За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 47

• 45 083
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Има, http://www.expatessentials.com/aptamil-first-liquid-milk-multibu … 00ml-bottles.html
Aptamil, например имат вариант на адаптирано мляко, нещо като UHT, бутилчици 200 ml. , но не съм сигурна дали се предлагат в България!
Готово за употреба, отваряш, храниш, ако остане, за 24 часа в хладилник.
Ние си ги поръчахме от Англия, защото първия месец при мен имаше голяма драма с кърменето, не бях сигурна дали ще ми се получат нещата, и се застраховахме и с това!

# 91
Аз топля хубаво водата и я слагам или в термоджоба на чантата й или в едно подобно на несесер за 1 шише, купено от джъмбо, пак запазващо топлината, а сухото мляко отделно точната доза. Ако огладнее ги смесвам на място, а млякото е топличко. Разбира се, зависи и колко време сме навън, но държи поне час-два. Сега в жегите и повече. Удобство е.

# 92
Аз си нося вода в термос, загрята с една идея повече отколкото  за пиене и като стане време сипвам, правя млякото и давам! Навън сме по цял ден и така се храним.

# 93
Аз си нося вода в термос, загрята с една идея повече отколкото  за пиене и като стане време сипвам, правя млякото и давам! Навън сме по цял ден и така се храним.
Много благодаря! Simple Smile

# 94
И аз като прекрасна Simple Smile , когато ми се наложи да храня навън..

# 95
  • София
ludetina85, носиш си вода в термос или шише с вода в термобокс.
Аз имах дозатор за сухо мляко с три отделения (т.е. три хранения). Приготвях млякото "в движение".

# 96
Аз пак да пиша,че се притесних  Sad Моята бебка е на 6 месеца и все още се обръща като и хвана крачетата или ръчичките,вчера ходихме на контролен и педито каза,че ако не почне до другия месец ще ни прати на невролог.Как да и помогна освен нещата,който се правят по принцип упражнения,играчките да се стреми да ги хваща отстрани,какво още може да направя.Вашите бебчета кога започнаха.Моля за съвет.Благодаря за отговорите предварително.

# 97
Абе тия доктори ги хапе нещо главата... Моето бебе се върти много. Само да го сложа по гръб, веднага се е завъртял. Просто почна сам да си го прави, иначе преди това се сещаше, ако подам ръка и то само за опора, не съм го дърпала, просто не се сещаше. Обаче от корем по гръб не иска и не иска. Бутам, ми...не. А иначе преди около месец и половина това му беше първото обръщане, а сега изобщо не го прави. Въпреки всичко не се притеснявам. КОгато иска, тогава!!!

# 98
  • София
Аз пак да пиша,че се притесних  Sad Моята бебка е на 6 месеца и все още се обръща като и хвана крачетата или ръчичките,вчера ходихме на контролен и педито каза,че ако не почне до другия месец ще ни прати на невролог.Как да и помогна освен нещата,който се правят по принцип упражнения,играчките да се стреми да ги хваща отстрани,какво още може да направя.Вашите бебчета кога започнаха.Моля за съвет.Благодаря за отговорите предварително.

Все още НЕ се обръща?
Вземи любима играчка или нещо ярко и ново, покажи го и бавно, за да го проследи с поглед, го сложи до нея. В опитите да се пресегне и да го хване, ще почне да прави опити.

Освен това в началото им е много по-лесно да се обръщат от корем по гръб. Така че слагай детето по корем по-често, като се катурне няколко пъти - ще схване идеята.
Упражненията с премятането на крачето го правите, предполагам?
Консултацията с невролог определено не вреди, ние ходихме за ленива ръчичка, благодарение на упражненията не изпуснахме нещата и я оправихме буквално за седмица.

# 99
Беба започна да се обръща от гръб на корем на 4 месеца. Не знам дали сама или защото аз й показвах, т.е търкалях я и сама започна да се върти. Сега по гръб не желае да седи. Аз затова по назад питах дали се показва на децата как да ходят. Защото така започнахме въртенето Simple Smile

# 100

Все още НЕ се обръща?
Вземи любима играчка или нещо ярко и ново, покажи го и бавно, за да го проследи с поглед, го сложи до нея. В опитите да се пресегне и да го хване, ще почне да прави опити.

Освен това в началото им е много по-лесно да се обръщат от корем по гръб. Така че слагай детето по корем по-често, като се катурне няколко пъти - ще схване идеята.
Консултацията с невролог определено не вреди, ние ходихме за ленива ръчичка, благодарение на упражненията не изпуснахме нещата и я оправихме буквално за седмица.

И аз да се включа ако може.Какво е това упражнение за премятане на крачето?

# 101
  • Бургас
Моята от около 2 седмици се обръща от гръб по корем, а обратно около третия няколко пъти, защото мрази да лежи по гръб. А като си лежи и си играе, в странично положение застава ли?

И да питам и аз нещичко Кога започват напълно стабилно да си държат главичките бебчетата? Не питам тези, които още в болницата са си ги държали и да учудили целия свят, а нормално развиващи се бебчета. Моята принцеска все още си поклаща главата, все едно "кълве". Иначе е напълно изправена, в една линия с тялото, перфектна в упражнението придърпване до седеж, но е факт че още я поклаща. Баткото май към шести месец вече беше ок с това.

# 102
  • София
Аз пак да пиша,че се притесних  Sad Моята бебка е на 6 месеца и все още се обръща като и хвана крачетата или ръчичките,вчера ходихме на контролен и педито каза,че ако не почне до другия месец ще ни прати на невролог.Как да и помогна освен нещата,който се правят по принцип упражнения,играчките да се стреми да ги хваща отстрани,какво още може да направя.Вашите бебчета кога започнаха.Моля за съвет.Благодаря за отговорите предварително.

Все още НЕ се обръща?

И аз да се включа ако може.Какво е това упражнение за премятане на крачето?

Завърташ детенцето леко настрани, внимателно издърпваш долната ръчичка под тялото и леко назад, а след това с лек замах премяташ горното краче към леглото. Де факто, почти го обръщаш по корем, но не до края. Детето инстинктивно, за да извади ръчичката и да заеме удобна поза, се премята по корем. Прави се в двете посоки. Ако се смееш през това време - приема го като забавна игра. Пълно е с клипчета, но от телефона не мога да ги пусна.

Моето дете започна да държи главата почти веднага след изписването, но я закрепи съвсем стабилно може би чак към третия месец.

# 103

Кога започват напълно стабилно да си държат главичките бебчетата? Не питам тези, които още в болницата са си ги държали и да учудили целия свят, а нормално развиващи се бебчета. Моята принцеска все още си поклаща главата, все едно "кълве". Иначе е напълно изправена, в една линия с тялото, перфектна в упражнението придърпване до седеж, но е ф

Ние сме на същото положение. То не е главичката, ми все едно поклаща цялото тяло. Обяснявам си го, че още не са му здрави мускулите на гръбчето, та затова.

# 104
  • София
До 6 месец бебето трябва да държи вече главата си съвсем  стабилно и да може  свободно да я върти във всичките посоки.
*Sesil* - скоро ще сте на консултация, нека педиатъра погледне точно какво е положението и нуждае ли се от специалист за мнение.

Общи условия

Активация на акаунт