За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 47

• 45 082
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Моят ще бъде на толкова лятото, мисля да му взема сандалки, но тип проходилки с ципче отдолу на подметката, тъй като иска да ходи и прави някакви опити, като се държи за мебелите... Не го уча по никакъв  начин, той сам си изяви желание и се мъчеше първо да се изправи, а сега и да ходи...

# 76
  • София
И аз моя не съм го учила, изчаках сам да поиска да ходи. Обувчиците бяха на Колев и Колев с ципчето през стъпалото,водят ги за лазещо-прохождащи деца.
Един съвет: не влачете детето с две ръце, дигнати нагоре, това е много вредно. По-правилно е за една ръчичка (сменят се),не дигната, а на нивото на рамото на детето. Кръстът на родителите отива по дяволите, обаче няма напрежение и кълчене на ставите на детенцето.

# 77
И моя на 7-8 м.започна да се държи по мебели и да прекрачва.Не се е налагало да го влача,за ръцете,защото мислех,че е малък да ходи,а той си укрепна от ходене изправяне по негово желание.Към 10-11м. една ръка,а после и един пръст му бяха достатъчни.Не съм го карала да ходи ,ако не ще.Но нямах и причина да се вторачвам в ходенето му.
А съм виждала как детето подкосява крака,а те го изправят ли изправят.И то почваше да плаче.Може би защото,беше на 1.3м и бяха решили да го учат.Детето пристъпи плахо на 1.5,а реално проходи на 1.6.И така не става.

# 78
  • Шумен
Когато детето е готово само прохожда, както Деситката е описала от желание и опити мускулите укрепват и работата става. Минала съм и през това по-късно прохождане. Бях на нож с родата на БНД, всички ми бяха сърдити че не исках да си науча децата да ходят като ги влача с колани или за две ръце  Whistling. Веднъж БНД се ядоса след като пак го бяха подкокоросали и подкара децата за една ръка (да са били на годинка още не пълзяха), в момента в който и двете му увиснаха на ръцете и заплакаха се стресна и кротна. Дали с това ги стрснахме и им забавихме прохождането не знам, малките вместо да проходят (както си обикаляха подпрени по мебели и в леглата си) след няколко дни една след друга започнаха да пълзят. И за няколко месеца забравиха крачките, на четири крака беше по-лесно и бързо. Но пак си дойде момента с прохождането, проходиха на 1 г. 4-5 м. Мишето се пусна и тръгна сякаш винаги е ходила  Laughing докато сестра и известно време беше доста нестабилна.

# 79
В предния град където живеехме ,то беше тип село де,комшийката беше рехабилитатор.Доста бебчета и водеха.Някои дори нямаха никакво изоставане в развитието.Била съм свидетел за момиченце на годинка ,което краката му бяха ,като варени спагети даже и да го държиш.След 2 месеца проходи.Нямаше изоставане.

# 80
Ясно, значи няма да й 'показвам' как се ходи. Мерси Simple Smile

# 81
Здравейте, ако може пак 2 въпроса от мен   bouquet
Малкия е почти на 6 месеца.
1. Ползвахте ли и ако да какъв охлаждащ, успокояващ гел за венците?
2. Главата му е по-голяма от на заобикалящите ни бебета. Според педиатърката е в норма (вървим по-големи, обиколката на главата = на обиколката на гърдите). Не мога да цитирам точно колко беше на 5 мес. , но нещо от сорта на 43-44 см. Това ми се вижда много. Според някакви данни, които четох 47 см е на 1 година. Дали не се "филмирам" излишно. Все пак се гледа средно от всички параметри. На 5 мес. малкия беше 69 см / 7900 гр. Някой имал ли е подобни терзания?
Знам че главите ма хората не са еднакви...
Благодаря

# 82
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте, ако може пак 2 въпроса от мен   bouquet
Малкия е почти на 6 месеца.
1. Ползвахте ли и ако да какъв охлаждащ, успокояващ гел за венците?
2. Главата му е по-голяма от на заобикалящите ни бебета. Според педиатърката е в норма (вървим по-големи, обиколката на главата = на обиколката на гърдите). Не мога да цитирам точно колко беше на 5 мес. , но нещо от сорта на 43-44 см. Това ми се вижда много. Според някакви данни, които четох 47 см е на 1 година. Дали не се "филмирам" излишно. Все пак се гледа средно от всички параметри. На 5 мес. малкия беше 69 см / 7900 гр. Някой имал ли е подобни терзания?
Знам че главите ма хората не са еднакви...
Благодаря

Привет!
И моето бебе е по-голямо, на 3 месеца и 1 седмица е, 64 см., 6,850 кг., при последния преглед му мериха главата и гърдите, но за съжаление не ги пренесоха  в картона, които е в мен, останаха записани в личния му картон, но на два месеца гръдната обиколка му е била 40 см., на главата също толкова, педиатъра не ми е казала, че е притеснително Thinking
Ще я попитам на следваща консултация през май месец!

# 83
  • София
цитирам картона на моя "мъник" Peace
5м. - 44см, 11м - 49см.
Не се напрягай за глупости  Hug

аз да  питам какво направление да си искам от педи за бактерии в носа?

# 84
на 7 месеца - 44 см и аз мисля, че се филмираш Simple Smile

# 85
Ако греша някой да ме поправи,но май се гледа размера при раждането.До първата годинка расте с 11см.Като отклонението от нормата е 7% нагоре/надолу.Например родено с около 35см.до първата годинка е 46.
Ако на 6мес. е с размер 43см нормата е от 40до 46см.

# 86
Благодаря на всички, които се отзовахте  Hug
На всяка консултация питам педиатърката дали сме в норма и винаги казва , че сме. По скоро се притесних от това, че на всички бебета около мен главите са много малки и реших че проблема е при нас. Една приятелка сподели, че бебето й (на 4 месеца е) още носи шапката от изписването си.

# 87
  • София
Благодаря на всички, които се отзовахте  Hug
На всяка консултация питам педиатърката дали сме в норма и винаги казва , че сме. По скоро се притесних от това, че на всички бебета около мен главите са много малки и реших че проблема е при нас. Една приятелка сподели, че бебето й (на 4 месеца е) още носи шапката от изписването си.

Значи неговата глава е малка Wink.

# 88
Днес на консултацията имаше бебе на 10 месеца, по-дребно и слабо от моята хубавица, която е на 7. Ако не беше права на крачета щях да реша, че е по-малка от нас. Беба пък за последния месец не е мръднала нито на кила, нито на сантиметри  newsm78

# 89
Този въпрос не е много за тук май,но няма кого да питам-когато излизате на разходка с бебоците как им носите млякото -малката е на 20 дена и сме на АМ,но доколкото знам след като се направи до 30 мин. трябва да се използва ? Днес докато излезем и то стана време за ядене и ревна.Трябва да има вариант,моля за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт