Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 349
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 555
Форумът от години е пълен с кукувици. Реалните са много сладки дори. Виж, мен тръпки ме побиват от самата комуникация с измислените персионажи. Някак болно, психарски ми идва да ги чета дори, камо ли да им отговарям.

# 556
  • Пловдив
Форумът от години е пълен с кукувици. Реалните са много сладки дори. Виж, мен тръпки ме побиват от самата комуникация с измислените персионажи. Някак болно, психарски ми идва да ги чета дори, камо ли да им отговарям.
Ами, нямам болка да ги чета, не ми прави особено впечатление. Всеки сам си решава до колко да се излага.

# 557
Янтра, до сега се смяхме с тези "красавици" от харема...
Аз трудно различавах кое е жена и кое мъж.

За измислените образи, и всякакви от този род...не ме вълнуват.
Борил доколко е измислен, също ми е все тая. Създава обаче впечатление за адски дребнаво и гнусничко човече, ако е истински. Типичното нафукано леке на не повече от 26-29г., изкарващо малко повечко пари и харчейки ги само за себе си.

# 558
Ооо за Борил има диагноза. Нарича се Синдром на малката пишка.

# 559
Искам да питам Нино: как е Фърбито?  Laughing

Спи. Слава Богу. Защото е ужасно досадно. Само мърмори на някакъв език и постоянно нещо квичи.
Мисля, че инхалациите му понесоха, не кашля  Mr. Green

А, и е с памперс  Crazy

Пак добре, че не е с дамска превръзка.  Joy

# 560
  • Пазете Гор
Може и само поверие да е, но аз слагам обилно сол във водата при варене на яйца. Де да знам помага ли, не съм изследвал същите яйца без сол как биха се държали.

Много обичах като дете тая процедура с вапцането на яйцата и гледам, че и моите се забавляват извънмерно с това сега. Душички.

Обичам когато Възкресение се случи по-рано през пролетта, но това има и минуси: трудно се намира толкоз рано хубаво ярешко. Тия животинки, поради проклетията и интелекта си вероятно, растат по-бавничко.

Оставете човека бре, ама че сте.

# 561
  • Ямбол
Такъв мрънкащ мъж не знам коя жена би го изтърпяла. Ми той може да сложи в джоба си всяка свекърва.
Представям си как е излязъл някъде с приятелката си да се забавляват и той ѝ обяснява
- онова момиче ми направи много хубаво впечатление, не е като теб,
- ти си такава и такава, пък виж я онази каква е друга.
- И как само говориш за лошото време, ми не разбра ли, че го обичам.
- Как може само за ядене да мислиш.....

Ооо за Борил има диагноза. Нарича се Синдром на малката пишка.
А, тъкмо. Как не се сетих по-рано.

# 562
Аз нямам спомени като дете да се е ядяло агнешко или ярешко по Великден. Моите родители също, а не е като да не са имали села и да са се гледали животни там.
Сега от къде се пръкна тази "традиция"....поредният маркетингов трик да се поизтика малко старо месо на хората.

Рядко влизам в спорове във форума....но този път не се сдържах.
Абе хората слепи ли са, или толкова целят да се харесат на други...не знам.

# 563
Може и само поверие да е, но аз слагам обилно сол във водата при варене на яйца. Де да знам помага ли, не съм изследвал същите яйца без сол как биха се държали.

Много обичах като дете тая процедура с вапцането на яйцата и гледам, че и моите се забавляват извънмерно с това сега. Душички.

Обичам когато Възкресение се случи по-рано през пролетта, но това има и минуси: трудно се намира толкоз рано хубаво ярешко. Тия животинки, поради проклетията и интелекта си вероятно, растат по-бавничко.

Оставете човека бре, ама че сте.

Помага, разбира се. Ако се счупи яйце, белтъкт му коагулира по-лесно във вода със сол (или оцет). Друго не зная.

# 564
  • Пазете Гор
Аз нямам спомени като дете да се е ядяло агнешко или ярешко по Великден. ...

Моите спомени и тези на близкото ми обкръжение са точно обратните, както и спомените на бабите и дядовците ми бяха. Всъщост Пасхалната жертва да бъде агне е Старозаветна традиция и препоръка, а и съдържа и символика от Възкресението. Както и почти всички традиции, така и тази има строго практична страна, но да не се отплесвам, че ще замяза на "Бразди".

Тези двете - ярешко и агнешко, са ми любимите за готвене и ядене  меса.

# 565
  • София
Утре вечер ще боядисаме няколко яйца с щерката. Хич не ми се искаше, понеже в петък заминаваме на почивка и предпочитах да оправям багаж и да си пооправя къщата, ама тя от две седмици насам само за това говори и брои дните. Купих днес бои и лепенки, ще се мажем, то се е видяло Grinning

П.С. Нито варени яйца обичам, нито козунак, нито агнешко, кулинарно Великден аз не празнувам Simple Smile

# 566
Ярешко и агнешко не близвам, козунаци не обичам, но яйцата са една от любимите ми храни. Вчера купих бои и в събота ще нашарим.

# 567
Куркума, за строго практичната страна не говоря....и като цяло чак толкова практично не е да се натъпчеш с яйца, козунаци и агнешко след като си постил 40дни преди това. В кърпа ти е вързано разстройството и всякакви чревни неразположения.

# 568
  • Пазете Гор
Прекаляването си е беда, и то каква. За друг тип практичност говорех  - напролет е време да се започне редукция на мъжките животни в стадото, и е добре тя да се прави, докато са млади, че до наесен стават съвсем неядивни. Тази разумна практика се облича в обредност и символика: Второзаконие препоръчва неколкократно да се принесе в жертва първородното мъжко животно - тоест това, на което най му е време.

# 569
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ей това винаги ме е удивлявало и мен- как след пост от 50 дни (обикновено толкова е великденският) и при строг пост в последната седмица и особено след тридневно тримирене (само вода) - как се набухваш на другия ден с яйца, козунаци и агнешко newsm78

А колкото до детските спомени за традицията - моят е как майка слага агнешкото бутче в една тава и ние с татко го занасяме в кварталната фурна, където един запотен и зачервен чичко го мята в пещта с една дълга лопата и после си го взимаме на обяд превъзходно опечено, поливано със сосче и въобще - пръстите да си оближеш...

А в детството на майка всеки занасял цялото агне при попа да го освети, а попът отрязвал по едно бутче от агнето и после ги давал на бедните семейства , които нямат агне, за да посрещнат и те празника подобаващо. Това винаги много ми харесваше да го чуя...Понеже попът е бил вуйчо на мама, тя разказваше, че братята й били натоварени със задачата да разнесат бутовете там където има нужда. Това последното особено ме радваше, защото братовчед ми подозираше попа, че си ги изяжда сам.  А майка доказваше, че това не е било така. И детското ми чувство за справедливост беше удовлетворено.

Общи условия

Активация на акаунт