В момента чета... 38

• 51 361
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
А, те са други жанрове, аз помислих, че в същия (фантастика, антиутопия) и понеже много трудно попадам на наистина добра фантастика, се зарадвах.

Ще потърся и тези, но, честно казано, от откъса на Леопарда, наличен в мрежата, май не е подходящ за мен. Бьорндал сигурно ще ми хареса, ако съдя по описанието.

Благодаря ти, съвременната скандинавска литература ми е почти непозната. Сега чета "Мъжът от съседния гроб", но още нямам оформено мнение за нея.

# 376
  • на североизток от Рая
Днес от Елинка получих за прочит

И уж легнах да почета, а вече я прочетох. Тя е като магия тази книжка, наистина ме омагьоса и още не ме пуска магията. Сякаш баба ми разказа приказка, така звучи от началото до края. Очарователно пише авторът, дори днес забелязах, че намирам сходство в стила му с този на Казандзакис, когото много харесвам. Оказва се, че обичам да чета гръцките автори, пишат топло и романтично могат да  изразяват и неромантични неща. И моментът с любимите ми смокини...ох, леле, къде ти гръцка история без смокини.  Crazy Има си исторически факти в книгата, не е някоя приказка за пораснали, но по-скоро звучи като легенда, затова се чете леко и увлича. Представях си, че я чета в Гърция, но не можех да отложа, не се стърпях.

Благодаря ти, Ели!  Hug Оправдаха се очакванията ми.  Peace

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 18:28 от Neli M*

# 377

http://chitanka.info/book/6839-lyzhi

Бавно ми върви. Дразнещ е начина по който разказва героинята - скучно и монотонно.
Зачетох я заради корицата - много ми харесва.

Някой чел ли е тази поредица http://chitanka.info/person/oliver-bowden ?

# 378
  • София
Синът ми Grinning, покрай някаква компютърна игра. Но трябва да отбележа, че беше на ок. 12-13 години и май прочете само една от книгите, въпреки че каза, че я харесва.

# 379
Да, на корицата пише, че е свързана с някаква комп. игра.
Питах дали я чел някой възрастен човек като нас и за мнението му.  Simple Smile Дете-комп. спец няма как да не я хареса (вероятно).

# 380
Естел, "Лъжи" я четох. Голяма боза, но ако е за убиване на времето - бива Simple Smile

# 381
  • Пловдив
Не мога да повярвам, че има и хора, спечелили от безумните тагвания във ФБ  Shocked
Аз до момента не бях срещала ...
Покрай мен 3 са спечелили от отбелязвания, аз спечелих тук от форума, печелила съм и от Розали...

и да не е спам, продължавам си с Любовния триъгълник

# 382
  • Пловдив
И аз съм печелила книга от фейса... преди около 6-7 години, още в зората на регистрацията ми  Whistling А за единствения път, в който съм била на коледен панаир на книгата в София /преди около 3-4 години/, съм останала с друго впечатление от Бард - купих си книги на Ст. Кинг и Дж. Арчър, за което продавачката ме похвали, едно много високо момче обясняваше доста ентусиазирано за всяка книга, която го питат, а собственикът продаваше заедно с тях  Crazy

В момента чета "Виелица" - много си е руска книгата, много от класическите елементи са запазени... засега по-скоро ми харесва  Peace

# 383
Прочетох "Убийства в Манхам" на Саймън Бекет и много ми хареса. Беше ми първа среща с автора и няма да е последна. Но ще си дам почивка от кримки и трилъри, че ми стана прекалено кърваво Simple Smile.
На хартия чета "Готварската книга на леля Ог" и страшно се забавлявам  Laughing Laughing.

# 384
Прочетох На запад от рая. След претруфеното начало нещата стават малко по-добре, но въпреки това книгата не може да се мери с На изток в рая. За да съм съвсем честна трябва да отбележа, че имаше интересни глави, както и един два пасажа, с които искрено се забавлявах. Негативно впечатление ми направи уптребата на няколко думи, които, ако не си специалист в дадена област (физика, химия и др.) няма откъде да знаеш. След справка с Гугъл ( в моя случай) установих, че въпросните съвсем спокойно е могло да се заменят с разбираеми такива, но това е решение на авторката, разбира се. Като цяло смятам, че няма да е голям пропуск, ако книгата не се прочете, но ако все пак сте решили да го направите препоръчам да я отложите възможно най-дълго след прочита на първата.

Искам да поздравя авторката с издаването на На изток в рая на английски, желая и успех!

Започвам Безмълвният ангел.

# 385
В момента чета "Убийството на художника" и много ми харесва!

# 386
  • на североизток от Рая
 Аз започнах "Писма от Скай". Скучно ми е, все едно и също, писмо след писмо. Ама сякаш идва някакъв момент на развитие на действието, ще видим. И дано да е така, защото ще я дочета без интерес ако продължава така монотонно.

# 387
Естел, "Лъжи" я четох. Голяма боза, но ако е за убиване на времето - бива Simple Smile
  Crossing Arms Надявах се да е интересна. Ще я помъча още малко.

# 388
  Crossing Arms Надявах се да е интересна. Ще я помъча още малко.

Абе дочети си я Simple Smile Не ме вземай толкова насериозно  Mr. Green Различни хора сме все пак, на теб може и да ти хареса Simple Smile

Аз тази вечер ще доизмъча "Клиниката". Много ми досади вече тоя процес - все едно и също, голямо предъвкване, голямо чудо  Crossing Arms Типичен медицински трилър от 60-те години. Каквато корицата, такава и книгата  #Cussing out

# 389
  • Belgium
Чета Джилиан Флин и от втората страница съм така  newsm43

Голям кеф!

Общи условия

Активация на акаунт