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт