В момента чета... 38

• 51 349
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Страшно много ме заинтригува с коментара си за "Щиглецът", Скарамушче... чудех се дали искам да я чета, но май ще се наклонят везните и лятото ще си я взема.  Hug

# 466
и мен ще вземете да ме зарибите за Щиглецът
въпреки че мненията са доста противоречиви   

# 467
Тези впечатления и мен ме спечелиха, прибавям книгата към задължителните бъдещи прочети. А ти имаш дар писане   bouquet

# 468
Удоволствие е да се четът подобни постове. За съжаление аз нямам дар слово за това, а и чувствата които изпитвам, след прочит на хубава книга, ми е трудно да ги излея в подобен вид. А така ми се иска! Благодаря ти Скарамуш! И мен ме спечели за Щиглецът.

# 469
  • Belgium
Скарамуши, много се радвам на твоя отзив и че точно теб запалих по книгата  Laughing Моите усещания за "Щиглецът" са подобни, аз вече писах  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Това ми е откритието на 2014, а и към момента за 2015 година. При това не съм фен на Дикенс.  Laughing Всъщност определението "дикенсов роман" трябва да се гледа просто в частта неповторима атмосфера, изящни детайли, които се забиват в ума и остават там дълго след приключване на книгата, както и евентуално мотивът за момчето сирак.

Дона е абсолютен властелин на перото - успя да ме пренесе в един съвсем различен Ню Йорк от този на Кари Брадшоу, с който ни заливат отвсякъде. Бях заедно с Тио и в Лас Вегас и буквално си мислех, че ще изсипя малко пустинен пясък от обувките си, докато четях приключенията му там. И на мен Борис ми беше симпатичен, до края знаех, че ще измисли нещо наистина добро за картината.

Но най-вече това, което и до сега ме вдъхновява е цялостната философия на Дона за изкуството и начина, по който то влияе върху човешките животи. За неговата мисия и сила да докосне понякога и неизкушените в неговите дебри. Изобщо както и предния път бях писала след затварянето на последната страница, изпитвах нужда да гледам картини, а не съм от най-отявлените почитатели на галериите като цяло.

Основната "критика" към книгата винаги е обема, но на мен и това не ми е минус, а плюс - аз искам толкова великолепна история да се разгърне пред мен, да ми покаже всеки свой малък детайл, за да ме направи част от случващото се. А това без съответния обем, няма как да стане.

И накрая, на който му е интересно, чудесната рецензия за "Щиглецът" на Стивън Кинг: http://www.nytimes.com/2013/10/13/books/review/donna-tartts-goldfinch.html?_r=0

Юни месец читателския клуб на "Гринуич" ще бъде посветен на романа и от сега нямам търпение да го обсъдя в подробности с още фенове като мен  Party

# 470
  • София
И мен ме заинтригувахте със Щиглецът  Thinking
Благодаря ви за споделените впечатления, Скарамуш, Лу   bouquet

# 471
И аз благодаря за "Щиглецът", поредните страхотни отзиви! Купила съм си я отдавна, но като си е моя книга не я бързах..

Аз съм с:

# 472
Скарамуш, прекрасно ревю! Ето, че можеш - пиши по-често впечатленията си за книги, независимо дали са ти харесали толкова много, колкото тази. Чудесно се изразяваш Simple Smile

Аз може би също ще обърна внимание на "Щиглецът", обожавам Дикенс, но пък не съм много сигурна за гледната точка върху изкуството дали няма да ми дойде в повече ...  newsm78
Ще я заема обаче, няма да я купувам, докато не съм сигурна дали ми харесва  Peace

# 473
Сиси, любима книга, да й се насладиш Hug

Скарамуш, благодаря за споделеното, прибавих я в задължителния списък Peace

Оставих малко настрана Мрак, после пак, че нещо ме натоварва...
Започнах:

# 474
  • Пловдив
Сиси, прекрасна книга четеш  Peace

# 475
Момичета, благодаря за хубавите думи! Blush Blush
Много се надявам и вие да пишете за книгата, когато я прочетете.

Бъбълче, това не точно ревю, ами е... една поредица от развълнувани мисли по-скоро. Идеята за изкуството съвсем не присъства толкова натрапчиво в книгата, колкото излиза от нашите писания с Лу.  Grinning Ще се радвам да я прочетеш наистина!

Гигова, на теб съм почти сигурна, че ще ти хареса. Wink

Лу, Hug аз с известна доза срам, че си призная, че съм супер селективен читател - просто нямам толкова време за четене за удоволствие, колкото ми се иска и гледам да го влагам качествено. Глупаво, но какво да се прави. След твоите първи разкази за книгата тук, прочетох още ревюта вкл. и това на Кинг, както винаги правя. Положението е малко love it or hate it, но аз със сигурност съм от първата група читатели.

Та, разбира се, от тези ревюта се сетих за Дикенсовия роман. Иначе едва ли бих писала за това.
А ти защо не харесваш Дикенс?  Laughing
Скрит текст:
Колко години (тийнейджърски!) "Големите надежди" ми беше любима книга, еха... Тъкмо го бях преживявла и изгледах филма на Алфонсо Куарон, в който Итън Хоук е Фин! Heart Eyes Истинска любов ми е!

# 476
  • София
Гиговче, мен тази книга много ме измъчи и я зарязах недочетена  Confused Но пък има хора, на които им е харесала много. Дано ти си от вторите.

# 477
Срам, не срам, единствената книга на Дикенс която съм чела е Големите надежди. Много ми хареса, увлича като приказка.

# 478
Сиси, любима книга, да й се насладиш Hug
Сиси, прекрасна книга четеш  Peace
Наистина е прекрасна "Живот назаем"! Hug Аз всъщност съм я чела като ученичка както и поне още две от книгите на автора от онези старите издания на "Отечествен фронт", на село имаме огромна домашна библиотека.. Но почти не ги помня, реших да направя втори прочит, по-натам ще са и другите.

# 479
Много е хубава Сянката на чинара!
Аз чета Чудомир и Метатайната

Общи условия

Активация на акаунт