В момента чета... 38

• 51 259
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Започнах "Под купола", но напредвам бавничко с нея.

Коментирали сте Джоан Харис, нека се вметна и аз: Не я харесвам, макар че съм прочела  само книга и половина, докато се уверя, че не е за мен.
Maй не завърших Sineokomomche или съм я дочела по диагонал, та не си я спомням добре. Но пък още помня, че ми беше неприятно изживяване, а четях доста трилъри по онова време.

# 151
  • на североизток от Рая

Нели, дано аз да не съм ти подсказала краят на "Близначките"  Blush

Деска, не си ти. Той е предвидим краят, доста рано усетих накъде върви.

Естел, Калуня-Каля ще държи интереса ти до самия край.  Peace

КалиHug! Благодаря ти и днес!  Hug Изненадата ме държи още. Сложила съм книгата пред очите си. А каква корица има само...

# 152

Току-що затворих последната страница и още съм без думи. Жестока книга!
Сега всичко, което захвана, ще ми е блудкаво.

# 153
Скрит текст:

Току-що затворих последната страница и още съм без думи. Жестока книга!
Сега всичко, което захвана, ще ми е блудкаво.
Peace
Една дума: Кинг Heart Eyes
Много ми е любим, но и здраво се инатя да не прочета по-новите му книги засега. Скептична съм. Ще видя как ще е с "Под купола".

# 154
  • София

Аз прочетох "Лейди Макбет" - много ми хареса!  Heart Eyes
Различен стил от този на Филипката, но добър. Интересно ми беше да науча както историческите факти , доколкото те могат да бъдат възстановени, тъй като за повечето събития от това време няма кой знае колко информация, така и за живота им, за ритуалите и билките, които са използвали и за вярванията им  Simple Smile
На феновете на историческите книги я препоръчвам с две ръце!!!

# 155
Леле, досега си мислех, че коментирате Шекспировия Макбет и бях силно респектирана Simple Smile
Тази звучи много интересно, обожавам исторически книги, така че си я заплювам. 

# 156
  • Belgium
Миж, много се радвам, че ти хаеса  Party

Ronique, да знаеш, че тази Лейди Макбет е историческата личност и няма много общо с героинята на Шекспир. Обикновено в съзнанието на хората остават образите на Шекспир и после иди обяснявай кой какъв е бил в действителност  Laughing

Аз в крайна сметка реших, че ми се чете за Флавия и почнах Speaking From Among the Bones - върви леко, забавано, трупът пада още в първите 40 страници  Laughing

# 157
  • София
Ronique, да знаеш, че тази Лейди Макбет е историческата личност и няма много общо с героинята на Шекспир. Обикновено в съзнанието на хората остават образите на Шекспир и после иди обяснявай кой какъв е бил в действителност  Laughing

Дам... истинската Лейди Макбет е носела звучното име Груад ингеан Бодех  Laughing и малко са известните факти за нея...
Друго интересно, което не знаех, беше за келтския тип предаване на короната - най-силният воин става крал, а не както при саксонците - първородният син.  

А колкото до Шесприровата трагедия признавам си без бой - не съм я чела и отивам в ъгъла да се срамувам   newsm43

# 158
  • Belgium
Оу да, Груад направо кърти като име  Mr. Green

Ми Шекспировата Макбет е еманация на злото дет се вика. Но то и да не си чела пиесата има толкова много постановки, екранизации, трактовки, че да му писне на човек. Мисля само Хамлет е по-експлоатиран образ.

# 159
  • София
Оу да, Груад направо кърти като име  Mr. Green

Обаче не можеш да отречеш колко си ходи с името на първия й мъж - Гилкомган  Joy

Ох, сори за спама, но тези имена много ми харесаха  Laughing

# 160
  • София
И на мен тази линия с наследяването ми беше интересна. Четох за нея за първи път в "Бунт" на Робин Йънг, но нещо не схванах ситуацията като цяло, докато в "Лейди Макбет" беше по-добре обяснен този метод, ако мога така да го нарека, за наследяване.

И аз не съм запозната с шекспировата Макбет  Embarassed...

# 161
И аз не съм запозната с шекспировата Макбет  Embarassed...

И аз не съм  Blush На мен Шекспир ми е много тежък за четене, та затова се учудих колко се котира тук, пък то не били компютри, а компоти  Mr. Green

# 162
  • София
Аз пък да река за Шекспировата пиеса, че образът на лейди Макбет е една от най-предизвикателните роли за всяка актриса предвид полудяването на героинята накрая; иска се майсторство за пресъздаването.
И пак от тази пиеса е един от най-любимите ми литературни цитати:

Скрит текст:
Плам, пламти! Котел, бълбукай!
Адска смес, мехури пукай!

Рибица от блатен смок,
остро жило на слепок,
мъх от прилеп, клюн на сова,
от усойница отрова,
кълка на дъждовник гаден,
пух от бухал кръвожаден,
рог на охлюв, кост на пес,
в общото вариво влез!

... и т.н.  Twisted Evil Mr. Green

# 163
Прочетох " Мрак " от Джилиан Флин, много ми хареса.Държа ме в напрежение от началото до края.
Скрит текст:
Не можах да позная кой е убиеца.Имах няколко предположения,но никое от тях не се оказа вярно  Mr. Green

По късно днес или утре смятам да започна " Калуня-каля".

# 164
Човек на име Уве
- 3.5/5

приятна книга, добре написана

Общи условия

Активация на акаунт